Τρίτη, 23η Απριλίου 2024  6:36 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2018 18:57

Παιδικοί σταθμοί: Περισσότερες από 10.000 νέες θέσεις με voucher

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τους επτά άξονες υψηλής προτεραιότητας του «Εθνικού Σχεδίου για τα Δικαιώματα του Παιδιού», που παρουσίασαν ο υπουργός Δικαιοσύνης και η γενική γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου, ενέκρινε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΥΣΚΟΙΠ), που συνεδρίασε σε ευρεία σύνθεση, υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννη Δραγασάκη.

Μεταξύ των νέων δράσεων που προβλέπονται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου περιλαμβάνονται, εκτός από την επιδότηση στέγης, σε πρώτη φάση, για 340.000 οικογένειες από το 2019 και η ίδρυση νέων βρεφονηπιακών σταθμών με 10.000 νέες θέσεις.

Στόχος του κεντρικού σχεδιασμού, είναι η αρχική κάλυψη για το 2018-19, με «ορόσημο» την πλήρη κάλυψη έως το 2021.

Όπως άλλωσε δήλωσε και η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, «τα επόμενα δύο χρόνια, χρηματοδοτούμε νέες θέσεις για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς με voucher, ώστε να μην είναι κανένα παιδί εκτός».

Πηγή: workenter.gr

 

Διαβάστηκε 292 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.