Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  2:22 πμ
 
wm small
Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2015 12:38

To Gazzeta.gr γράφει για τον Φώτη Κωστούλα και τον Παναιτωλικό

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η είδηση πέρασε στα... ψιλά. Ο Παναιτωλικός μπορεί να έχει την δική του δυναμική ως ομάδα της επαρχίας, αλλά δεν είναι ούτε ο Ολυμπιακός, ούτε ο Παναθηναϊκός, ούτε ο ΠΑΟΚ, ούτε η ΑΕΚ για να γίνεται «πρώτο θέμα».

Εστω κι αν πρόκειται για μια είδηση σαν αυτή που είναι ασυνήθιστη για τα... ήθη και τα έθιμα του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Για όσους δεν ξέρουν το περιστατικό να το πούμε στα... πεταχτά. Το απόγευμα της Τρίτης, κάποιος «φίλος» της ομάδας του Αγρινίου, προφανώς δεν σκέφτηκε αν θα της κάνει καλό, πήρε ένα πλαστικό ποτήρι (με νερό, καφέ ή αναψυκτικό μικρή σημασία έχει) και το πέταξε εντός αγωνιστικού χώρου όπου βρήκε στο κεφάλι τον Γιαννούλη της Βέροιας.

Μέγιστη βλακεία από όποια πλευρά κι αν το δεις. Ακόμη και καθαρά οπαδικά όπως προφανώς σκέφτηκε αυτός που το έκανε, ζημιά ήταν για την ομάδα του, καθώς το παιχνίδι διακόπηκε για μερικά λεπτά και χάθηκε πολύτιμος χρόνος στην προσπάθεια που έκανε ο Παναιτωλικός να πάρει το ματς.

Φυσικά πέρα από οπαδικές σκοπιμότητες πρόκειται για μια καταδικαστέα πράξη, που ούτε είδαμε για πρώτη φορά στα γήπεδα, ούτε 100% για τελευταία! Απλά στο Αγρίνιο, η διοίκηση της ομάδας αποφάσισε να φερθεί κάπως διαφορετικά από αυτά που... ξέρουμε.

Την επόμενη μέρα κιόλας με την βοήθεια των καμερών που υπάρχουν στο γήπεδο εντόπισε τον «δράστη» κι αποφάσισε να κινηθεί νομικά εναντίον του. Το πρόστιμο της Πειθαρχικής Επιτροπής καλεί τον Παναιτωλικό να δώσει 5000 ευρώ, ποσό που σύμφωνα με την ανακοίνωση των «κυανοκίτρινων» θα το διεκδικήσουν μέσω δικαστικής οδού από τον κύριο που... δεν συγκράτησε τα πάθη του!

Μπορεί και όχι πάντως, καθώς με τελευταίες δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΠΑΕ τόνισε πως ζητούμενο είναι «να τον κάνουμε ένα σωστό φίλαθλο»!!!

Δεν είναι πρώτη φορά που ο Παναιτωλικός ενεργεί με τον τρόπο αυτό. Παλιότερα είχε επίσης εντοπίσει φίλαθλο με ανάλογη συμπεριφορά και του απαγόρεψε την είσοδο στο γήπεδο, ενώ μόλις πέρσι ο Φώτης Κωστούλας έκλεισε το «πέταλο» των οργανωμένων μετά από ένα ματς με τον Παναθηναϊκό.

Τότε που λίγοι ανεγκέφαλοι... φρόντισαν να καταδικάσουν πολλούς ακόμη οπαδούς της ομάδας που μέχρι εκείνη την στιγμή είχαν μια θερμή εξέδρα, η οποία σε μεγάλο βαθμό βοήθησε και τον σύλλογο στην περσινή του σούπερ πορεία.

Το οργανωμένο στοιχείο απουσιάζει φέτος από το γήπεδο του Αγρινίου, καθώς από την αρχή της σεζόν με ανακοίνωση του έκανε γνωστή την απόφαση περί αποχής. Η απουσία; Παραπάνω από φανερή.

Για παράδειγμα μια... καυτή ατμόσφαιρα σε ματς όπως με την Βέροια (ή άλλες ομάδες αυτής της κατηγορίας) πιθανότατα θα έδινε άλλη δυναμική για να έρθει το «τρίποντο».

