Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  10:49 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2018 20:12

Σπύρος Κωνσταντάρας: "Τα κροκοδείλια δάκρυα της αντιπολίτευσης για το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής στο Θέρμο"

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Εν μέσω κλαυθμών και οδυρμών που εκπορεύονται από τη μείζονα κυρίως αντιπολίτευση παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες έναν ορυμαγδό ανακοινώσεων και σχολίων που στρέφονται κατά της δημοτικής αρχής και ειδικότερα εναντίον του Δημάρχου με αφορμή το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην πόλη μας.

Ένας τρίτος παρατηρητής που δεν γνωρίζει την τακτική εκείνων που μας κατηγορούν θα νόμιζε , ότι ήρθε η συντέλεια του κόσμου , ενώ παρουσιάζονται  και ελάχιστοι ,  οι οποίοι έχουν άποψη  επί παντός επιστητού , χωρίς ποτέ να συμμετέχουν  ή να συμβάλλουν με τους αγώνες τους στην πρόοδο της πόλης , κρατώντας για τον εαυτό τους  την ιδιότητα της αντιπολιτευτικής «γλάστρας». 

Δεν είναι σίγουρα ευχάριστο που το Θέρμο και τα χωριά μας που   θα μείνουν με μία Τράπεζα εξυπηρέτησης. Αυτό το είχαμε διαβλέψει εδώ και αρκετό διάστημα και γι αυτό κάναμε παραστάσεις και γραπτά  υπομνήματα στους αρμοδίους, όπως επίσης το ίδιο έπραξαν και οι βουλευτές του Νομού του κυβερνώντος κόμματος και του ΚΚΕ. Επίσης είναι  γνωστό τοις πάσι , ότι με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Τράπεζες και σύμφωνα με τις οδηγίες των δανειστών θα περιόριζαν το δίκτυο τους.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό των τραπεζών, μέσα στους επόμενους μήνες θα περιορίσουν το δίκτυο των καταστημάτων τους ανά την Ελλάδα και η κάθε  μια από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες θα μείνει με 300 υποκαταστήματα και συνολικά περίπου 1.200 σε όλη τη χώρα. Αυτή την στιγμή υπάρχουν 1.972 καταστήματα, των Εθνική, Alpha, Πειραιώς και Eurobank, άρα θα κλείσουν περίπου 800 Καταστήματα. Ειδικότερα στην περίπτωση της Εθνικής όπως προκύπτει από τον απολογισμό  πεπραγμένων της 31/12/2017 και 31/08/2018 γίνεται σαφής μνεία ότι θα μειωθούν τα Καταστήματα της στο τέλος του 2018 από 540 σε 480 με συνέπεια να αποχωρήσουν 500 εργαζόμενοι.

Όλα αυτά γράφονται για να ενημερωθούν οι  πολίτες , τα οποία  θα έπρεπε να τα γνωρίζει πριν εκτοξεύσει τις κατηγορίες του ο κ. Κασόλας , αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου μας, ο οποίος συνηθίζει πλέον να «ξιφουλκεί» κατά του δημάρχου  ακόμα και για …τις καιρικές συνθήκες.

Θα πρέπει επίσης ενδεικτικά να πληροφορηθούν οι συνδημότες μας, ότι πρόβλημα ανάλογο αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν με κλείσιμο των υποκαταστημάτων της  Εθνικής,  η Μεθώνη, οι Σοφάδες Καρδίτσας, η Κάνηθος και η Ερέτρια στην Εύβοια, η Κρεμαστή στη Ρόδο, το Βελεστίνο , η  Αγιά ,το Θεσπρωτικό και πολλές άλλες πόλεις μεγαλύτερες από τη δική μας . Σε όλες τις περιπτώσεις όπως και στη δική μας  υπήρξαν κινητοποιήσεις των φορέων και  εντονότατες διαμαρτυρίες χωρίς αποτέλεσμα , αφού  είναι δεσμεύσεις  απέναντι  στους ελεγκτικούς μηχανισμούς  της  Ευρωπαϊκής Τράπεζας .

