Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 03 Νοεμβρίου 2018 14:37

Περιοδικό "ΠΡΑΣΙΝΟ + ΜΠΛΕ" τεύχος Νο 102 - Οκτωβρίου 2018

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πολλά και ενδιαφέροντα τα άρθρα στο τεύχος 102 του περιοδικού "ΠΡΑΣΙΝΟ + ΜΠΛΕ" που κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2018. Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικά ...

EDITORIAL |  ......ευχαριστούμε

Όταν πολλοί μαζί συνεργάζονται και έχουν σχέδιο και συγεκριμένο ρεαλιστικό στόχο, το θετικό αποτέλεσμα δεν αργεί να έρθει. Αποδεικνύετε καθημερινά στη ζωή μας, επιβεβαιώνοντας τη δύναμη των πολλών κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Αναφέρομαι στις δράσεις, εκτός τοπικών, ακόμα και ελληνικών συνόρων που υλοποιήθηκαν και θα υλοποιηθούν αυτό το καλοκαίρι στην περιοχή του Δήμου Ναυπακτίας από τον φορέα μας. Δύο διεθνείς αγώνες ορεινής ποδηλασίας στη Ναύπακτο με τη συμμετοχή κορυφαίων αθλητών από την Ελλάδα, την Κύπρο, επαγγελματικές ομάδες από Γαλλία, Ιαπωνία, FYROM, Βουλγαρία, Ελβετία, αλλά και μεμονωμένοι αθλητές και αθλήτριες με διεθνή δελτία της UCI από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής,  την Ρωσία και την Σερβία πήραν μέρος στους αγώνες cross country. Μια ακόμα διεθνής διοργάνωση ολοκληρώθηκε, που έρχεται ως συνέχεια μιας διετίας γεμάτης πετυχημένων διοργανώσεων ποδηλασίας βουνού στη Ναύπακτο, όπως τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα cross country 2016 και 2017 και το Βαλκανικό Πρωτάθλημα cross country το 2017. Κορυφαίοι αθλητές τίμησαν με την παρουσία τους την πόλη μας και εμείς τους αποζημιώσαμε με την οργάνωση και τη φιλοξενία μας. Ευχαριστώ θερμά όλους αυτούς που εργάστηκαν και υποστήριξαν την προσπάθειά μας και τους χορηγούς μας, γιατί μόνο όλοι μαζί μπορούμε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε. Συνεχίζουμε με την ορεινή Ναυπακτία και το «Πανελλήνιο πρωτάθλημα marathon mtb» και τους 8 «open road και mtb αγώνες» στις 25 & 26 Αυγούστου 2018.

Να είστε καλά,
Τάσος Ξύδης
Υπεύθυνος Έκδοσης

OIKOδράσεις | Ένας ξεχωριστός διεθνής αγώνας τοξοβολίας, με την ονομασία  “LEPANTO TFG ARCHERY 2018”
 
Υλοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία από τον Δήμο Ναυπακτίας την Ελληνική Ομοσπονδία Τοξοβολίας, τον Α.Σ. Πέλοπας, τους Hellas Archery και την περιβαλλοντική οργάνωση «Πράσινο+Μπλε», την Κυριακή 07 Οκτωβρίου 2018, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της “Ναυμαχίας Ναυπάκτου 1571”.
 
ΟΙΚΟδράσεις | Ακλοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί
 
Το βράδυ του Σαββάτου 20 Οκτωβρίου 2018, χιλιάδες οδηγοί σε όλη την Ελλάδα, ενημερώθηκαν για τους σοβαρούς κινδύνους της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ κατά τη διάρκεια της «12ης Ευρωπαϊκής Νύχτας χωρίς Ατυχήματα» του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς».
 
ΟΙΚΟδράσεις | Άφησαν για μία ημέρα το αυτοκίνητο...
 
Με τη συμμετοχή δεκάδων μαθητών υλοποιήθηκε το πρόγραμμα εκδηλώσεων της «Ευρωπαϊκής Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο» στο Αγρίνιο. Η κεντρική πλατεία πλημμύρισε από παιδιά όλων των ηλικιών που έφθασαν στο κέντρο της πόλης με ποδήλατα και πατίνια και έπαιξαν παραδοσιακά παιχνίδια.
 
ΟΙΚΟθέμα | Εξορύξεις πετρελαίου στην Ελλάδα. Είναι ήδη πολύ κοντά και απειλούν τις θάλασσές μας.
 
60.000 τ.χλμ. θαλάσσιας περιοχής παραχωρούνται σε εταιρείες για έρευνα και εξόρυξη πετρελαίου, με συνέπειες σε περιβάλλον, κοινωνία και οικονομία. Το WWF εκφράζει την έντονη αντίθεσή του γύρω από το θέμα της παραχώρησης θαλάσσιων και χερσαίων οικοπέδων σε πετρελαϊκές εταιρείες για την έρευνα και εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου (υδρογονανθράκων) στη χώρα μας.
 
ΟΙΚΟδράσεις |Βαδίζω , τρέχω, ποδηλατώ
 
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η δράση «Βαδίζω, τρέχω, ποδηλατώ» στην πόλη του Αγρινίου. Η συμμετοχή του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία ενώ το «Κυνήγι του κρυμμένου Θησαυρού» ήταν μια πρωτοποριακή και σπουδαία εμπειρία.
 
ΟΙΚΟδράσεις |447επέτειος Ναυμαχίας της Ναυπάκτου
 
Εβδομάδα εορταστικών εκδηλώσεων για την 447η επέτειο της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου, γνωστή στον δυτικό κόσμο και ως «Ναυμαχία του Lepanto», διοργάνωσε ο Δήμος Ναυπακτίας, με την αναπαράσταση του ιστορικού αυτού γεγονότος στο Ενετικό λιμάνι της πόλης να είναι η κορύφωση των εκδηλώσεων.
 
ΟΙΚΟπροορισμοί | Το φαράγγι του Σκα
 
Αν και βρίσκεται μια ανάσα από την πόλη της Ναυπάκτου, πολλοί λίγοι είναι εκείνοι που γνωρίζουν τις ομορφιές που κρύβει το φαράγγι του Σκα. Ο χείμαρρος Σκα πηγάζει στην περιοχή των χωριών Νιόκαστρο και Άνω Μαμουλάδα και διασχίζει τα βουνά της Κάτω Ναυπακτίας. Στις ορεινές ρεματιές, η ροή του είναι μόνιμη, όμως χαμηλότερα η κοίτη του μέσα στο φαράγγι είναι ξερή και γεμάτη κροκάλες.
 
Αυτά και άλλα πολλά ενδιαφέροντα θέματα θα βρείτε στις σελίδες του συγκεκριμένου τεύχους του περιοδικού. Μπορείτε να το δείτε και να το διαβάσετε ολόκληρο ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ
 
 
Διαβάστηκε 1608 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 03 Νοεμβρίου 2018 16:53
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.