Όμως στον Παναιτωλικό είναι αποφασισμένοι «να ζήσουν ή να πεθάνουν» με την απόφαση τους αυτή. Ακόμη κι αν η κόντρα στην... Ελληνική ποδοσφαιρική λογική. Εξάλλου από τα «πέτρινα χρόνια» της Γ΄εθνικής, οι Αγρινιώτες είχαν αποφασίσει να μην πορεύονται από τον «εύκολο» (πλην ανέντιμο) δρόμο. Προτιμούσαν να χρήματά τους να τα... σκορπούν μόνο για παίκτες. Έστω κι αν άργησαν να τα καταφέρουν.

Το θέμα είναι «τι κερδίζει» από όλο αυτό ο σύλλογος ή ο ίδιος ο Κωστούλας; Ωραία και καλά τα δημοσιεύματα. Καλύτερη ακόμη η καθολική αναγνώριση. Σαφώς και νιώθουν στο Αγρίνιο περηφάνια να διαβάζουν σε έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο για το πόσο γενναία απόφαση είναι αυτή και διαφορετική από όσα ξέραμε.

Σίγουρα τις επόμενες ημέρες σε κάποιο από τα συμβούλια της Σούπερ Λίγκας ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ θα ακούσει ένα... μπράβο είτε από τον πρόεδρο Μποροβήλο, είτε από τους παράγοντες των άλλων ομάδων για τον χειρισμό του στο θέμα της γηπεδικής βίας.

Ε και; Ο Παναιτωλικός και ο Κωστούλας (ας με συγχωρήσουν αμφότεροι) θα παραμείνουν «ο μαλάκας της παρέας». Δίπλα του θα υπάρχουν παράγοντες που στο Δ.Σ της Λίγκας θα του πετάνε νερό στο σακάκι, που θα βρίζουν με αγοραίες εκφράσεις, που θα κλείνουν τα μάτια σε φαινόμενα βίας, που θα τρίβουν τα χέρια τους για την διαιτησία του... κάθε Κάμπαξη, που θα προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα σε τυχόν... unfair play, που θα ακούγονται σε διάφορες «όμορφες» συνομιλίες, που με κάθε τρόπο θα επιθυμούν να διατηρήσουν τον «οπαδικό στρατό» τους.

Την ίδια ώρα που τα ΜΜΕ τα οποία... ομαδικά αποθέωσαν μια τέτοια κίνηση (αφού αντίπαλος ήταν η... ταπεινή κι αντιεμπορική Βέροια) θα γράφουν για κότες, για παραρτήματα, για δρεπανηφόρα, για ανοιχτά πόδια κι ό,τι άλλο βολεύει ανάλογα με την περίσταση και τον αντίπαλο. Εκεί, όταν το... συμφέρον είναι διαφορετικό θα πηγαίνει... περίπατο και η αναγνώριση και ο σεβασμός και τα εύγε και τα καλά λόγια.

Το ίδιο ισχύει και για τους οπαδούς των άλλων ομάδων, που δεν φείδονται ευμενών σχολιών ή... like σε μια τέτοια είδηση, αλλά σε καμία περίπτωση δεν «βάζουν χέρι» στην διοίκηση του δικού τους συλλόγου, όταν δεν αντιμετωπίζει ανάλογα παραβατικές συμπεριφορές.

Και κάπως έτσι ο Παναιτωλικός θα συνεχίζει να βαδίζει τον μοναχικό του δρόμο, έχοντας απέναντι του όχι μόνο τους «άλλους», αλλά και πολλούς από τους «δικούς» του. Είπαμε όμως. Έτσι διάλεξαν να ζήσουν και να πεθάνουν. Επιλογή που δεν μπορεί να τους στερήσει κανείς...

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΑΠΟ AGRINIOBESTOF.GR  

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός !!!  

Χαιρόμαστε που η φίλαθλη Ελλάδα βλέπει θετικά τις κινήσεις του Παναιτωλικού.


Διάβασε περισσότερα στο: Ο μα#%#@ς της παρέας! | Superleague & Παναιτωλικός | gazzetta.gr 
Follow us: @gazzetta_gr on Twitter | gazzetta.gr on Facebook

Διαβάστηκε 4233 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Τελευταία άρθρα