Στην περίπτωση του Θέρμου επειδή  γνωρίζαμε τις προθέσεις της  διοίκησης της ΕΤΕ, φροντίσαμε έγκαιρα και από τις 5-10-2018 ο Δήμαρχος απέστειλε  επείγουσα επιστολή   προς τον Διοικητή της Εθνικής Τραπέζης κ. Μυλωνά ,   ζήτησε επείγουσα σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου , ενώ  οι Βουλευτές Μαρία Τριανταφύλλου , Γεώργιος Βαρεμένος , Νικόλαος  Καραθανασόπουλος  και Νίκος Μωραίτης  κατέθεσαν  αναφορές  προς τους Υπουργούς Οικονομίας  και Οικονομικών . Επίσης ,  ο Δήμαρχος επισκέφτηκε  τον Γενικό Διευθυντή  Δικτύου της ΕΤΕ  και υπεύθυνο για τη λειτουργία όλων των καταστημάτων στην Ελλάδα  κ. Δημήτριο Παυλινέρη , όπως επίσης επισκέφτηκε  το Γ.Γ του Σύριζα  κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη  , ο οποίος  αμέσως κάλεσε τον Υπουργό Επικρατείας  και αρμόδιο  για την εποπτεία του τραπεζικού συστήματος  κ. Αλέκο Φλαμπουράρη , από τον οποίο ζήτησε την διατήρηση  του καταστήματος της ΕΤΕ στο Θέρμο . Τέλος , υπήρξαν  πολλές  επικοινωνίες  με το γραφείο  του αντιπροέδρου  της Κυβέρνησης κ.Γιάννη Δραγασάκη ,  με στελέχη του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης  και του Ταμείου Τ.Χ.Σ .

Τις ενέργειες μας αυτές τις γνώριζε η αντιπολίτευση , η οποία τώρα «οδύρεται» για το κλείσιμο του υποκαταστήματος στο Θέρμο, ενώ  έβγαλε και δελτίο τύπου  , για  επαφές δικές της  με τον Διευθυντή του καταστήματος της ΕΤΕ Θέρμου και τον περιφερειακό διευθυντή  Δυτικής Ελλάδος , δεν μας απάντησε όμως  τι εισέπραξε από τη συνάντηση και ποιες άλλες ενέργειες έκανε  ;   

 Στην περίπτωση  της ΕΤΕ Θέρμου  ο κ. Κασόλας  και οι συν αυτώ ποντάρουν στο συναίσθημα και στην αγανάκτηση  του ηλικιωμένου κοινού που είναι λογικό να μην έχουν φιλικές σχέσεις με απρόσωπα μηχανήματα συναλλαγών ,  προκειμένου να πλήξουν  την δημοτική αρχή,  έφτασε μάλιστα   να προβάλλει  και  βίντεο – διάγγελμα που απευθύνει με περισσή υποκρισία αλλά και μπόλικη ομολογουμένως δόση ηθοποιίας  στους συνδημότες μας  .

