Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 01 Νοεμβρίου 2018 18:09

Eνημέρωση για τις δράσεις του μελισσοκομικού προγράμματος 2019

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Tο Κέντρο Μελισσοκομίας Ηπείρου καλεί  τους μελισσοκόμους του νομού Αιτωλοακαρνανίας , να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής για τις δράσεις  «Eξοπλισμός για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων (αντικατάσταση κυψελών)» και  «οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας» για το έτος 2019.

Kαταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων είναι η 21/01/2019.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να είναι κάποιος δικαιούχος των δράσεων του μελισσοκομικού προγράμματος, είναι η υποβολή της δήλωσης διαχείμασης στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής έως την 21η Ιανουαρίου 2019 ή τη θεώρηση του μελισσοκομικού βιβλιαρίου κατά το διάστημα μεταξύ 1η Σεπτεμβρίου και 31η Δεκεμβρίου 2018 .

 Εν δυνάμει δικαιούχοι της δράσης “Εξοπλισμός για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων (Αντικατάσταση κυψελών)” είναι όσοι πληρούν σωρευτικά τις κάτωθι προϋποθέσεις:

  • είναι κάτοχοι μελισσοκομικής εκμετάλλευσης, τουλάχιστον 20 μελισσιών
  • είναι κάτοχοι μελισσοκομικού βιβλιαρίου σε ισχύ (θεωρημένου)
  • έχουν υποβάλει αίτηση – δήλωση για την καταγραφή των έτοιμων για διαχείμαση κυψελών ή έχουν προβεί στην θεώρηση του μελισσοκομικού τους βιβλιαρίου κατά το διάστημα μεταξύ 1ης Σεπτεμβρίου και 31ης Δεκεμβρίου 2018.

Ενισχύεται η προμήθεια καινούριων «κυψελών αντικατάστασης»  από 01/08/2018 έως 20/05/2019.

Εν δυνάμει δικαιούχοι της δράσης «Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίαςείναι οι μελισσοκόμοι οι οποίοι:

  • Διαθέτουν βεβαίωση εγγραφής στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων ως επαγγελματίες αγρότες
  • Κατέχουν  τουλάχιστον 110 μελισσοσμήνη
  • Έχουν  θεωρημένο Μελισσοκομικό Βιβλιάριο
  • Υποβάλουν δήλωση των κυψελών διαχείμασης έως την 21η Ιανουαρίου 2019 ή  θεωρήσουν το μελισσοκομικό τους βιβλιάριο από 1η Σεπτεμβρίου 2018 μέχρι 31η Δεκεμβρίου 2018.
  • Έχουν ελάχιστη ακαθάριστη αξία συνολικής οικογενειακής γεωργικής παραγωγής 5.000 €. Μελισσοκόμοι που εγγράφηκαν στο ΜΑΑΕ ως επαγγελματίες αγρότες και/ή υπέβαλλαν δήλωση ΟΣΔΕ και/ή εντάχτηκαν στο καθεστώς νέων αγροτών για πρώτη φορά εντός των δύο προηγούμενων ετών από την καταληκτική ημερομηνία υποβολής της αίτησης συμμετοχής στη δράση, , απαλλάσσονται από την υποχρέωση δήλωσης  των 5.000 €.
  • οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ, οι οποίοι είναι κάτοχοι μελισσοκομικής εκμετάλλευσης με τουλάχιστον 110 δηλωμένες κυψέλες διαχείμασης , θεωρημένο(σε ισχύ) μελισσοκομικό βιβλιάριο και ακαθάριστη ετήσια αξία γεωργικής παραγωγής  5.000 €.

Τα Δελτία Αποστολής και οι φορτωτικές θα πρέπει να εκδοθούν από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης συμμετοχής στη δράση έως την 1η Ιουλίου 2019.

Οι αιτήσεις  υποβάλλονται στο Κέντρο Μελισσοκομίας Ηπείρου, αυτοπροσώπως από τον ενδιαφερόμενο μελισσοκόμο ή αποστέλλονται με συστημένη ταχυδρομική επιστολή .

Για περισσότερες πληροφορίες οι μελισσοκόμοι μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Μελισσοκομίας Ηπείρου ,Θειακογιάννη 6 Άρτα, τηλέφωνο 2681061700.

 

Διαβάστηκε 1504 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.