Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  6:24 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2015 19:04

Κύπρος: Δύο Αγρινιώτες διακρίθηκαν σε διεθνή διαγωνισμό Πληρωµάτων Ασθενοφόρων

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η 4μελής Ελληνική Ομάδα του ΕΚΑΒ Αθήνας (Ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, ο Θανάσης Ντιντίφας, ο Σπύρος Λαζούρας και ο Παναγιώτης Κουκόπουλος ) κατέλαβε την πρώτη θέση στην κατηγορία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας στον διεθνή Κυπριακό Διαγωνισμό Πληρωµάτων Ασθενοφόρων «EMS CYPRUS APHRODITE RALLY».

Η ομάδα συμμετείχε εθελοντικά στον διεθνή διαγωνισμό «EMS CYPRUS APHRODITE RALLY»  με δική της πρωτοβουλία, ενώ αξίζει να τονίσουμε την σημαντική διάκριση των  Αιτωλοακαρνάνων διασωστών, του  Σπύρου Λαζούρα από το τμήμα Μοτοσυκλετών Ταχείας Ανταπόκρισης ΕΚΑΒ, με καταγωγή από την Νέα Αβώρανη Αιτωλοακαρνανίας δήμου Αγρινίου και του  Παναγιώτη Κουκόπουλου από το τμήμα Υγειονομικού Σταθμού Αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» του ΕΚΑΒ, που έχουν διανύσει σημαντική πορεία έως τώρα στην ομάδα ΕΚΑΒ Αθήνας, υπηρετώντας το ιδεώδες της αλληλεγγύης!

Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα!

Ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, ιατρός στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών και ειδικός συνεργάτης στις ΚΙΜ του ΕΚΑΒ, ο Θανάσης Ντιντίφας και ο Σπύρος Λαζούρας από το τμήμα Μοτοσυκλετών Ταχείας Ανταπόκρισης ΕΚΑΒ και ο Παναγιώτης Κουκόπουλος από το τμήμα Υγειονομικού Σταθμού Αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» του ΕΚΑΒ.

1hΗ 4μελής Ελληνική Ομάδα του ΕΚΑΒ Αθήνας κατέλαβε την 1η θέση στην κατηγορία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας – E.M.S. (Emergency Medical Services) καθώς και την 1η θέση στο Σενάριο Μαζικών Απωλειών Υγείας (ειδικό βραβείο).

Untitled 2Ο 4ος Κυπριακός Διαγωνισµός Πληρωµάτων Ασθενοφόρων διοργανώθηκε από τον Κυπριακό Σύνδεσµο Επείγουσας και Προνοσοκοµειακής Αντιµέτωπισης. Έγινε στην Κύπρο στις 17-19 Σεπτεµβρίου 2015 στην Αµµόχωστο σε συνεργασία µε το Γενικό Νοσοκοµείο Αµµοχώστου και τον Τοµέα Νοσηλευτικής Τραύµατος ΠΑ.ΣΥ.Ν.Μ.

Λίγα λόγια για τον διαγωνισμό

Ο διεθνής διαγωνισμός Πληρωμάτων Ασθενοφόρων “EMS CYPRUS APHRODITE RALLY”διοργανώνεται στην Κύπρο κάθε δύο χρόνια βασισμένος σε διεθνή πρότυπα. Επίσημος διοργανωτής είναι ο Κ.Σ.Ε.Π.Α. σε συνεργασία µε την Υπηρεσία Ασθενοφόρων Κύπρου και το Τοµέα Νοσηλευτικής Τραύµατος ΠΑ.ΣΥ.Ν.Μ.

Η διοργάνωση του διαγωνισμού έχει σαν στόχο την εκπαίδευση αλλά και την προβολή των εξαιρετικών υπηρεσιών προνοσοκομειακής φροντίδας υγείας της Κύπρου στη Διεθνή Κοινότητα. Προσφέρει στους συμμετέχοντες αξιοσημείωτες εμπειρίες μιας και τα πληρώματα καλούνται να διαγωνιστούν κάτω από δύσκολες και πραγματικές συνθήκες διάσωσης. Τα περιστατικά αντιµετώπισης αφορούν την αντιµετώπιση Τραυµατιών, Καρδιακής ανακοπής, ηλεκτρονικής προσοµοίωσης επείγοντος παθολογικού περιστατικού καθώς και την διαχείριση µαζικών απωλειών υγείας.

Στόχος πέρα από την παροχή γνώσεων είναι οι διαγωνιζόµενοι να αναπτύξουν τη νοοτροπία, τη συµπεριφορά και τις δεξιότητες που χρειάζονται, προκειµένου να είναι σε θέση να συµµετέχουν ενεργά στην οµάδα, αξιοποιώντας τις εµπειρίες των µελών της, και στοχεύοντας στην κοινή επίτευξη των αποτελεσµάτων.

Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν µέρος ιατροί, νοσηλευτές, διασώστες, φοιτητές νοσηλευτικής-ιατρικής, όπου θα αγωνιστούν στην κάθε κατηγορία ξεχωριστά. Κάθε οµάδα αποτελείται από 4 άτοµα και διαγωνίζεται σε 8 διαφορετικά σενάρια. Στην κάθε οµάδα δίνεται ασθενοφόρο αλλά και όλος ο απαραίτητος εξοπλισµός.

Οι κατηγορίες είναι τρεις:

Α) Η κατηγορία των σπουδαστών. Οι ομάδες αποτελούνται από σπουδαστές Νοσηλευτικής των Πανεπιστημίων της Κύπρου.

Β) Η κατηγορία των Νοσηλευτών.

Γ) Η κατηγορία των Επειγόντων E.M.S. Οι διεθνείς ομάδες που συμμετέχουν είναι μεικτές (ιατροί, νοσηλευτές, διασώστες). Η κατηγορία αυτή έχει το υψηλότερο δείκτη δυσκολίας.

Η 4μελής Ελληνική Ομάδα του ΕΚΑΒ Αθήνας κατέλαβε την πρώτη θέση στην κατηγορία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας – E.M.S. (Emergency Medical Services)

Από αριστερά: Ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, ιατρός στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών και ειδικός συνεργάτης στις ΚΙΜ του ΕΚΑΒ, ο Θανάσης Ντιντίφας και ο Σπύρος Λαζούρας από το τμήμα Μοτοσυκλετών Ταχείας Ανταπόκρισης ΕΚΑΒ και ο Παναγιώτης Κουκόπουλος από το τμήμα Υγειονομικού Σταθμού Αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» του ΕΚΑΒ.

Ειδικά Βραβεία

Α) Σενάριο Μαζικών Απωλειών Υγείας, Βραβείο 1ου Νικητή «Δημήτρηs Βουρβαχάκηs»

Η Ελληνική Ομάδα του ΕΚΑΒ κατέλαβε και εδώ την πρώτη θέση

Β) Σενάριο Τραύματος, Βραβείο 1ου Νικητή «Ανδρέαs Μενελάου»

Γ) Σενάριο Καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης, Βραβείο 1ου Νικητή «Βαγγέλης Κελαράκης»

d_boyrbaxakis

Το Ειδικό Βραβείο 1ου Νικητή «Δημήτρηs Βουρβαχάκηs» απονεμήθηκε και αυτό στην Ελληνική Ομάδα του ΕΚΑΒ Αθήνας

Στην οργανωτική επιτροπή και στην ομάδα κριτών του διαγωνισμού συμμετείχαν ο Δασκαλάκης Νίκος και η Ματθαιάκη Ευφροσύνη από το ΕΚΑΒ Ηρακλείου.

Η Ομάδα του ΕΚΑΒ Αθήνας συμμετείχε εθελοντικά και με δική της πρωτοβουλία.

Τα προηγούμενα χρόνια συμμετείχαν Ομάδες του ΕΚΑΒ από το ΕΚΑΒ Κρήτης καταλαμβάνοντας υψηλές θέσεις στην βαθμολογία του διαγωνισμού.

12025435_10204848617150671_976840044_n11062011_10206703244152424_2545866059761654034_n

Η Ελληνική Ομάδα στο τέλος Μαΐου θα συμμετέχει στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Πληρωμάτων Ασθενοφόρων στην Τσεχία.

KYΠΡΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ (Κ.Σ.Ε.Π.Α.)

Ο Κ.Σ.Ε.Π.Α είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός και ιδρύθηκε με βασικό σκοπό την ανάπτυξη της εκπαίδευσης και την βελτίωση της επείγουσας και προνοσοκομειακής αντιμετώπισης στο τραύμα.

Ο Κ.Σ.Ε.Π.Α έχει μεταξύ άλλων τους ακόλουθους στόχους:

  • Την προαγωγή και την ανάπτυξη  γνώσεων και δεξιοτήτων στο πεδίο της επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας, μέσα από τη διοργάνωση διαλέξεων, σεμιναρίων, συνεδρίων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων από προσοντούχα, εξειδικευμένα και εγκεκριμένα από τους κατάλληλους φορείς πρόσωπα.
  • Η ευαισθητοποίηση, ενημέρωση, δραστηριοποίηση και εκπαίδευση του πληθυσμού σε βασικές και εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες, για την παροχή βασικής υποστήριξης της ζωής στο τραύμα.
  • Η ενίσχυση προγραμμάτων αγωγής υγείας και πρόληψης, σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Κ.Σ.Ε.Π.Α.

12028918_10204848779954741_1094627388_n

http://www.ariafreepress.gr/

Διαβάστηκε 3594 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Τελευταία άρθρα