Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  8:33 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2018 14:27

Πώς η δημιουργικότητα αποτρέπει την ανομία των παιδιών: χρήσιμα συμπεράσματα από την ημερίδα στο Αγρίνιο (φωτο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αγρινίου, η Υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκων και Κοινωνικής Αρωγής Αγρινίου, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας συνδιοργάνωσαν ημερίδα με θέμα: «Τα παιδιά μας δημιουργούν: η δημιουργικότητα ως παράγοντας αποτροπής της ανομίας».

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018 στο Μουσικό Σχολείο Αγρινίου.

Στην ημερίδα απηύθυναν χαιρετισμό οι Γεώργιος Πέτρος, Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αγρινίου, Ευτυχία Μανιάκη, Προϊσταμένη Υπηρεσίας Επιμελητών Ανηλίκων & Κοινωνικής Αρωγής Αγρινίου, Χρήστος Καζαντζής, Δ/ντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, Χρήστος Κολοβός, Δ/ντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ο Κων/νος Νάκος, Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Δυτικής Ελλάδας.

Την ημερίδα παρακολούθησαν δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί, εκπρόσωποι του Δήμου Αγρινίου, δικηγόροι του Δ.Σ. Αγρινίου, αστυνομικοί λειτουργοί, εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, γονείς, μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, επαγγελματίες και πολίτες της πόλης.

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου-Βασιλοπούλου, με την εισήγησή της «Ο ρόλος του Εισαγγελέα στην πρόληψη σε όλες τις βαθμίδες της ιεραρχίας» τόνισε τον σημαντικό ρόλο, μετά την οικογένεια και τους εκπαιδευτικούς, που έχει ο εισαγγελικός λειτουργός στον τομέα της πρόληψης κάνοντας μνεία στις 12-13 Εισαγγελίες σε όλη την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και αυτή του Αγρινίου, που διεξάγουν ποικίλες δράσεις στον τομέα της πρόληψης.

Επίσης, αναφέρθηκε στις δράσεις της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, καθώς και στη συνεργασία με την ομόλογό της στο Λος Άντζελες.

Η Dr Αθανασία Δημητρίου, Ψυχολόγος –Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Ιωαννίνων, Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης ΠΕ Αιτ/νίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ-ΟΚΑΝΑ» με την εισήγησή της «Λιλιπούτειοι & Έφηβοι ‘θύτες’… με θύμα τη Νεανική Παραβατικότητα» ΣΧΟΛΙΚΑ PROJECTS:

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΑ ΚΑΛΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΠΡΟΛΗΨΗΣ αναφέρθηκε στο καινοτόμο χαρακτηριστικό των σχολικών projects να αποτελούν εργαλεία ανάπτυξης και εξέλιξης συναισθημάτων, γνωστικών, ψυχικών και κοινωνικών δεξιοτήτων και να είναι η σοβαρότερη τεχνική ενδυνάμωσης της πρόληψης.

Η Αφροδίτη Γκαμπούρη, Υπεύθυνη Παραρτήματος Δυτικής Ελλάδας του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» παρουσίασε εκ μέρους της Βασιλικής Δανέλλη – Μυλωνά Προέδρου του ΔΣ την εισήγηση με θέμα «Οδική Ασφάλεια: θέμα παιδείας και πολιτισμού.

Η προσέγγιση του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» στην επιμόρφωση των νέων».

Έγινε αναφορά στα τροχαία ατυχήματα (1η αιτία θανάτου στους εφήβους 10-19 ετών), στον ρόλο της οικογένειας στην πρόληψη ριψοκίνδυνων οδικών συμπεριφορών, στο όραμα καις την αποστολή του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς » (για «έναν κόσμο χωρίς τροχαία δυστυχήματα»), στους στρατηγικούς άξονες του Ινστιτούτου, στα Πρότυπα Κέντρα Αναφοράς Βιωματικής Εκπαίδευσης για την Οδική Ασφάλεια.

Στη συνέχεια προβλήθηκαν project μαθητών της Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ακολούθησε απονομή ευφήμου μνείας από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου κ. Γεώργιο Πέτρο.

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με μουσική της Χορωδίας του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου.

Επίσης, πρέπει να αναφερθεί ότι καθόλη τη διάρκεια της ημερίδας, στο ΚΤΕΛ Αγρινίου υπήρχε η Κινητή Μονάδα Οδικής Ασφάλειας του Ι.Ο.ΑΣ. για ενημέρωση των μαθητών με βιωματικό τρόπο, με τη χρήση προσομοιωτών και εξειδικευμένου προσωπικού.

Τέλος, οι συνδιοργανωτές απευθύνουν ευχαριστήρια στην Πυροσβεστική Αγρινίου και στο ΚΤΕΛ Αγρινίου για τη φιλοξενία των προσομοιωτών αυτοκινήτων του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» και στην Διεύθυνση του Μουσικού Σχολείου για τη φιλοξενία της εκδήλωσης.

agriniopress.gr

 

Διαβάστηκε 285 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.