Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  3:51 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2018 20:14

KKE: Ομιλία Μωραΐτη στον Εμπεσό

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πραγματοποιήθηκε η Πολιτική συγκέντρωση που διοργάνωσε η ΚΟ Ινάχου του ΚΚΕ, το Σάββατο το απόγευμα, στον Εμπεσό με θέμα «Πολιτικές εξελίξεις στη χώρα και διεθνώς και η πρόταση του ΚΚΕ»

Ομιλητής ήταν ο Νίκος Μωραΐτης, βουλευτής του Κόμματος που μεταξύ άλλων τόνισε:

«Φαίνεται καθαρά πως τα μνημόνια είναι εδώ και θα μείνουν για το επόμενο διάστημα. Επιπλέον, συνέχισε, μέσα στον προϋπολογισμό προβλέπονται όλοι αυτοί οι νόμοι που θα αφήσουν τα «ματωμένα πλεονάσματα», τα οποία θα είναι και για την επόμενη χρονιά. Η κυβέρνηση δεν δεσμεύεται για την κατάργηση ούτε ενός μέτρου που επιβλήθηκε στο λαό με τα μνημόνια. Αντίθετα δεσμεύεται σε όλους τους τόνους ότι οι αναδιαρθρώσεις θα συνεχιστούν, ότι δεν θα υπάρχει καμιά επιστροφή στο παρελθόν, εννοώντας ουσιαστικά ότι ο λαός θα πρέπει να ξεχάσει όλα όσα έχασε και να συμβιβαστεί με τα ψίχουλα και τα εφάπαξ βοηθήματα. Αυτή είναι άλλωστε και η εντολή του κεφαλαίου, όπως επίσης και των εταίρων της κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ, που από τη μια μεριά δίνουν τα εύσημα στην κυβέρνηση για τη βρώμικη αποστολή που έφερε σε πέρας, από την άλλη μεριά προεξοφλούν τη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής. Ο λαός μας, υπογράμμισε, όχι μόνο δεν πρέπει να «τσιμπήσει» στην κυβερνητική προπαγάνδα και τις εξαγγελίες, αλλά απεναντίας θα πρέπει να οργανώσει την πάλη του, διεκδικώντας πραγματικά μέτρα ανακούφισης καθώς και την αναπλήρωση των απωλειών που έχει υποστεί όλο το προηγούμενο διάστημα.

Επισήμανε επίσης ότι η σημερινή κυβέρνηση ικανοποιεί, όπως και οι προηγούμενοι, τα αιτήματα των μεγαλοαγροτών, προσθέτοντας ότι ο στόχος είναι η συγκέντρωση γης, παραγωγής και επιδοτήσεων σε λίγα χέρια μεγαλοαγροτών και καπιταλιστικών επιχειρήσεων. Αναφέρθηκε επίσης στη φοροληστεία του αγροτοκτηνοτροφικού εισοδήματος, στο πετσόκομμα των εξισωτικών αποζημιώσεων, στην επιβολή ΕΝΦΙΑ στα βοσκοτόπια, στην αύξηση του ΦΠΑ στις ζωοτροφές. Ανέφερε παραδείγματα που η πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, υπηρετώντας τα συμφέροντα των μεγαλοαγροτών και των μεγάλων επιχειρήσεων του κλάδου, είναι που τσακίζουν τους αγρότες, όπως η συνεχώς μειούμενη τιμή του γάλακτος.

Η χώρα μας γαζώνεται, πρόσθεσε, καθώς κτίζονται νέες βάσεις, ανακαινίζονται οι παλιές, γι’ αυτό σε όλες αυτές τις πόλεις στις 22 και 23 του Οκτώβρη πραγματοποιήθηκαν κινητοποιήσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Καλούμε το λαό, τη νεολαία, συνέχισε, να αντισταθούν σε αυτά τα σχέδια που περιπλέκουν τη χώρα μας όλο και περισσότερο σε όλους αυτούς τους ανταγωνισμούς στην περιοχή μας και με τον αγώνα τους να αποτρέψουν να μετατραπεί η χώρα σε ορμητήριο για πολέμους σε γειτονικούς λαούς. Έχει χρέος ο λαός, υπογράμμισε, να παλέψει σε αυτήν την κατεύθυνση, καθώς και για να κλείσουν οι βάσεις και αυτές που λειτουργούν και αυτές που σχεδιάζει η κυβέρνηση να λειτουργήσει το επόμενο διάστημα. Αυτή η πολιτική εμπλοκής της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, επεσήμανε, είναι σύσσωμης της κυβέρνησης, που, όπως λέει και ο λαός, είναι «χειροπόδαρα δεμένη» απέναντι στις απαιτήσεις του ΝΑΤΟ και των ιμπεριαλιστών.

Κλείνοντας, έχουμε την απεργία στις 14 Νοέμβρη, όπου πρέπει να υπάρξει μαζική συμμετοχή. Να αμφισβητηθεί αυτή η πολιτική, να μπουν εμπόδια, να τεθεί στο επίκεντρο της πάλης μια άλλη πολιτική που θα υπηρετεί τις πραγματικές ανάγκες του λαού. Να συμπορευτούν με το ΚΚΕ, για να δυναμώσουν οι αγώνες απαιτώντας την ανάκτηση των απωλειών και την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, για να κτιστεί η κοινωνική συμμαχία που θα συγκρουστεί με την εξουσία των μονοπωλίων».

agrinionews.gr

 

Διαβάστηκε 1403 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/