Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  10:52 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2018 09:26

Ηχηρή παρουσία του Μεσολογγίου στον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου 1940 στο Λουγκάνο της Ελβετίας! (ΦΩΤΟ)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Ελληνική Κοινότητα του Καντονιού του Τιτσίνο με έδρα το Λουγκάνο, στα πλαίσια του Εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, οργάνωσε εορταστικές εκδηλώσεις οι οποίες ξεκίνησαν με την Θεία Λειτουργία και την Επίσημη Δοξολογία στον Ελληνορθόδοξο Ναό της πόλης, όπου έψαλλαν ο Λευτέρης Δακαλάκης, οποίος ζει στο Λουγκάνο συμπαραστατούμενος από τον Μαέστρο, Χρήστο Βλαχογιάννη.

Συγκινητική ήταν η παρουσία των Ελλήνων που ζουν στο Λουγκάνο και την ευρύτερη περιοχή, οι οποίοι γέμισαν ασφυκτικά τον ιστορικό Ναό.

Κατά την διάρκεια της επίσημης Δοξολογίας, ο Σύμβουλος της Ελληνικής Πρεσβείας στην Ελβετία, Αγάπιος Καλογνώμης, ανέγνωσε το μήνυμα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας και δήλωσε την συμπαράστασή του στην πολυπληθή ελληνική ομογένεια της Ελβετίας.

Στην συνέχεια, σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης, οργανώθηκε επετειακό αφιέρωμα με τίτλο: «Ο παραλογισμός των πολέμων». Το αφιέρωμα επιμελήθηκε ο Χρήστος Βλαχογιάννης, ο οποίος κλήθηκε επί τούτου από την δραστήρια Ελληνική Κοινότητα. Στην απόδοση του αφιερώματος μετείχαν επίσης η Φαίδρα Ραχούτη, Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας του Τιτσίνο, ο αδερφός της Νίκος Ραχούτης και ο Λευτέρη Δακαλάκης.

Στην Ελληνική κοινότητα προσφέρθηκε από τον Χρήστο Βλαχογιάννη το εμβληματικό αγαλματίδιο, που φέρει την επιγραφή «Κάθε ελεύθερος άνθρωπος είναι Δημότης Μεσολογγίου», μέσα σε ενθουσιώδη χειροκροτήματα.

Να σημειωθεί, πως πλάνα από τις εκδηλώσεις, με την σκηνοθετική επιμέλεια του Λευτέρη Δακαλάκη, μετέδωσε η Δημόσια Τηλεόραση ΕΡΤ.

onairnews.gr

Διαβάστηκε 706 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.