Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  12:46 μμ
 
wm small
Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2018 23:41

Οι πιο περίεργες πρωτιές που έχει η χώρα μας στο ρεκόρ Guinness (φώτο-βίντεο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Υπερήφανοι ως Έλληνες θα μπορούσε να είναι ο τίτλος του συγκεκριμένου άρθρου σε κάποιο μπλογκ της κακιάς ώρας αλλά εμείς δεν είμαστε τέτοιο. Γι'αυτό και απλά σου λέμε πώς εδώ θα βρεις τα πιο made in Greece WTF ρεκόρ Guinness. Άλλα πιο ιδιαίτερα, άλλα αναμενόμενα, αλλά όλα εμποτισμένα με το γλυκό νέκταρ της επιτυχίας.

Τέτοιο ξύρισμα δεν έγινε ποτέ ξανά

Πολύ πριν γίνουν μόδα τα διάφορα κλαρίνα με τις πλούσιες γενειάδες, ο αντρικός πληθυσμός στην Ελλάδα ξυριζόταν. Και όχι μόνο αυτό, αλλά έκανε και ρεκόρ και στο ξύρισμα, καθώς τον Μάρτιο του 2013 στο Καβαλάρι Θεσσαλονίκης, 2.150 άτομα ξυρίστηκαν ταυτόχρονα, σπάζοντας το προηγούμενο που κατείχε η Ινδία. Η εκδήλωση και η ενέργεια ήταν πρωτοβουλία γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ.

Το μεγαλύτερο κοκορέτσι όλων των εποχών

Στην Καλιφόρνια μπορεί να έφτιαξαν τη μεγαλύτερη πίτσα όλων των εποχών, αλλά εμείς δε θα κάνουμε τέτοιες φλωριές.
Ένα ρεκόρ που επίσης σχετίζεται με το φαγητό κατάφερε να σημειώσει ο δήμος Λαμίας το Πάσχα του 2013, κι αυτό γιατί φτιάχτηκε το μεγαλύτερο κοκορέτσι του κόσμου, μήκους 120 μέτρων.

Το πολυπληθέστερο roadtrip μοτοσυκλετιστών

Στις 22 Μαΐου του 2010 μια ομάδα οδηγών Harley Davidson μαζεύτηκε και διέσχισε τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, κατακτώντας έτσι τη δική της θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness. O μύθος μάλιστα λέει πως οι Χαρλεάδες έσπασαν και το ρεκόρ για τη μεγαλύτερη παραγγελία σουβλακίων, καθώς παρήγγειλαν 45.000 καλαμάκια από κρεοπωλείο της Πάτρας.

Χορεύοντας μπατσάτα στην Καλαμάτα

Χωρίς να υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος, 740 άτομα συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της μεσσηνιακής πρωτεύουσας τον Μάρτιο του 2016 και χόρεψαν για 15 λεπτά και 15 δευτερόλεπτα μπατσάτα, καταρρίπτοντας έτσι το προηγούμενο ρεκόρ.

Η πολυπληθέστερη ανδροκρατούμενη περιοχή

Το Άγιος Όρος έχει χαρακτηριστεί -από την 1η Ιανουαρίου 1997- ως το πλέον ανδροκρατούμενο μέρος της Γης, του πλανήτη, του Γαλαξία. Οι σχεδόν 4000 μοναχοί που αποτελούν τον πληθυσμό του είναι, όπως φυσικά γνωρίζεις, άντρες.

http://pronews.gr

 

Διαβάστηκε 1942 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.