Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  6:28 πμ
 
wm small
Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2018 06:54

Φέρεντς Πούσκας: Ο «καλπάζων συνταγματάρχης» της Ευρώπης και του Παναθηναϊκού

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σαν σήμερα πριν από 12 χρόνια, ίσως ο μεγαλύτερος Ευρωπαίος επιθετικός που έπαιξε ποδόσφαιρο, ο Φέρεντς Πούσκας άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 80 ετών.

Φτωχότερος έγινε πριν από 12 χρόνια ο παγκόσμιος αθλητισμός, καθώς το 2006 ίσως ο μεγαλύτερος Ευρωπαίος επιθετικός που έπαιξε ποδόσφαιρο και μία προσωπικότητα που κόσμησε και τα ελληνικά γήπεδα, ο Φέρεντς Πούσκας άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 80 ετών.

Το πραγματικό του όνομα ήταν Φέρεντς Πούρτσελντ, αλλά όταν η οικογένειά του που καταγόταν από τη Γερμανία μετακόμισε στην Ουγγαρία, τότε πήρε και το ουγγρικό όνομα Πούσκας. Το προσωνύμιό του ήταν όλα αυτά τα χρόνια ήταν ο «καλπάζων συνταγματάρχης», μια έμπνευση η οποία δεν ήταν τυχαία. Συγκεκριμένα, ο Πούσκας πρωτόπαιξε ποδόσφαιρο στη Χόνβεντ που ήταν η ομάδα του ουγγρικού στρατού, με τον ίδιο να παίρνει μέχρι και τον βαθμό του συνταγματάρχη, εξ ου και ο χαρακτηρισμός που τον συνόδευε για τόσα χρόνια.

Διαβάστε περισσότερα για τη ζωή του αξεπέραστου Φέρεντς Πούσκας

Διαβάστηκε 700 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.