Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  8:22 πμ
 
wm small
Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2018 15:11

Λίμνη Οζερός: Με το πρώτο φως της ημέρας...!!!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Θαυμάσιες φωτογραφίες που τραβήχτηκαν με το πρώτο φως της ημέρας στην κοντινή λίμνη Οζερός με τον φωτογραφικό φακό της συμπατριώτισσά μας Ανθής Ντάφα, μας εντυπωσιάζουν και μας δείχνουν το πανέμορφο πρωινό ξεκίνημα της ημέρας, σε ένα μοναδικό υδάτινο οικολογικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί με το πέρασμα του χρόνου!

Με μια βάρκα και λίγο πριν ξημερώσει, η φωτογράφος επισκέφθηκε την λίμνη Οζερός, που βρίσκεται 5 χιλιόμετρα δυτικά από τα Καλύβια, μια μικρή λίμνη η οποία σχηματίστηκε από τα νερά που εγκλωβίζουν στην περιοχή οι προσχώσεις του Αχελώου ποταμού, στον οποίο διοχετεύονται και τα πλεονάζοντα νερά της.  

Ο Οζερός ή «Γαλίτσα» όπως συνηθίζουν να την αποκαλούν οι ντόπιοι, παρουσιάζει ιδιαίτερη φυσική ομορφιά και αποτελεί τόπο ψαρέματος για πολλούς ψαράδες της περιοχής, ενώ θεωρείται σημαντικός υγροβιότοπος και αποτελεί σημαντικό πέρασμα για διάφορα αποδημητικά πουλιά. Στην ανατολική πλευρά της λίμνης υπάρχουν καλαμιώνες και έλη, τα οποία είναι κατάλληλα για να φτιάξουν φωλιές πολλά είδη πτηνών.

Δείτε τις φωτογραφίες της Ανθής Ντάφα (με καταγωγή από τα Καλύβια) στη λίμνη Οζερός, με το πρώτο φως μιας φθινοπωρινής ημέρας…

Anthi's blooming: https://www.facebook.com/AnthiNtafa/

kalyvia.gr

 

Διαβάστηκε 1717 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.