Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  7:20 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2018 18:16

H υπέρβαση που δεν έρχεται στον Παναιτωλικό

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Έξι χρόνια συνεχόμενης παρουσίας στη Super League συμπλήρωσαν οι Αγρινιώτες, αναζητώντας το παραπάνω βήμα από τον στόχο της παραμονής στη μεγάλη κατηγορία που έπαψε πλέον να τους…χορταίνει.

Μπορεί ο Παναιτωλικός να έχει καθιερωθεί στη Super League και να χτυπάει κάρτα ανελλιπώς τα τελευταία έξι χρόνια στη μεγάλη κατηγορία, ωστόσο δεν έχει καταφέρει να κάνει την υπέρβαση. Τι αποτελεί υπέρβαση για τους Αγρινιώτες; Η διεκδίκηση μιας θέσης μέσα στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος που «εξαργυρώνεται» με το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Όχι πως θα τους… χάλαγε η διάκριση στο Κύπελλο, όπως έχει συμβεί στο πρόσφατο και μακρινό παρελθόν με άλλες μικρομεσαίες ομάδες που δεν κινούνται στην πρώτη ταχύτητα του ελληνικού ποδοσφαίρου και έφτασαν στο σημείο να παίξουν σε έναν τελικό, ακόμα και να σηκώσουν την κούπα.

Στον Παναιτωλικό και άρωμα Ευρώπης δεν έχουν μυρίσει και παρακολουθούν από τον καναπέ τους τελικούς του Κυπέλλου. Και η απλή εξασφάλιση της παραμονής στη Super League, είναι πλέον ένας στόχος που δεν…χορταίνει κανέναν στο Αγρίνιο. Ούτε τον κόσμο της ομάδας, ούτε όμως και τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, Φώτη Κωστούλα, που ανέλαβε το 2005 τα «καναρίνια» και επέστρεψε μαζί τους στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Παρεμπιπτόντως, επί των δικών του ημερών στην ηγεσία του συλλόγου, ο Παναιτωλικός εκτός από την καθιέρωσή του στη Super League, θεωρείται μία από τις πιο υγιείς ΠΑΕ που χαρακτηρίζεται από οργάνωση και συνέπεια σε όλα τα επίπεδα.

Ο ΑΝΑΜΟΡΦΩΤΗΣ ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ
Ο Κωστούλας είναι ο αναμορφωτής του Παναιτωλικού, αν και ο ίδιος δηλώνει τα τελευταία χρόνια κουρασμένος από την ενασχόλησή του με τα ποδοσφαιρικά δρώμενα κι έχει εκφράσει αρκετές φορές την επιθυμία του να παραδώσει την σκυτάλη σε έναν αξιόπιστο επενδυτή. Επειδή όμως σοβαρούς επενδυτές δύσκολα συναντά κανείς εν έτει 2018 στην ποδοσφαιρική Ελλάδα, παραμένει αμετάθετος – μέχρι νεωτέρας – στο Αγρίνιο.

ΤΟ ΨΑΛΙΔΙ ΣΤΟ ΜΠΑΤΖΕΤ
Κι αν κάτι άλλαξε σε μεγάλο βαθμό το περασμένο καλοκαίρι στο νοικοκυρεμένο σωματείο του Αγρινίου, αυτό είχε να κάνει με την σημαντική μείωση του μπάτζετ.Τα…απόνερα από το σπάσιμο της κεντρικής διαχείρισης, χτύπησαν τον οικονομικό προγραμματισμό του Παναιτωλικού.Ο μεγαλομέτοχος πήγε σε μια πιο συντηρητική πολιτική στο κομμάτι των εξόδων και σε ό,τι αφορά την συγκρότηση του ρόστερ. Ο βασικός κορμός διατηρήθηκε, πολλά παιδιά προερχόμενα από τις ακαδημίες προωθήθηκαν στην πρώτη ομάδα, ενώ οι καλοκαιρινές αφίξεις παικτών πρώτης γραμμής, μετρήθηκαν στα δάχτυλα του ενός χεριού.

