Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  7:23 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2018 00:27

Εκπαιδευτική επίσκεψη του ΔΙΕΚ Μεσολογγίου στην Αρχαία Ολυμπία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Περίπου 35 σπουδαστές των ειδικοτήτων "Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων" και "Τεχνικός Συντήρησης Έργων Τέχνης και Αρχαιοτήτων" του Δημόσιου ΙΕΚ Μεσολογγίου, πραγματοποίησαν την Κυριακή 18/11/2018 εκπαιδευτική επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας.

Με αυτή την επίσκεψη, δόθηκε ευκαιρία στους σπουδαστές να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους στα αντικείμενα της Ιστορίας της Τέχνης και της Φύλαξης αρχαιολογικού χώρου, ενεργητικά και μέσω της βιωματικής εμπλοκής τους στις διαδικασίες της κατάρτισης.

Τους καταρτιζόμενους συνόδευσαν και καθοδήγησαν στα διδακτικά τους αντικείμενα οι εκπαιδευτές των ειδικοτήτων Χαρά Παπαδοπούλου, Νεκταρία Ραβασοπούλου και Ιωάννης Σουλές. Στην επίσκεψη συμμετείχε και ο Διευθυντής του Δ.ΙΕΚ Ιωάννης Χατζής.

Θερμές ευχαριστίες σε όλο το φυλακτικό προσωπικό για τη ζέση και την καλή προαίρεση με την οποία "αγκάλιασαν" τους μελλοντικούς συναδέλφους τους και ειδικά στο φύλακα του αρχαιολογικού χώρου Μαρίνη Νικολακόπουλο για τις εμπειρίες που μετέφερε από την πολυετή του υπηρεσία αλλά και τις επαγγελματικές του νουθεσίες και συμβουλές προς τους εκπαιδευομένους.

Επίσης, ευχαριστούμε θερμά την αρχαιολόγο Ελένη Γκούβελου για τη λεπτομερή ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο και στο μουσείο, που μας προσέφερε αφιλοκερδώς. Παρά τον ψυχρό και βροχερό καιρό, θετική εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι όλοι οι σπουδαστές παρακολούθησαν με προσοχή την ξενάγηση τόσο στον αρχαιολογικό χώρο όσο και στο μουσείο.

Μοναδική στιγμή στην εκπαιδευτική επίσκεψη, που δημιούργησε άσχημες εντυπώσεις, ήταν η καινοφανής στάση της εφορίας Ηλείας, η οποία τελικά υποχρέωσε τους σπουδαστές, παρά την αρχική αντίθετη διαβεβαίωση, να πληρώσουν εισιτήριο για την είσοδό τους στο χώρο.

 

Διαβάστηκε 374 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.