Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  3:36 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2018 14:40

Εκδήλωση για τα Άτομα με Αναπηρία με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο του ετήσιου σχεδιασμού για την προαγωγή υγείας των πολιτών της, έχει δρομολογήσει και δράσεις που αφορούν τις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες, προκειμένου να αναδειχθούν οι σοβαρές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, αλλά και οι προσπάθειες που καταβάλλουν για να αποφύγουν τον κοινωνικό αποκλεισμό και τη στιγματοποίηση.

Με αφορμή την  Εθνική και Παγκόσμια  Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία (3η Δεκεμβρίου) συμμετέχει στην εκδήλωση με τίτλο: «Το έργο των κοινωνικών δομών ως ελάχιστο δίκτυ κοινωνικής ασφάλειας μιας κοινωνίας σε κρίση», που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου και ώρα 18:00, στο «ROYAL THEATER».

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει την παρουσίαση του έργου και του σκοπού των Κοινωνικών Δομών των Ατόμων που φιλοξενούν Άτομα με Αναπηρία  της Π.Δ.Ε. και των Αθλητικών Σωματείων Ατόμων με Αναπηρία, ενώ θα γίνουν βραβεύσεις σε πρόσωπα που έχουν συνεισφέρει σημαντικά με την ατομική τους προσφορά στα Άτομα με Αναπηρία και σε αθλητές που είχαν σημαντικές διακρίσεις σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, σε Πανελλήνια, Πανευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα και σε προπονητικά προγράμματα των Special Olympics.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης θα απευθύνει χαιρετισμό ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας και ο πρόεδρος της Π.Ο.Μ.Α.μεΑ. Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων Ανδρέας Λίβανος.  

Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία και του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με αναπηρία (EUROPEAN Disability Forum) Ιωάννης Βαρδακαστάνης, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα  «Το αναπηρικό κίνημα στο προσκήνιο. Διεκδικούμε το δικαίωμα στη ζωή με κοινωνική αξιοπρέπεια», ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Γεώργιος Φουντουλάκης, που θα αναφερθεί στο θέμα «Αθλητισμός και Αναπηρία», καθώς και ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος, βοηθός Περιφερειάρχη για θέματα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γ’ Αντιπρόεδρος Ε.Σ.ΑμεΑ Αντώνιος Χαροκόπος, που θα μιλήσει με θέμα «3η Δεκεμβρίου: Εθνική και Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία – Σύμπλευση Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Φορέων των Ατόμων με Αναπηρία».

Στην εκδήλωση θα παρουσιάσουν τους σκοπούς και το έργο τους  Κοινωνικές Δομές των Ατόμων με Αναπηρία που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και συγκεκριμένα: Το Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Αγωγής και Αποκαταστάσεως Αιτωλοακαρνανίας «Παναγία Ελεούσα», το Θεραπευτικό Παιδαγωγικό Κέντρο Πάτρας Ατόμων με Νοητική Υστέρηση «Μέριμνα», ο  Σύλλογος ΑμεΑ Γονέων και Φίλων Ναυπάκτου «Αλκυόνη», η Ελληνική Εταιρία Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου, ο Σύλλογος ΑμεΑ Γονέων και Φίλων Αιτωλοακαρνανίας «Ηλιαχτίδα», το Ειδικό Κέντρο Αποκατάστασης και Μέριμνας Ατόμων με Αναπηρία ΕΚΑμεΑ Αιγίου, ο Σύλλογος Γονέων για την Εκπαίδευση, Επαγγελματική Κατάρτιση και Αποκατάσταση Ατόμων με Νοητική Υστέρηση Αχαΐας «Μαχητές» και η Εταιρία Ψυχικής Υγείας και Εκπαίδευσης Παιδιού και Εφήβου με Εξελικτικές Διαταραχές Αχαΐας ΕΨΥΕΠΕΑ.

Ακολούθως,  θα γίνει η παρουσίαση των Αθλητικών Σωματείων Ατόμων με Αναπηρία «Ήφαιστος», «Αθλητικός Σύλλογος Κωφών – Βαρηκόων Νοτιοδυτικής Ελλάδας», «Νομαρχιακό Αθλητικό Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Π.Ε. Αχαΐας» και «Ιππική Ακαδημία Αχαΐας».

Επίσης, θα απονεμηθούν τιμητικές πλακέτες στην Μαρία Τσούτσου, Ιδρύτρια και Επίτιμη Πρόεδρο του Εργαστηρίου Επαγγελματικής Αγωγής και Αποκαταστάσεως Αιτωλοακαρνανίας «Παναγία Ελεούσα», για την κοινωνική προσφορά της στα άτομα με αναπηρία και στις οικογένειες τους, καθώς και στον Κωνσταντίνο Δεληγιάννη, τέως Διευθυντή του Εθνικού Ιδρύματος Αποκατάστασης Αναπήρων – Παράρτημα Πάτρας, για την κοινωνική προσφορά στα άτομα με αναπηρία.

Παράλληλα, θα γίνει η βράβευση Αθλητών με Αναπηρία  που έχουν πετύχει διακρίσεις σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, Πανελλήνια, Πανευρωπαϊκά, Παγκόσμια Πρωταθλήματα, αλλά και διακριθέντων Ατόμων με Αναπηρία στα Προπονητικά Προγράμματα των Special Olympics.

 

Διαβάστηκε 392 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.