Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  7:05 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2018 17:18

ΑΣΕΠ: Έρχονται 341 μόνιμες προσλήψεις σε 69 δημόσιους φορείς

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ολόκληρη η κατανομή - Θα προκηρυχθούν θέσεις για υποψήφιους ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ, ΥΕ

Αποσαφηνίστηκε το πλαίσιο πρόσληψης 341 μόνιμων υπαλλήλων σε -τουλάχιστον- 69 φορείς του Δημοσίου, μετά τις εξαγγελίες της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, οι θέσεις είναι οργανικές και θα καλύψουν (σε πρώτη φάση) πάγιες ανάγκες προσωπικού μέσω προκηρύξεων του ΑΣΕΠ, στα εξής ιδρύματα:

Στα 12 Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας των Περιφερειών (ΚΚΠΠ)
ΕΚΚΑ (Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης)
ΚΕΑΤ (Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών)
ΕΙΚ (Εθνικό Ίδρυμα Κωφών) και
Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Ευρυτανίας
Όπως αναφέρει στην έκθεσή του το υπουργείο Εργασίας, οι νέες προσλήψεις θα πραγματοποιηθούν με τον κανόνα του »1:1», δηλαδή μία πρόσληψη για μία αποχώρηση στο δημόσιο.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι, σύμφωνα πάντα με την αναπλ. υπ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το καθεστώς 341 ήδη υπηρετούντων, θα παραταθεί μέχρι την πλήρωση των νέων θέσεων.

Σημειώστε:

Θα υπάρξει πρόβλεψη ειδικής εμπειρίας με τη μορφή μοριοδότησης
Η μερίδα του λέοντος πάει σε ειδικές θέσεις, ειδικά σε ειδικότητες που ασχολούνται με τη φροντίδα ευάλωτων ομάδων
Οι 341 οργανικές θέσεις αφορούν όλες τις κατηγορίες προσωπικού: ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ, ΥΕ
Οι προσλήψεις θα έχουν σημαντική διαφοροποίηση, αφού όπως αναφέρει και το αρμόδιο υπουργείο, υπάρχει ζήτηση για διάφορους κλάδους και ειδικότητες, ανάλογα με τις ειδικότερες ανάγκες κάθε δημόσιου φορέα
Οι προκηρύξεις θα δημοσιευθούν μέσω ΑΣΕΠ, οπότε ετοιμάστε «φάκελο» στα πρότυπα διαγωνισμών της Ανεξάρτητης Αρχής
Οι σχετικές προκηρύξεις θα εκδοθούν στις αρχές του 2019, (το αργότερο έως τις 28/2), ενώ τονίζεται ότι προβλέπεται η δυνατότητα απασχόλησης του υπηρετούντος επικουρικού προσωπικού για χρονικό διάστημα, μέχρι την κατάρτιση των προσωρινών πινάκων για το τακτικό προσωπικό και, σε κάθε περίπτωση, όχι πέραν της 31ης Δεκεμβρίου 2019.

Για τους ήδη εργαζόμενους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου οι οποίοι απέκτησαν εργασιακή εμπειρία στην παροχή προνοιακών υπηρεσιών, προβλέπεται ότι, κατά τη διαδικασία των προσλήψεων, θα αξιοποιηθεί η προϋπηρεσία τους.

Πατήστε το κουμπί «Δείτε το έγγραφο» για να διαβάσετε τα άρθρα 34 -35 της αιτιολογικής έκθεσης, που συνοδεύει το υπό ψήφιση σχέδιο νόμου.

Δείτε το έγγραφο

agriniopress.gr

 

Διαβάστηκε 688 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία