Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018 18:08

«Κρόκος Κοζάνης»: Ο 1ος Συνεταιρισμός στην “ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ”!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ διευρύνεται συνεχώς εντάσσοντας στα Μέλη της , τον πρώτο κοινοπρακτικό οργανισμό, τον Αναγκαστικό  Συνεταιρισμό Κροκοπαραγωγών Κοζάνης, συνεχίζοντας δυναμικά το έργο της ανάδειξης του σύγχρονου  Ελληνικού παραγωγικού και επιχειρηματικού  πολιτισμού ως το μόνο βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης της εθνικής Οικονομίας. Με το 47ο Μέλος της η Πρωτοβουλία μεγαλώνει  τη “φωνή της” εντάσσοντας στη δυναμική της ακόμη μία επιχείρηση που τηρεί την ελληνικότητα του τρίπτυχου Έδρα, Παραγωγή και Ιδιοκτησία και που φέρει πλέον στα προϊόντα της το σήμα αναγνωρισιμότητας “ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ”.

Με έδρα το χωριό Κρόκος στην Κοζάνη, ο Αναγκαστικός Συνεταιρισμός Κροκοπαραγωγών Κοζάνης ιδρύθηκε το 1971 και απαρτίζεται από 1.000 περίπου μέλη που προέρχονται από τα Δημοτικά Διαμερίσματα του ίδιου Νομού, στη Δυτική Μακεδονία, όπου και διατηρούν τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις τους. Ο Συνεταιρισμός έχοντας λάβει την πιστοποίηση ISO 9001:2008, έχει το αποκλειστικό δικαίωμα να συλλέγει, ελέγχει, συσκευάζει και διακινεί ολόκληρη την ετήσια παραγωγή της εξαιρετικής ποιότητας σαφράν «Κρόκος Κοζάνης Π.Ο.Π.» (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης) από τις σύγχρονες εγκαταστάσεις του.

Ο κρόκος ή η ελληνική ζαφορά (saffron) αποτελεί ένα δυναμικά, εξελισσόμενο προϊόν με σημαντικές προοπτικές στην εγχώρια και διεθνή αγορά, με αποτέλεσμα το νέο Μέλος της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ να εκπαιδεύει κατάλληλα το προσωπικό και τους καλλιεργητές, εφαρμόζοντας καινοτόμα προγράμματα και προχωρώντας σε πρωτοπόρα βήματα, όπως στην παραγωγή διαπιστευμένου βιολογικού σαφράν ήδη από το 1997.

Ο Πρόεδρος της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, Άγις Πιστιόλας, δήλωσε: «Είμαστε διπλά ευτυχείς για την ένταξη των Μελών του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών Κοζάνης στην Κοινότητα μας, τόσο λόγω της εμβληματικής Ελληνικότητας και ποιότητας του κορυφαίου μας κρόκου, όσο και της πρώτης συμμετοχής Συνεταιρισμού στην “ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ”, γεγονός που δείχνει το δρόμο και σε άλλους Συνεταιρισμούς να ακολουθήσουν».

Να σημειωθεί ότι στην πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ συμμετέχουν οι εταιρείες:

Agrino, ΕΨΑ, Λουξ, Νιτσιάκος, Ζαγόρι, Καλαμάτα Παπαδημητρίου, ΜΕΓΑ, ΗΛΙΟΣ, ΝΗΣΟΣ, ΑΓΑΝ, Βίκος, Φλώρινας Δινάκη, Brava, EZA, Ευβοϊκή Ζύμη, Ποτοποιία Βαρβαγιάννη, SKAG, KΥΚΝΟΣ, Hellas Frost, Petrou Nuts, Captain’s , Βιολάντα, Κτήμα Γεροβασιλείου, Endless-Ευρωχαρτική, The Writing Fields, Ελληνικά Εκλεκτά Έλαια, Aβγά Βλαχάκη, Χαρτέλ, Galenica, Camper-Gaz, Μανδρέκας, Cretan Mill, Χρυσά αυγά, Απ. Παπαδόπουλος- Meat Company, Αφοί Χαΐτογλου, Tottis Pack, Regina, Draculi Coffee, Αποστακτήρια Καλλικούνη,  Ποτοποιία Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης, Sativa, Αμπελώνες Ναβαρίνο, Κτήμα Βιβλία Χώρα, Οινοποιία Γεωργιάδη, Πυρήνας , Biosolids, Κρόκος  Κοζάνης, ΧΙΩΝ, Γεωργική Ανάπτυξη

 Λίγα λόγια για την πρωτοβουλία «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ»:

 Σκοπός της ένωσης «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ» είναι η ανάδειξη και προώθηση του σύγχρονου επιχειρηματικού και παραγωγικού πολιτισμού της χώρας μας, καθώς και η πληροφόρηση της Ελληνικής κοινωνίας για το πλεόνασμα προστιθέμενης αξίας που προσφέρουν οι Ελληνικής ιδιοκτησίας παραγωγικές – μεταποιητικές επιχειρήσεις προς όφελος της ανάπτυξης και της ευημερίας μας. Στην πρωτοβουλία «ΕΛΛΑ-∆ΙΚΑ ΜΑΣ» καλούνται να συμμετέχουν όλες οι Ελληνικές παραγωγικές – μεταποιητικές εταιρείες που διατηρούν στην Ελλάδα το τρίπτυχο: Έδρα, Παραγωγή και Ιδιοκτησία. Η συμμετοχή στην πρωτοβουλία και η χρήση του σήματος «ΕΛΛΑ-∆ΙΚΑ ΜΑΣ» απαιτούν ειδική πιστοποίηση και έλεγχο που διεξάγει αποκλειστικά η μεγαλύτερη Εταιρεία Ελέγχων & Πιστοποιήσεων EUROCERT A.Ε βάσει ειδικού προτύπου απαιτήσεων με συγκεκριμένα και μετρήσιμα κριτήρια. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας  www.elladikamas.gr

 Λίγα λόγια για την EUROCERT Α.Ε.

Η EUROCERT είναι ένας ανεξάρτητος φορέας Επιθεωρήσεων, Ελέγχων και Πιστοποιήσεων με ισχυρή παρουσία τόσο στην ελληνική αγορά όσο και σε περισσότερες από 25 χώρες παγκοσμίως μέσω του εκτεταμένου δικτύου συνεργατών της. Αποτελεί τη μεγαλύτερη, αμιγώς, ελληνική εταιρεία που δραστηριοποιείται στον κλάδο. Σήμερα, το άρτια εκπαιδευμένο και έμπειρο επιστημονικό προσωπικό επιτρέπει στην εταιρεία να προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών ελέγχου και πιστοποίησης σε κλάδους ανάμεσα στους οποίους είναι τα τρόφιμα και τα αγροτικά προϊόντα, ο τουρισμός, η ενέργεια, η βιομηχανία κι η ναυτιλία. Η EUROCERT αποτελεί τον φορέα πιστοποίησης του σήματος  «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ» που επιβεβαιώνει την ελληνικότητα στην ιδιοκτησία, τη βάση και την παραγωγή των επιχειρήσεων. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.eurocert.gr. 

sinidisi.gr

 

Διαβάστηκε 1381 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.