  1. Μας κατηγορεί ο κ. Κασόλας για έλλειψη στρατηγικής και συγκεκριμένα γιατί είχαμε τα χρήματα του δήμου μας κατά 90% στην Πειραιώς. Προφανώς λόγω καλύτερων όρων και προσφοράς  συνεργασίας και πάντα με την έγκριση του δημοτικού συμβουλίου επ ωφελεία του Δήμου , καθεστώς  που υπήρχε τα τελευταία 25 χρόνια και από τους προκατόχους μας .  
  1. Μας κατηγορεί ο κ. Κασόλας ότι δεν δώσαμε δείγματα γραφής στην ΕΤΕ για να μας αντιμετωπίσει θετικά αν και πάρθηκε ομόφωνη απόφαση να κατατεθεί  το 50% στην ΕΤΕ. Ποια είναι τα δείγματα γραφής δεν μας κατονομάζει και πως θα πράτταμε τούτο όταν τα ανώτερα  κλιμάκια της τράπεζας που είχαν προαποφασίσει το κλείσιμο του Καταστήματος στο Θέρμο μας τόνισαν , ότι  αποτελεί  δέσμευση  η μείωση  των καταστημάτων και του προσωπικού και δεν έχει αιτιώδη σχέση με το ύψος των  καταθέσεων   . Την ίδια τύχη είχε και η Μεθώνη και  κατ επέκταση ο Δήμος Πύλου- Νέστορος , οι οποίοι  με δείγματα γραφής (καταθέσεις) που τώρα διερευνούν το ενδεχόμενο να κλείσουν τους λογαριασμούς τους στην ΕΤΕ.
  1. Μας κατηγορεί ο κ. Κασόλας ότι δεν ζητήσαμε να μετατεθεί το κλείσιμο του Καταστήματος αργότερα (!!!) .Τελικά δεν μας λέει αν συμφωνεί η όχι με το κλείσιμο και τι θα κερδίζαμε με την «παραδοχή μας-στρατηγική μας»  αυτή. Μας φέρνει ως παράδειγμα το Ραυτόπουλο Ευρυτανίας που παρέμεινε προσωρινά από το 2016 ακόμη ως Κατάστημα   , μη γνωρίζοντας ότι (εκτός των άλλων) στην ευρύτερη περιοχή των Αγράφων  δεν λειτουργεί κανένα ΑΤΜ ,το πιο κοντινό Κατάστημα της ΕΤΕ  απέχει 100 χιλιόμετρα και ότι σε ολόκληρη την Ευρυτανία υπάρχουν μόνο δυο (2) Καταστήματα της ΕΤΕ.
  1. Αποκρύπτει σκοπίμως ο κ. Κασόλας και οι γνωστοί αντιπολιτευόμενοι ότι καταστήματα  της Alpha Bank στην Αμφιλοχία  ,  της  «Πειραιώς» σε  Κατούνα και  Μύτικα ,  έκλεισαν  λόγω  των ανωτέρω  δεσμεύσεων  για μείωση των τραπεζικών καταστημάτων  , που και σε αυτές τις περιπτώσεις οι δήμαρχοι  έκαναν αγώνες αλλά δεν εισακούστηκαν . Προφανώς και αυτούς  με την γνωστή πολιτική του υπεροψία  ο κ. Κασόλας  θα τους θεωρεί μη ικανούς 
  1. Και μιας και οδύρεται ο κ. Κασόλας , να του θυμίσουμε ότι  στις  27 Απριλίου 2015  στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θέρμου ,  ο ίδιος  μετά του βοηθού  και μονίμως φωνασκούντος κ. Ιωάννη Παπαθανασόπουλου (Κορομπίλη) , ΨΗΦΙΣΑΝ να μεταφερθούν όλα τα ταμειακά διαθέσιμα του δήμου Θέρμου  στην Τράπεζα της Ελλάδος και  να αφαιρεθούν  από τις τοπικές τράπεζες του Θέρμου , όπως προκύπτει από την υπ’αρ. 86/2015 απόφαση του Δ.Σ  .  Ως εδώ λοιπόν η υποκρισία.

            Η πόλη μας έχει να αναδείξει πάρα πολλά.

Δεν είναι ευχάριστο που έκλεισε το Κατάστημα της η Εθνική Τράπεζα στην πόλη μας.   Ως Δημοτική Αρχή  όμως είμαστε  υποχρεωμένοι με ψυχραιμία και ρεαλισμό να κοιτάζουμε  μόνο μπροστά, ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον, χωρίς μεμψιμοιρίες, φτηνές δικαιολογίες, μπαχαλοποίηση των πάντων  και καταστροφολογία, τακτικές φτηνές και γνώριμες στην αντιπολίτευση .

      ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑΤΙ  ΕΧΟΥΜΕ  ΠΟΛΛΗ  ΔΟΥΛΕΙΑ.

 

Διαβάστηκε 424 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.