Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 28 Οκτωβρίου 2018 21:15

Παναιτωλικός-Αστέρας Τρίπολης 1-1

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Αστέρας Τρίπολης σε 4 προηγούμενα ματς είχε χάσει βαθμούς ή βαθμό στα τελευταία λεπτά. Αυτή την φορά του... γύρισε το χαρτί κι έφυγε με την ισοπαλία από το Αγρίνιο (1-1) καθώς ισοφάρισε στο 93' τον Παναιτωλικό με τον Καλτσά! Ο Μοράρ είχε ανοίξει το σκορ με γκολάρα.

Φινάλε γκραν γκινιόλ είχαμε απόψε στο Αγρίνιο, όπου ο Παναιτωλικός και ο Αστέρας έμειναν στο 1-1. Μετά από ένα ματς που δεν είχε θέαμα (το πρώτο κόρνερ του ματς το κέρδισαν τα «καναρίνια» στο 83'!), οι δύο ομάδες «πάλεψαν» για τη νίκη, οι «κυανοκίρινοι» την κράταγαν μέχρι τις καθυστερήσεις, αλλά τότε ο Καλτσάς διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τους  Κυριακίδη κάτω από τα γκολπόστ, τους Μαρινάκη, Μαλή, Αργκους, Ρότσα στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Λουσέρο, Μάρκος Πάουλο στον άξονα, τους Ντίας, Μανά στα άκρα, τον Μάζουρεκ οργανωτή και τον Μοράρ στην κορυφή της επίθεσης.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον Αθανασιάδη στο τέρμα, τους Βλάχο, Βαλιέντε, Τριανταφυλλόπουλο, Κυριακόπουλο στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Μουνάφο, Ιγκλέσιας στα «6αρο-οκτάρια», τους Τσιλιανίδη, Καλτσά στα «φτερά» και τον Τόνσο πίσω από τον προωθημένο Μανιά.

Το πρώτο ημίχρονο θα ξεχαστεί πάρα πολύ σύντομα. Οι δύο ομάδες «αλληλοεξουδετερώθηκαν» και ενώ πήραν άριστα στα ανασταλτικά τους καθήκοντα, μεσοεπιθετικά δεν κατάφεραν, εύλογα, να λειτουργήσουν. Το 45λεπτο κύλησε χωρίς «καθαρή» φάση και με πάρα πολλά φάουλ. Συνολικά καταλογίστηκαν 26, ενώ οι τελικές ήταν μόλις 4 (3-1 υπέρ του Αστέρα). Σε κάθε κίνηση του Μάζουρεκ υπήρχαν κοντά του δύο Αρκάδες, ο Τόνσο ήταν «μπλοκαρισμένος», οι φορ (Μοράρ, Μανιάς) αναγκάζονταν να βγουν πολύ έξω από το κουτί για να πάρουν μπάλα και όλα κρίνονταν στη δύναμη.
Αντίθετα στο δεύτερο η εικόνα της αναμέτρησης άλλαξε άρδην. Τόσο ο Παναιτωλικός όσο και ο Αστέρας έβαλαν την μπάλα κάτω και το ματς απέκτησε ρυθμό. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν στα πρώτα λεπτά με τον Τόνσο, όμως μετά οι «κυανοκίτρινοι» βγήκαν μπροστά. Αρχικά είχαν δοκάρι με τον Μανά και λίγο αργότερα (66') άνοιξαν το σκορ με τη «βολίδα» του Μοράρ. Κάπου εκεί ο Αστέρας θέλησε να τα παίξει όλα για όλα, «γύρισε» το σύστημα σε «καθαρό» 4-4-2, πήρε μέτρα στο γήπεδο και τελικά με τον Καλτσά ύστερα από παράλληλη του Κώτσιρα, «απέδρασε» στο 90'+3' με τον βαθμό. 
 

MVP: Ο Ντίας. Ο Ουρουγουανός λόγω της αναγκαστικής αλλαγής του Μάρκος Πάουλο, έπαιξε στον άξονα όλο το δεύτερο μισό, στο πλευρό του Λουσέρο. Ηταν πάρα πολύ καλός, έτρεξε, πίεσε και προσπάθησε να δημιουργήσει.

