Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  10:51 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2015 19:09

Κοινωφελής Εργασία ΟΑΕΔ: Πότε ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των 19.101 θέσεων

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να αναρτηθούν την επόμενη εβδομάδα οι προσωρινοί πίνακες της γ” φάσης του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ προχωρούν σε επανελέγχους των στοιχείων που έχουν στη διάθεσή τους, έτσι ώστε να αναρτηθούν πίνακες που θα προκαλέσουν τις λιγότερες δυνατές ενστάσεις. Έτσι εκτιμάται ότι θα μπορέσει να επιταχυνθεί κάπως η διαδικασία και να προκύψουν σε δεύτερο χρόνο οι οριστικοί πίνακες.

Υπενθυμίζεται ότι υπερέβησαν τις 110.000 οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν για να καλυφθούν 19.101 θέσεις απασχόλησης σε υπουργεία, περιφέρειες και Ασφαλιστικά Ταμεία. Το πρόγραμμα στοχεύει αφενός στην ένταξη ανέργων στην αγορά εργασίας, και αφετέρου στην υποστήριξη και βελτίωση συγκεκριμένων υπηρεσιών. Τέτοιες είναι για παράδειγμα οι υπηρεσίες εκπαίδευσης, υγείας (καθαριότητα υποδομών υγείας, εξυπηρέτηση κοινού, υποστήριξη λειτουργίας πληροφοριακού συστήματος και ψηφιακού εκσυγχρονισμού του συστήματος υγείας).

Την ίδια στιγμή, προχωρά η τοποθέτηση των 2.417 δικαιούχων της β” φάσης του προγράμματος σε θέσεις πεντάμηνης απασχόλησης στα υπουργεία Πολιτισμού και Τουρισμού. Το άτυπο «πάγωμα» που είχε δοθεί για τις εκλογές, έχει πλέον παρέλθει και οι δικαιούχοι οφείλουν να μεταβούν στα Κέντρα Προώθησης της Απασχόλησης (ΚΠΑ) της περιοχής τους, για να πάρουν την απαραίτητη συστατική επιστολή και στη συνέχεια να πιάσουν δουλειά στη θέση εργασίας για την οποία έχουν επιλεχθεί. Προβλήματα όμως έχουν δημιουργηθεί στη λειτουργία της α” φάσης.

Έχουν καταγγελθεί κρούσματα εκμετάλλευσης των εργαζομένων που εργάζονται με πεντάμηνη απασχόληση και μη τήρησης της εργατικής νομοθεσίας σε κάποιους Δήμους. Ήδη ο ΟΑΕΔ και το υπουργείο Εργασίας έχουν λάβει γνώση ορισμένων υποθέσεων και έχουν σταλεί οι σχετικές οδηγίες προς τον ΣΕΠΕ για να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι. Υπήρξαν για παράδειγμα καταγγελίες εργαζομένων που, ενώ η πρόσληψή τους, ήταν για θέσεις γενικών καθηκόντων, τους ζητήθηκε να εργαστούν στο νεκροταφείο του δήμου. Σε άλλους ζητήθηκε να εργαστούν νυχτερινές ώρες, πέραν του κανονικού ωραρίου τους. Κάτι τέτοιο όμως δεν προβλεπόταν από τη δημόσια πρόσκληση και τώρα οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας, προσανατολίζονται να πάρουν τους δικαιούχους από αυτούς τους δήμους, στους οποίους δημιουργήθηκαν προβλήματα και να τους τοποθετήσουν σε άλλες θέσεις, για το ίδιο χρονικό διάστημα και με την ίδια αμοιβή.

www.dikaiologitika.gr

Διαβάστηκε 3310 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία