Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  12:41 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2018 18:19

Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η 25η Νοεμβρίου αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως η Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, με αφορμή την άγρια δολοφονία των τριών Δομινικανών αδελφών Μιραμπάλ, το 1960, που πολέμησαν σθεναρά ενάντια στο δικτατορικό καθεστώς της χώρας τους. Η καθιέρωση της ημέρας αυτής, υπερβαίνοντας το νόημα της τυπικής χρονικής  υπενθύμισης γεγονότων, καταδεικνύει τον πόνο και την αγωνία εκατομμυρίων γυναικών θυμάτων έμφυλης βίας στην παγκόσμια κοινότητα. Γυναίκες που στερούνται το δικαίωμα του Αυτοσεβασμού και της Αξιοπρέπειας και πολλές φορές τίθεται σε κίνδυνο η σωματική τους ακεραιότητα.

Ο Δήμος Αγρινίου, στα πλαίσια του Άξονα «Λειτουργία δομών και υπηρεσιών της τοπικής αυτοδιοίκησης προς όφελος των γυναικών και την καταπολέμηση της βίας», υλοποιεί το έργο «Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Αγρινίου». Ο Ξενώνας του Δήμου Αγρινίου προσφέρει την δυνατότητα στέγασης και φιλοξενίας σε γυναίκες που βιώνουν την έμφυλη βία ή ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, καθώς και των παιδιών τους.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου, διοργανώνει εκδήλωση στον χώρο της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς, την 25η Νοεμβρίου 2018, ημέρα Κυριακή, από τις 11:00 π.μ. μέχρι τις 8:00 μ.μ.

 Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει Έκθεση Φωτογραφικών πορτρέτων 15 γυναικών, οι οποίες ξεχωρίζουν για το κοινωνικό τους έργο, με τίτλο «Ραγισμένα Πρόσωπα, Ρωμαλέες Ψυχές». Με την εθελοντική  συμμετοχή τους στη δράση οι γυναίκες θέλουν να συμπράξουν στην Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών και να περάσουν το μήνυμα:

«ΣΠΑΣΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ! ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ Η ΜΟΝΗ! ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΗ!»

Η έναρξη της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 π.μ. με μουσικό δρώμενο από τον κ. Κονίδα Βασίλειο και επιλεγμένους συνεργάτες του. Στην εκδήλωση θα διανέμεται έντυπο πληροφοριακό υλικό που αφορά την λειτουργία και το έργο του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Αγρινίου.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

Διαβάστηκε 276 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.