Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  5:46 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 01 Νοεμβρίου 2018 18:36

«ΖΑΡΚΑΔΙΑΝ»: Το ξηρομερίτικο αλλαντοπωλείο στο κέντρο της Αθήνας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Αλέξανδρος Ζαρκαδούλας, γνωστός και ως «ΖΑΡΚΑΔΙΑΝ», φέρνει παραδοσιακά και χειροποίητα προϊόντα από το χωριό στη πόλη.

Για τους εν Αθήναις Αιτωλοακαρνάνες, και όχι μόνο, ο «ΖΑΡΚΑΔΙΑΝ» είναι γνωστός για την αυθεντική γωνιά του με τα παραδοσιακά αλλαντικά προϊόντα και τα φρέσκα γαλακτοκομικά τόσο από το Ξηρόμερο και την Αιτωλοακαρνανία, όσο και την υπόλοιπη Ελλάδα.

Το πραγματικό του όνομα είναι Αλέξανδρος Ζαρκαδούλας. Το «ΖΑΡΚΑΔΙΑΝ» είναι αρμένικο όνομα κι επειδή ο παστουρμάς είναι κατά βάση αρμενικό προϊόν, αποφάσισε να ονομάσει το μαγαζί «ΖΑΡΚΑΔΙΑΝ» για να είναι πιο «πιασάρικο», έχοντας ως βάση όμως το επίθετό του.

Στο πιο εναλλακτικό δρομάκι της περιοχής γύρω από την Πλατεία Κοτζιά και την οδό Ευρυπίδου ανάμεσα στην Βαρβάκειο αγορά την ψαραγορά, ο Αλέξανδρος Ζαρκαδούλας με καταγωγή από την Μπαμπίνη Ξηρομέρου, δημιούργησε μια ζεστή γωνία με χειροποίητα αλλά και έτοιμα προϊόντα αλλαντικής γεύσης.

Photo Credits: Χρήστος Μπόνης

Στον όμορφα διακοσμημένο χώρο θα βρείτε αλλαντικά, παστουρμά, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά, κρασιά κ.ά. με αρκετά από αυτά να έρχονται από την Αιτωλοακαρνανία. Πρόκειται για ένα μαγαζί που έχει τη δική του σφραγίδα στο κέντρο της Αθήνας και αποτελεί πρότυπο στο είδος του.

Ο «ΖΑΡΚΑΔΙΑΝ» από το 2013 με ένα μικρό και ζεστό χώρο και με μια απίστευτη  ποικιλία σε εδέσματα και σε συνάρτηση με πολύ καλές τιμές αλλά και ατμόσφαιρα παρέας έχει κερδίσει την εκτίμηση των πελατών που πολλές φορές σχηματίζουν ουρές για τα γνήσια προϊόντα του.

Παστουρμάς. Σουτζούκια καυτερά, πικάντικα και μη, μορταδέλα με παστουρμά, μορταδέλα με προσούτο, γραβιέρα, κεφαλογραβιέρα και φέτα από την ορεινή Τριχωνίδα. Παξιμάδια, τσικουδιές, αλάτι από το Μεσολόγγι το οποίο έχει και ευεργετικές ιδιότητες είναι μερικά από τα προϊόντα που πρέπει να δοκιμάσετε!

Η πρόσβαση είναι εύκολη, αφού βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το μετρό «Πανεπιστήμιο» και απέχει λίγα μέτρα από την Αθηνάς και τη Βαρβάκειος Αγορά. Το πιο πιθανό είναι ότι έχετε περάσει απέξω, αρκετές φορές, αλλά να μην δώσατε την δέουσα προσοχή.

Ο «ΖΑΡΚΑΔΙΑΝ» είναι καθαρά οικογενειακή και αυτός είναι ο λόγος της επιτυχίας. Ο Αλέξανδρος Ζαρκαδούλας σας περιμένει με το χαμόγελό του, ένα κομμάτι τυρί και ένα τσίπουρο να σας υποδεχτεί. 

Αν δεν τον έχετε ανακαλύψει, βιαστείτε!

Photo Credits: Χρήστος Μπόνης

Επισκεφθήκαμε τον Αλέξανδρο Ζαρκαδούλα ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα «η Αιτωλοακαρνανία»:

«Είμαστε από το 2013 σε ένα κεντρικό σημείο της Αθήνας όπου έχουμε χτίσει την ταυτότητα του παραδοσιακού μαγαζιού με αλλαντικά, τυροκομικά και ζυμαρικά από οικογενειακές επιχειρήσεις που φημίζονται για την ποιότητά τους. Στο κατάστημα θα βρείτε και αρκετά προϊόντα από το νομό Αιτωλοακαρνανίας, στηρίζοντας τη περιοχή μας, αλλά και γνωρίζοντας τους θησαυρούς του σε Αθηναίους, αλλά και τουρίστες».

«Στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, του γρήγορου φαγητού και της του εκμοντερνισμού, ο «ΖΑΡΚΑΔΙΑΝ» παραμένει αναλλοίωτος στο χρόνο και με μια δική του παραδοσιακή ταυτότητα εστιάζει τόσο στη ποιότητα, όσο και στην οικονομία. Είμαι ικανοποιημένος διότι βλέπω ανθρώπους που ψάχνουν για αυθεντικά και τοπικά προϊόντα, αλλά και δοκιμάζουν νέες γεύσεις».

Photo Credits: Χρήστος Μπόνης

Info
ΖΑΡΚΑΔΙΑΝ
Ευριπίδου 28 και Αθηνάς, Αθήνα
Facebook: @Ζαρκαδιαν
Τηλ: 2103210464

iaitoloakarnania.gr

 

 

Photo Credits: Χρήστος Μπόνης

Διαβάστηκε 2496 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 01 Νοεμβρίου 2018 18:56
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Τελευταία άρθρα