Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  10:49 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2018 14:05

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ημερίδα "Ορατές και Αόρατες Αναπηρίες ΙΙ-Ρευματικά νοσήματα" στο Αγρίνιο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018 η Επιστημονική ημερίδα: "Ορατές και Αόρατες Αναπηρίες ΙΙ Ρευματικά Νοσήματα και Εγκυμοσύνη" και η "Εκθεση Φωτογραφίας Α.Μ.Ε.Α ΙΙ". Το AgrinioBestOf.gr και η Χρύσα Σπαή μίλησε με την κα Ελισσάβετ Κρητικού η οποία είναι πρόεδρος του συλλόγου ΑΜΕΑ Αιτωλ/νιας "Αγιος Λουκάς" που συνδιοργάνωσε την εκδήλωση μαζί με τον σύλλογο "ΕΛΕΑΝΑ" η οποία μας δήλωσε τα παρακάτω.

amea image 01

Mιλήστε μας για την σημερινή εκδήλωση ποιοί ήταν οι πρωτεργάτες της διοργάνωσης;

Ο Σύλλογος ΑΜΕΑ Π.Ε.Αιτ/νίας Απόστολος Λουκάς και η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα ΕΛΕΑΝΑ τμήμα Πάτρας με πρόεδρο την κ.Μάχη Σαλαμαλίκη,συνδιοργανώσαμε την σημερινή Επιστημονική ενημερωτική ημερίδα μας για τις Ορατές και Αόρατες Αναπηρίες ΙΙ και τα Ρευματικά Νοσήματα και την εγκυμοσύνη.

amea image 04

Ποιό ήταν το θέμα που συζητήθηκε και πως το ανέλυσαν οι καλεσμένοι ειδικοί με λίγα λόγια;

Καλεσμένοι εισηγητές μας ήταν οι "Ρώσσας Χαράλαμπος" Χειρ.Ορθοπεδικός, "Κουβέλη Χρυσούλα" Φυσικοθεραπεύτρια, "Ντελής Κων/νος" Ρευματολόγος, "Λιάβας Φώτης" Γενικός Ιατρός, "Βαρδουλάκη Μαρία" Νεφρολόγος,"Ζαρκαλής Δημήτριος" Ψυχίατρος, "Τερνιώτης Χρήστος" Παιδοψυχίατρος,"Παπαχρήστου Πηνελόπη" Νευρολόγος, που μας μιλήσανε για τα εξής θέματα 'Παραπληγία από τροχαία ατυχήματα','Αποκατάσταση των κινητικά αναπήρων','Ρευματικά νοσήματα και εγκυμοσύνη','Δυσενεξία στην γλουτένη-κοιλιοκάκη','Χρόνια Νεφρική Ανεπάρκεια και αιμοκάθαρση','Διπολική Διαταραχή-Μανιοκατάθλιψη','Σύνδρομο Down και Αναπτυξιακές Διαταραχές-Αυτισμός','Επιληψία και Ημικρανίες ώς αίτιο Χρόνιου Αλγους'.

Πως μπορούν να βοηθήσουν το συλλογό σας οι διάφοροι τοπικοί φορείς ώστε να νοιώσετε μια ανακούφιση;

Εμείς σαν σύλλογος μικτών αναπηριών είμαστε καθαρά εθελοντικό κοινωνικοσυνδικαλιστικό σωματείο και είμαστε αυτοχρηματοδορούμενοι. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρηματοδοτούμαστε από πουθενά παρά μόνο απ τα μέλη μας,τους εθελοντές και τους ελάχιστους χορηγούς των εκδηλώσεών μας. Ετσι επιδιώκουμε πάντα συνεργασίες με άλλα αναπηρικά σωματεία, γιατί δεν έχουμε διαφορές με κανέναν, είμαστε όλοι ανάπηροι και μας ενώνει η αναπηρία μας. Επίσης με φορείς ιδιωτικού και δημοσίου χαρακτήρα ώστε να μπορούμε να φέρουμε εις πέρας το οργανόγραμμά μας. Ο οποιοσδήποτε πολίτης μπορεί να εγγραφεί στον σύλλογό μας, ως ΑΜΕΑ αν έχει κάποια αναπηρία, ώς εθελοντής, ώς φίλος, ώς αρωγό μέλος. Βρισκόμαστε στο ΚΑΠΗ Αγ.Κων/νου ημέρες Τρίτη και Παρασκευή και ώρες 10-13.

