Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  9:26 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 08 Νοεμβρίου 2018 19:29

Νάυπακτος: "ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ" - Όσο και αν θολώνουν τα νερά το έργο δεν κρύβεται!!!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

Όσο και αν θολώνουν τα νερά το έργο δεν κρύβεται!!!

Ποιες σημαντικές εξελίξεις θέλει να κρύψει η παράταξη του κ. Μπουλέ;

Την Δευτέρα 5 Νοεμβρίου συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο  Ναυπακτίας. Ενώ στο συμβούλιο συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν τεράστιας σημασίας έργα, ήταν προφανής η προσπάθεια του κ. Μπουλέ να θολώσει τα νερά. Σε αυτή την συνεδρίαση συζητήθηκαν και ανακοινώθηκαν τα εξής:

  1. Σημαντικές πολεοδομικές εξελίξεις. Ανακοινώθηκε ότι το ΣτΕ ενέκρινε (με μικρές αλλαγές) το Π.Δ. για τους όρους δόμησης και τις χρήσεις γης, στον παραδοσιακό οικισμό της Ναυπάκτου. Αυτό σημαίνει υπερδιπλασιασμό του συντελεστή δόμησης (από 0,5 στο 1,2), σε μια μεγάλη περιοχή του οικισμού. Κάτι που το ίδιο το ΣτΕ είχε απορρίψει με παλαιότερη απόφασή του.
  2. Σημαντική εξέλιξη για το περιβάλλον. Το Δ.Σ. αποδέχθηκε την χρηματοδότηση των 15 εκατομμυρίων ευρώ και ξεκινά η δημοπράτηση του έργου της μετατροπής του Χ.Υ.Τ.Α. Βλαχομάνδρας σε Χ.Υ.Τ. Υπολειμμάτων. Περιλαμβάνεται και μονάδα διαχωρισμού των απορριμμάτων, εργοστάσιο κομποστοποίησης κλπ. Με μια πρόταση: η Ναυπακτία λύνει το πρόβλημα της σωστής διαχείρισης των απορριμμάτων για τις επόμενες δεκαετίες. Το έργο αυτό δεν είχε ψηφίσει η παράταξη του κ. Μπουλέ χρησιμοποιώντας, ως συνήθως, φθηνές δικαιολογίες (δήθεν έλλειψη ενημέρωσης). Από την παράταξή του, ως συνήθως, δεν πήρε κανείς τον λόγο για να καταθέσει κάποια πρόταση για βελτιώσεις στην διαχείριση των απορριμμάτων.
  3. Σημαντική εξέλιξη για το εμπορικό κέντρο της Ναυπάκτου. Ψηφίστηκε από το Δ.Σ. η κατάθεση κοινής πρότασης με τον εμπορικό σύλλογο για την αναβάθμιση του εμπορικού κέντρου της πόλης. 1,5 εκατομμύρια ευρώ διεκδικεί ο δήμος για να ολοκληρωθεί η ανάπλαση του κέντρου της πόλης (μαζί με την έτοιμη για δημοπράτηση ανάπλαση του ιστορικού κέντρου προϋπολογισμού 2,6 εκατομμυρίων). Μέχρι 2.000 ευρώ θα έχει δικαίωμα για χρηματοδότηση κάθε μια από τις 150 περίπου επιχειρήσεις που δήλωσαν ότι συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Από την παράταξη του κ. Μπουλέ, ως συνήθως, δεν πήρε κανείς τον λόγο για να καταθέσει κάποια πρόταση στο συγκεκριμένο θέμα.
  4. Στην ΚΕΔΝ, δημιουργήθηκαν δεκάδες νέες θέσεις εργασίας, με ετήσια χρηματοδότηση 1 εκατομμύριο ευρώ και πάνω από 400 οικογένειες ωφελούνται μόνο από την λειτουργία των απογευματινών ΚΔΑΠ. Στην θητεία του ο κ. Μπουλές παρ’ όλο που μπορούσε να δημιουργήσει τα απογευματινά Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, το ξέχασε ή δεν πρόκαμε. Έχασε έτσι ο δήμος χρηματοδότηση τουλάχιστον 4 χρόνων και δεκάδες θέσεις εργασίας, στέλνοντας νέους άνεργους στην εσπερία, από την αστοχία του κ. Μπουλέ. Για να το κρύψει αυτό ο κ. Μπουλές έκανε μέγα θέμα το ότι για τις δεκάδες προσλήψεις ( για τις οποίες έγινε δημόσια πρόσκληση που δημοσιεύθηκε και στις τοπικές εφημερίδες) ένας μόνο πολίτης θεωρεί ότι αδικήθηκε και θα προσφύγει, όπως ορίζει ο νόμος και όπως έχει κάθε δικαίωμα στα διοικητικά δικαστήρια. Στις προσλήψεις του ΑΣΕΠ οι ενστάσεις και οι προσφυγές πέφτουν σαν βροχή αλλά στην Ναύπακτο ο ένας και μοναδικός ενιστάμενος (με κάθε σεβασμό από εμάς στο δικαίωμά του) έγινε προεκλογικό σώου από τον κ. Μπουλέ. «Ο δήμαρχος με περισσή υποκρισία προτρέπει τώρα τους άνεργους νέους που αδικήθηκαν να πάνε στα Διοικητικά Δικαστήρια» γράφουν χαρακτηριστικά, οι συγγραφείς της ανακοίνωσης της παράταξης του κ. Μπουλέ. Πολλαπλασιάζουν τον μοναδικό ενιστάμενο και μιλούν για «άνεργους νέους», αλλά έτσι διαιρούν την κοινωνία αφού πρώτα  αφαίρεσαν από πολλούς το δικαίωμα στην δουλειά, με την αστοχία τους, ελπίζοντας να προστεθούν κάποιες ψήφοι στους λιγοστούς υποστηρικτές τους.

Επιτέλους κ. Μπουλέ έχει και η αντιπολίτευση τα όριά της. Προσαρμοστείτε επιτέλους στο νέο κλίμα αυτοδιοίκησης. Πρέπει όλοι μας να μάθουμε να συζητάμε επί της ουσίας, καταθέτοντας προτάσεις. Η Ναυπακτία τέτοια συμπεριφορά απαιτεί από όλους μας. Όποτε το αποφασίσετε, εδώ είμαστε και σας περιμένουμε για να συζητήσουμε τις προτάσεις σας.

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ενωτικής Πρωτοβουλίας

 

Διαβάστηκε 999 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 08 Νοεμβρίου 2018 19:35
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/