Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  11:30 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2018 19:55

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή το αθλητικό και πολιτιστικό διήμερο της ΓΕΑ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Δείτε τους γρίφους και τις απαντήσεις από «Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού», καθώς και video από το «Τρέχω - Βαδίζω - Ποδηλατώ στην πόλη μου»

Με μεγάλη επιτυχία και μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε στις 20 και 21 Οκτωβρίου το αθλητικό και πολιτιστικό διήμερο που διοργάνωσε η Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου (Γ.Ε.Α.), σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Δήμο Αγρινίου.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με «Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού» που έλαβε χώρα για πρώτη φορά στο Αγρίνιο και στο οποίο διαγωνίστηκαν δέκα ομάδες, που κλήθηκαν να λύσουν γρίφους που αφορούσαν την ιστορία της πόλης και τους οποίους είχε προετοιμάσει η επιτροπή της Σχολή Τοπικής Ιστορίας «Αθανάσιος Παλιούρας» της Γ.Ε.Α.. Ιδιαίτερα ενθαρρυντικό για την  καθιέρωση του παιχνιδιού, πέραν της μεγάλης συμμετοχής, είναι και το γεγονός ότι σε αυτό έλαβαν μέρος άτομα όλων των ηλικιών, αλλά και φοιτητές των Πανεπιστημιακών Τμημάτων του Αγρινίου. Μπορείτε να δείτε τους γρίφους και τις λύσεις τους ΕΔΩ

Το βράδυ της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Δημοκρατίας συναυλία με το συγκρότημα «Blues Βash», όπου μεταξύ άλλων βραβεύτηκαν οι τρεις ομάδες που συγκέντρωσαν τη μεγαλύτερη βαθμολογία στο «Κυνήγι του Κρυμμένου θησαυρού».

Την Κυριακή 21 Οκτωβρίου το πρωί, έλαβε χώρα για τρίτη φορά ο Λαϊκός Αγώνας Δρόμου και Ποδηλασίας «Τρέχω - Βαδίζω - Ποδηλατώ στην πόλη μου», στον οποίο συμμετείχαν περισσότερα από 1.300 άτομα, γεγονός που κατέδειξε ότι η πρωτοβουλία που ξεκίνησε από το τμήμα Στίβου της ΓΕΑ το 2015, έχει αγκαλιαστεί από τους πολίτες του Αγρινίου και πλέον έχει καταστεί η μαζικότερη αθλητική εκδήλωση της πόλης. Αξίζει να αναφερθεί, ότι ο εν λόγω αγώνας έχει μη συναγωνιστικό χαρακτήρα και οι συμμετέχοντες, πολλοί εξ αυτών οικογένειες με μικρά παιδιά, είχαν την ευκαιρία να διανύσουν μια απόσταση στο κέντρο της πόλης, δίχως χρονομέτρηση με σημείο εκκίνησης και τερματισμού την πλατεία Δημοκρατίας. Μπορείτε να δείτε το video της εκδήλωσης στον ακόλουθο σύνδεσμο.

 

Διαβάστηκε 960 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2018 21:52
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.