Στο ύψος του: Ο Κώτσιρας. Ο μπακ του Αστέρα έκανε στο δεύτερο μισό αρκετές κούρσες και ήταν εκείνος που έδωσε την ασίστ στον Καλτσά. Κρατάμε το πολύ ξύλο που έφαγε ο Μάζουρεκ αλλά προσπάθησε να «τσουλήσει» την μπάλα (5 κερδισμένα φάουλ), την παρουσία του Μουνάφο στον άξονα και το πολύ ωραίο γκολ του Μοράρ, έστω και αν η κόντραρε η μπάλα.

Αδύναμος κρίκος: Ο Φερναντέθ. Πέρασε αντί του Τσιλιανίδη σε ένα διάστημα όπου ο Αστέρας θέλησε να πιέσει και να πάρει μέτρα στο γήπεδο, ενώ και ο Παναιτωλικός πρόσεχε τα «νώτα» του. Ομως ο Ισπανός πέρασε... απαρατήρητος στα 36 λεπτά που αγωνίστηκε.

Η «γκάφα»: Στη φάση της ισοφάρισης του Αστέρα ο Παναιτωλικός έπαιζε με 3 στόπερ, όμως ο Καλτσάς ήταν αφύλαχτος στη μικρή περιοχή και πλάσαρε από κοντά, ενώ ο Κώτσιρας επιχείρησε δύο φορές την παράλληλη. Και το κυριότερο, ήταν παράλληλη στο 90φευγα.

Το «στραγάλι»: Σε κακή βραδιά βρέθηκε ο ρέφερι Φωτιάδης, καθώς έκανε «κατάχρηση» της σφυρίχτρας και το ματς είχε πάρα πολλές διακοπές. Δεν υπέπεσε σε κάποιο σημαντικό λάθος, αλλά π.χ. στο δεύτερο μισό μπερδεύτηκε και δεν έδωσε ελεύθερο στον Παναιτωλικό, αλλά πλάγιο! Ή πιο μετά έδωσε κίτρινη στον Λουσέρο,ενώ η μπάλα παίζονταν. Τέτοιες φάσεις... έμειναν. Ο βοηθός Βασιλόπουλος υπέδειξε λανθασμένα σε αντικανονική θέση τον Μοράρ στο πρώτο ημίχρονο και τον Μανιά στο δεύτερο.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Οταν ένα ματς κρίνεται στο 90φεύγα, τότε η ομάδα που δέχεται γκολ στις καθυστερήσεις έχει κάθε δικαίωμα να διατηρεί παράπονα από τον παράγοντα τύχη. Αλλά τι να του πει κάποιος φέτος του Αστέρα από γκίνια, αφού πολλές φορές η μπάλα τον έχει... πουλήσει. Βέβαια την ίδια στιγμή ο Παναιτωλικός για 2ο εντός έδρας ματς «χάνει» τη νίκη στις καθυστερήσεις, αφού είχε προηγηθεί το παιχνίδι με τη Λαμία. Η εικόνα της αναμέτρησης «έλεγε» πως τα πάντα θα κριθούν στο γκολ και αν, όμως η «γκαντεμιά» και των δύο... απέκλειε το ενδεχόμενο να πηγαίναμε by the book. Αυτή τη φορά γύρισαν κάτι... χρωστούμενα στους Αρκάδες.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κυριακίδης, Μαρινάκης, Πάουλο (46' Ουίλιαν), Μάζουρεκ, Μοράρ (75' Καμαρά), Ντίας, Ρότσα, Μάλης, Άργκους, Λουσέρο, Μάνα (81' Χαντάκιας).

ΑΣΤΕΡΑΣ: Αθανασιάδης, Βλάχος (45'+1' Κώτσιρας), Κυριακόπουλος, Τριανταφυλλόπουλος, Βαλιέντε, Μουνάφο, Ιγκλέσιας, Τόνσο (72' Δουβίκας), Καλτσάς, Τσιλιανίδης (61' Φερνάντες), Μανιάς.

gazzeta.gr
Διαβάστηκε 1576 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 28 Οκτωβρίου 2018 21:23
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.