Εσείς σαν ψυχολόγος που είστε πόσο δύσκολο είναι να στηρίξετε αυτά τα άτομα;

Σαν κλινική ψυχολόγος βλέπω κάθε Τρίτη και Παρασκευή, ΑΜΕΑ και γονείς ΑΜΕΑ που χρειάζονται ψυχολογική υποστήριξη, στα γραφεία μας δωρεάν. Οι περισσότεροι ΑΜΕΑ, δεν αποδέχονται ότι χρειάζονται ψυχολογική υποστήριξη και αυτό δυσχερένει το έργο μας. Οταν έρχονται σε εμάς, ήδη έχει δημιουργηθεί ένα ψυχοπιεστικό περιβάλλον, μια δυσλειτουργική οικογενειακή ατμόσφαιρα που τους διαταράσει. Παρόλα αυτά προσπαθούμε να τους βοηθήσουμε.

amea image 27

Ενα μήνυμα απο εσάς για τη σημερινή εκδήλωση. θα συνεχίσετε την προσπάθεια ενημερώνοντας μέσα απο ημερίδες και διαλέξεις για τα ΑΜΕΑ;

Το μήνυμα μου είναι πως είμαστε όλοι άνθρωποι. Ανεξαρτήτως άν κάποιος έχει μιαν αναπηρία η δυσλειτουργία είναι ίσος με ίσα δικαιώματα στην ζωή, στην εργασία, στην οικογένεια, στην μάθηση, στην πρόσβαση, με όλους τους άλλους. Η σημερινή εκδήλωση "Ορατές και Αόρατες Αναπηρίες" αυτό υποδηλώνει, πως υπάρχουν άνθρωποι που είναι ανάπηροι αλλά δεν είναι εμφανής η αναπηρία τους. Σαν σύλλογος συνεχίζουμε με ενημερωτικές ημερίδες για την αναπηρία, σε σχολεία Δ/θμιας εκπαίδευσης σε όλη την Περιφέρεια Αιτ/νίας, με επιστημονικές ημερίδες και σε άλλες πόλεις της περιφέρειάς μας, εκεί θα χρειαστούμε χορηγούς για τα έξοδα μετακίνησης των εθελοντών μας. Επίσης θα χρειαστούμε την συνεργασία των εκάστοτε Δήμων, ώστε να ενημερωθούν οι πολίτες τους για θέματα αναπηρίας που αγγίζουν όλον τον κόσμο. Επίσης διοργανώνουμε εκθέσεις Φωτογραφίας ΑΜΕΑ με πανελλήνια συμμετοχή διαδικτυακά, κάθε έτος. Αλλες εκδηλώσεις μας είναι το 'Ζωγραφίζω για την Αναπηρία', δράση που απευθύνεται σε υγειή παιδιά Δημοτικής Εκπαίδευσης, ώστε να συμπεράνουμε την εντύπωση που έχουν οι μικροί μας φίλοι για τους ΑΜΕΑ. Επίσης λειτουργούμε το 'Therapy Dog', εκπαιδεύουμε σκύλους θεραπείας για παιδιά και ενήλικες με αναπτυξιακά προβλήματα όπως αυτισμός -ΔΕΠΥ- σύνδρομο Down, στα άμμεσα σχέδια μας είναι η δημιουργία Θεατρικής ομάδας ΑΜΕΑ, όπου εκεί θα χρειαστούμε την βοήθεια του Δήμου μας με χώρο και σκηνοθέτη.

Ευχαριστώ πολύ για την φιλοξενία.

Η πρόεδρος του Συλλόγου ΑΜΕΑ Αιτ/νίας Ελισάβετ Κρητικού-Καραμπούλη.

amea image 17

amea image 11

amea image 18

amea image 26

amea image 10

amea image 28

amea image 30

amea image 31

 

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AgrinioBestOf.gr

 

Διαβάστηκε 5509 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019 21:33
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Χρύσα Σπαή

Η Χρύσα Σπαή τελείωσε Δημοσιογραφία στα Δ.Ι.Ε.K. Αγρινίου και συνεργάζεται με το AitoloakarnaniaBest.gr γράφοντας άρθρα και κάνοντας συνεντεύξεις. Πιστεύει οτι η περιοχή μας έχει να δείξει ενδιαφέρουσα πολιτιστική κίνηση, ενδιαφέροντες ανθρώπους και υπέροχα τοπία και μέσω της δουλειάς της στο παρών site, θα προσπαθήσει να τα αναδείξει. Εκτός αυτού έχει επιμορφωθεί σε θέματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης, τουρισμού, μάρκετινγκ και διαφήμησης. Διαθέτει επίσης τίτλους σπουδών ηθοποιίας και βιβλιοθηκονομίας. 

facebook.com/profile.php?id=100009676997033