Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  4:11 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2018 20:16

Αγρινιώτισσα έψαλλε στην επίσημη Δοξολογία στους Βουλιαράτες της Βορείου Ηπείρου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μεγαλοπρέπως γιορτάστηκε και στη Βόρεια Ήπειρο το αθάνατο «ΟΧΙ» της 28ης Οκτωβρίου 1940.
Δυστυχώς όμως η χθεσινή ημέρα στιγματίστηκε από το θάνατο του 35χρονου Κ.Κατσίφα που έπεσε νεκρός από τις σφαίρες της αλβανικής αστυνομίας.

Στους Βουλιαράτες χθες ωστόσο βρέθηκε η Αγρινιώτισσα Χρυσούλα Τασολάμπρου που έψαλλε στην επίσημη Δοξολογία της ημέρας παρουσία του Σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Αργυροκάστρου κ. Δημητρίου.

Αναφέρει η ίδια:
Ήρθα στη Βόρειο Ήπειρο ως επίσημη καλεσμένη με την ιδιότητα της ιδρύτριας Ελληνικών και Διεθνών Πολιτιστικών Σωματείων που προάγουν τον Ελληνικό Πολιτισμό δια μέσω της Ελληνικής μουσικής.
Πάτησα στα μέρη που έλαβε χώρα η Γιγαντομαχία του έπους 1940 -’41
Τεπελένι, Δερβιτσάνη, Κλεισούρα, Βουλιαράτες. Εδω όπου έπεφταν νεκροί Έλληνες κι Ιταλοί στρατιωτες.
Κάποιοι ενταφιάστηκαν πρόχειρα από συμπολεμιστές τους, άλλοι πάλι θάφτηκαν κοντά στα στρατιωτικά ιατρεία και νοσοκομεία όπου ξεψυχούσαν. Ενταφιασμένοι εκατοντάδες σε χωράφια σ΄αυτά τα αιματοβαμμένα υψώματα.
Πολλοί εγκαταλείφθηκαν γιατί δεν ήταν εφικτή η ταφή τους λόγω του δρυμούς ψύχους. Σ΄αυτό το κακοτράχαλο έδαφος άταφοι νεκροί, άγνωστοι στρατιώτες, κάποιοι έγιναν βορρά σε αγρίμια που ουδέποτε αναγνωρίστηκαν.
Μαζί μου ο κος Δασκαλάκης Γεώργιος, πρώην προξενικός ακόλουθος Ελληνικής πρεσβείας Τιράνων ο οποίος κατέθεσε στεφάνι ως εκπρόσωπος Δήμου Αγρινίου, ο οποίος είχε απελαθεί το 1994 ένεκα εθνικών ελληνοαλβανικών τριβών (η απέλαση έγινε από τις αλβανικές αρχές).
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Πεσόντων Ηρώων ’40-’41 πρωην υπουργός κ. Γεώργιος Σούρλας.
Η Ελληνίδα πρέσβης κ. Σουρανη.
Και η φιλόξενη πρόεδρος της Επιτροπής Μειονοτήτων του υπουργικού Συμβουλίου παρά τω πρωθυπουργώ της Αλβανικής Κυβέρνησης κ. Κωνσταντίνα Μπεζιανη.
Οι εκδηλώσεις μνημης έγιναν σε συνεργασία με αρχές της Αλβανικής Κυβέρνησης.
Το πρωί είχα την Αρχιερατική άδεια και ευλογία να ψάλλω μόνη μου την επίσημη Δοξολογία της ημέρας παρουσία του Σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Αργυροκάστρου κ. Δημητρίου στις Βουλιαράτες.
Το απόγευμα ήμουν στα αποκαλυπτήρια της «Δεροπολίτισσας» στη Δερβιτσάνη, δωρεά του Μιχάλη Σέρβου ευεργέτη και πρεσβευτή του Ελληνικού Πολιτισμού.

agrinionews.gr

 

Διαβάστηκε 2248 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2018 09:50
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.