Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  1:54 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2018 14:39

Περιφέρεια: Δυόμισι εκατομμύρια ευρώ για νέο εξοπλισμό σε τρία Νοσοκομεία της Δυτικής Ελλάδος

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με δυόμισι εκατομμύρια ευρώ ενισχύονται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» τρία Νοσοκομεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος ώστε άμεσα να καλύψουν ανάγκες τους σε βιοϊατρικό εξοπλισμό.  Οι σχετικές αποφάσεις ένταξης των τριών έργων που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας αφορούν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών «Παναγία η Βοήθεια», στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» και στο Νοσοκομείο Πύργου.

«Η δημόσια υγεία είναι αγαθό αδιαπραγμάτευτο και αυτονόητο δικαίωμα για κάθε πολίτη.  Η Περιφέρεια καθημερινά δίνει την δική της μάχη ώστε ελλείψεις που διαπιστώνονται στις δομές της δημόσιας υγείας, ελλείψεις που τελικά αποβαίνουν σε βάρος των πολιτών, δηλαδή όλων εμάς, να καλύπτονται στον συντομότερο δυνατόν χρόνο», ανέφερε σε δήλωση του ο κ. Κατσιφάρας.

Σημειώνοντας, επίσης, ότι «τ’ αποτελέσματα αυτής της πολιτικής είναι πλέον ορατά σ’ όλους μας. Ακόμα και σε συνθήκες δύσκολες δεν σταματήσαμε να μεριμνούμε για τις υποδομές στην δημόσια υγεία, για τον εξοπλισμό των νοσοκομείων μας, για το καλύτερο επίπεδο υπηρεσιών προς τον πολίτη».

Με τις αποφάσεις που υπεγράφησαν από τον Περιφερειάρχη εντάσσονται και χρηματοδοτούνται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» τα έργα:

  • Προμήθεια Βιοϊατρικού Εξοπλισμού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, ύψους 1.100.000 ευρώ. Το έργο αφορά σε νέο εξοπλισμό στα Χειρουργεία, στη ΜΕΘ και στην Καρδιολογική Κλινική, όπως αναισθησιολογικά μηχανήματα, μόνιτορ με κεντρικό σταθμό, χειρουργικά τραπέζια, σύστημα τρισδιάστατης υπερηχοτομογραφίας, φορητό σύστημα υπερηχοτομογραφίας κ.α.
  • Προμήθεια Βιοϊατρικού Εξοπλισμού στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας», ύψους 1.000.000 ευρώ. Πρόκειται για την προμήθεια Μαγνητικού Τομογράφου 1,5 Tesla για τις διαγνωστικές ανάγκες των Κλινικών κατά κύριο λόγο και δευτερευόντως των εξωτερικών ασθενών. Ο Μαγνητικός Τομογράφος θα τοποθετηθεί στο υπόγειο της Νέας Πτέρυγας του Νοσοκομείου. Επίσης, στο ίδιο έργο περιλαμβάνεται και η προμήθεια σύγχρονου καρδιολογικού 3D υπερηχοτομογράφου.
  • Προμήθεια Βιοϊατρικού Εξοπλισμού στο Νοσοκομείο Ηλείας, στον Πύργο, ύψους 410.000 ευρώ. Το έργο αφορά σε νέο εξοπλισμό όπως ένας Σταθμός με Παρακλίνια Μόνιτορ για την Μ.Ε.Θ., ένας υπερηχοτομογράφος ακτινολογικού, αναπνευστήρες, δυο αναισθησιολογικά μηχανήματα, ένας ψηφιοποιητής ακτινολογικού, ένας ηλεκτροεγκεφαλογράφος κ.α.     

  

 

Διαβάστηκε 309 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.