Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  5:43 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2015 19:10

Μειώνονται τα δίδακτρα στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Λίγες ώρες πριν παραχωρήσει το χαρτοφυλάκιό της, η υπηρεσιακή υπουργός Παιδείας Φρόσω Κιάου υπέγραψε απόφαση σύμφωνα με την οποία μειώνονται τα δίδακτρα για το Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Τη μείωση των διδάκτρων είχαν ζητήσει επιτακτικά οι χιλιάδες φοιτητές του πανεπιστημίου, οι οποίοι δεν μπορούν λόγω της οικονομικής κρίσης να ανταποκριθούν με ευκολία στα δίδακτρα που οφείλουν να πληρώνουν κάθε χρόνο.

Η απόφαση, που δημοσιεύτηκε ήδη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, σχετικά με το ποσό συμμετοχής στις δαπάνες σπουδών των νεοεισαχθέντων και των επανεγγραφέντων φοιτητών του ΕΑΠ από το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017, προβλέπει τα εξής: Τα δίδακτρα ορίζονται στο ποσό των 500 ευρώ ανά θεματική ενότητα (από 550 ευρώ σήμερα) για τα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών και 650 ευρώ ανά θεματική ενότητα (από 700 σήμερα) για τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδων.

Διαβάστηκε 2554 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.