Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  9:47 πμ
 
wm small
Κυριακή, 28 Οκτωβρίου 2018 00:27

Μοναδική ιστορική περιπέτεια στον Κήπο των Ηρώων στο Μεσολόγγι (φωτο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Κήπος των Ηρώων μεταμορφώθηκε σε ένα μεγάλο εργαστήρι βιωματικής μάθησης της νεότερης ιστορίας του Μεσολογγίου.

Τα παιδιά έπαιξαν, έλυσαν γρίφους και ολοκλήρωσαν όλες τις αποστολές που τους ανατέθηκαν. Οι μικροί εξερευνητές θα θυμούνται για πάντα την υπέροχη αυτή εμπειρία τους!

Η ιδέα για το παιχνίδι και η άψογη διοργάνωση ανήκει στο Σύλλογο Φίλων της Μουσικής «Διονύσιος Σολωμός». Θερμοί υποστηρικτές ήταν η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας και ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

Πριν την έναρξη, ο αρχιμουσικός κ. Μάκης Κουτσαγγέλης ανέλυσε πως φτάσαμε στην υλοποίηση της ιδέας ενώ ο Πρόεδρος του συλλόγου κ. Τάκης Φωλιάς αναφέρθηκε στις δράσεις ανάδειξης της τοπικής ιστορίας που κάνει ο σύλλογος. Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς αναφέρθηκε στην Ιερότητα του χώρου που ήταν πάντα τόπος επίσκεψης μαθητών, ενώ Χαιρετισμό απηύθυνε εκ μέρους του Δημάρχου ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου κ. Τάσος Σκαρμούτσος.

Την έναρξη του παιχνιδιού έκανε ο Νικόλαος Ζαχαριάς, Διευθυντής του Εργαστηρίου Αρχαιομετρίας και Πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, που ήταν επικεφαλής της ομάδας που έκανε πρόσφατα τη χρονολόγηση του Πανάγιου Τάφου στα Ιεροσόλυμα.

Το παιχνίδι απευθύνεται σε όλους τους μαθητές της Έκτης Τάξης του Δημοτικού των σχολείων του Δήμου μας και θα συνεχιστεί τα προσεχή Σάββατα.

onairnews.gr

Διαβάστηκε 1171 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.