ΤΑ «UP» KAI «DOWN» ΣΤΙΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ
Κι όλα αυτά, με τον Τραϊανό Δέλλα να συνεχίζει για δεύτερη σεζόν στον πάγκο, έχοντας εγκατασταθεί στο Αγρίνιο τον περασμένο Γενάρη όταν και διαδέχθηκε τον Μάκη Χάβο.Έχοντας αναλάβει «επ΄ώμου» την καλοκαιρινή προετοιμασία και περάσει πλέον σε απόλυτο βαθμό την δική του φιλοσοφία, θα περίμενε κανείς από τον 42χρονο τεχνικό να παρουσιάσει ένα σύνολο που θα διαθέτει την απαραίτητη σταθερότητα για την διεκδίκηση της υπέρβασης. Αντ΄αυτού όμως, ο Παναιτωλικός βγάζει πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του που δεν του επιτρέπουν να κινείται σε τροχιά πεντάδας.Η αστάθεια στις εμφανίσεις αποτελούν ένα από τα διαχρονικά «αγκάθια» στο Αγρίνιο και είναι κάτι που τους ταλαιπωρεί σχεδόν κάθε χρόνο.

Ο Έρικσον, ο Μανά και τα άλλα παιδιά
Αν υπάρχει μια μεταγραφή που σήκωσε…σκόνη στο Αγρίνιο το περασμένο καλοκαίρι, αυτή είχε πρωταγωνιστή τον Σεμπάστιαν Έρικσον.

Βλέπετε, ο διεθνής Σουηδός αμυντικός μέσος «κουβαλά» ένα δυνατό βιογραφικό, έχοντας από πίσω του μια σπουδαία καριέρα στην Γκέτεμποργκ (ήταν μάλιστα και ο αρχηγός της τα τελευταία χρόνια) έχει αγωνιστεί και στο Καμπιονάτο με τη φανέλα της Κάλιαρι. Ο 29χρονος ποδοσφαιριστής βρίσκεται εκτός αγώνων τον τελευταίο μήνα, λόγω προβλήματος τραυματισμού.Μεταγραφή πρώτης γραμμής χαρακτηρίστηκε η προσθήκη στο ρόστερ του Αργεντινού επιθετικού Νίκολα Μανά (ξεκίνησε την καριέρα του από την ακαδημία της Μπόκα Τζούνιορ) χωρίς πάντως οι εμφανίσεις του (11 συμμ. – 1 γκολ) να έχουν κάνει μέχρι τώρα τη διαφορά στον Παναιτωλικό. Επιπλέον αποκτήθηκαν και οι Αγρόδημος (Απόλλων Λάρισας), Κόκκορης (Παναιγιάλειος) και Γιαννακόπουλος (Κέρκυρα).

Ο ηγέτης Μάρκος Πάουλο
Σημείο αναφοράς στο έμψυχο δυναμικό του Παναιτωλικού, αποτελούν παίκτες που δεν είναι πρωτάρηδες στο Αγρίνιο. Ένας εξ αυτών, ο Μάρκος Πάουλο. Η φετινή είναι η τέταρτη σεζόν για τον Βραζιλιάνο μέσο στο Αγρίνιο.Εξαιρετικός κόφτης, με περγαμηνές τόσο στα ανασταλτικά, όσο και στα δημιουργικά καθήκοντα, «ρίζωσε» στα «καναρίνια» και αποτελεί τον ηγέτη της ομάδας. Από εκεί και πέρα στο ρόστερ κυκλοφορούν κι άλλα «παλιοσείρια» που ανεβάζουν την ποιότητα του Παναιτωλικού. Ο λόγος για τον Αργεντινό επιθετικό, Φράνκο Μάζουρεκ ο οποίος σε 9 φετινά παιχνίδια μετρά 4 γκολ, τον Ρουμάνο επιθετικό Βλαντ Μοράρ με 5 γκολ σε 9 ματς, καθώς και τον Βραζιλιάνο επιθετικό Γουίλιαν Μπαρμπόσα.

@ O ΔΕΛΛΑΣ ΕΚΑΝΕ…ΠΑΡΕΛΑΣΗ, ΩΣΤΟΣΟ ΤΑ ΣΚΑΜΠΑΝΕΒΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΔΡΑΙΩΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΩΝ ΑΓΡΙΝΙΩΤΩΝ.

@ Η τελευταία βαριά ήττα (3-0) από τον Πανιώνιο, προκάλεσε την έντονη αντίδραση των οργανωμένων οπαδών του Παναιτωλικού, που έκαναν λόγο για προσβλητική εμφάνιση και ρεζιλίκι, χωρίς ούτε ένα συγγνώμη από πλευράς παικτών και προπονητή.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΠΛΙΑΤΣΙΚΑΣ – ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «FORZA»

 

Διαβάστηκε 1130 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.