Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  10:56 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2018 21:29

Οι νέες «μόδες» στην εναλλακτική γυμναστική που κάνουν «θραύση» - Από το twerking στη... γυμνή γιόγκα (βίντεο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Όλο και περισσότερες καινούργιες «μόδες» δημιουργούνται, όσον αφορά τηνε εναλλακτική γυμναστική. Και ενώ νομίαμε ότι τις γνωρίζαμε, τα social media μας... διαψεύδουν. 

Τα 5k trail run ξεφυτρώνουν στα νησιά σαν τα μπαράκια στο κέντρο της Αθήνας. Στο Instagram ανεβάζουν όλοι φωτογραφίες από την προπόνηση, είτε είναι μοντέλα της Victoria's Secret είτε βοηθός πιστολάκι στο Περιστέρι. Έλληνες influencers έχουν ιδρώσει τη φανέλα κάνοντας hot yoga, aerial pilates, cross fit - για τις ανάγκες των followers. Με άλλα λόγια: το fitness είναι το «νέο μαύρο». Μετά το trx τι; 

Fitspiration, fitfluencer, workout, train hard, no excuses. Αυτά είναι τα πιο δημοφιλή hashtags στο Instagram. Η νέα τάση στην γυμναστική θέλει τους ειδικούς να «μιξάρουν» την παραδοσιακή γυμναστική με νέες μεθόδους ώστε ο πελάτης να περάσει μια ώρα ιδρωμένος αλλά χαρούμενος. Κάθε νέο μέλος σε κλασσικό γυμναστήριο, studio pilates, spinning class, trx personal, cross fit cage δεν θέλει απλά να αλλάξει το σώμα του αλλά να υιοθετήσει ένα νέο τρόπο ζωής που κυρίως θα τον κάνει χαρούμενο. Πέντε νέες τάσεις υπόσχονται να αλλάξουν τον τρόπο που γυμναζόμαστε. 

Αnimal Flow 

Η ιδέα του Μάικ Φιτς και του πιο διάσημου γυμναστηρίου στον κόσμο με ετήσιο κόστος για τα μέλη κοντά στα 25 χιλιάδες δολάρια, του νεοϋορκέζικου Equinox, έχει γίνει παγκόσμια τάση. Θα μάθεις να κινείς το σώμα σου όπως δεν είχες φανταστεί ποτέ, σαν πρωτόγονο ζώο, στα τέσσερα. Πήρε τις κινήσεις από το παρκούρ, ακροβατικά κόλπα, την ενόργανη ακόμη και από το capoeira και το breakdancing και έφτιαξε μια νέα μορφή άσκησης χωρίς όργανα, μόνο με το βάρος του σώματος, που θα σε κάνει να κινείσαι σαν λιοντάρι που πλησιάζει το θύμα του. Δεν είναι τόσο εύκολο όσο φαίνεται, γυμνάζεις πολλές μυικές ομάδες ταυτόχρονα και ρίχνεις τόνους ιδρώτα. Το λίπος θα εξαφανιστεί από τους μηρούς και όταν βλέπεις τους άλλους να κάνουν squats θα γελάς. Αυτά τα squats του animal flow καίνε. 

Twerking Classes

Θεωρείς ότι τα γυμναστήρια είναι για τα ντούκια που σηκώνουν βάρη με κραυγές και τις κυρίες που κάνουν το κορμί λάστιχο για να πετύχουν το σωστό χαιρετισμό στον ήλιο; Δεν σου έχουν μιλήσει για το twerking fitness. Αν χορεύεις χιπ χοπ σαν έξτρα από βιντεοκλίπ μην χάσεις το Daily Twerk Out. Είναι cardio γυμναστική και εστιάζει στους γλουτιαίους. Την χορευτική αυτή μέθοδο καθιέρωσε η Λέξι Παντέρα και καις 500 θερμίδες σε μια ώρα. Περισσότερες από εκείνες που θα έκαιγες στο ελλειπτικό. 

Skateboarding Pilates

Τι σκέφτηκε ο διάσημος Γάλλος personal trainer της Λεά Σεϊντού και της Ζοζεφίν ντε λα Μπομ, ο Ραφαέλ Ντουμπ; Να συνδυάσει το skateboard με τις πιλάτες. Κι όμως γίνεται. Όλα ξεκίνησαν όταν η πιο γνωστή μπουτίκ των Παρισίων, η Colette, αποφάσισε να δίνει μηνιαίες συνδρομές για εναλλακτικές πιλάτες πάνω σε σανίδες Penny Skateboard. Έχεις σκεφτεί πώς είναι να κάνεις τους κοιλιακούς των πιλάτες πάνω σε μια σανίδα με ρόδες; Ιδανικό για σέρφερ που θέλουν να παραμείνουν fit όλο το χρόνο και μακριά από τα κύματα, για χορευτές που αναζητούν κάτι διαφορετικό καθώς συνδυάζει κινήσεις του σκι, του skate και της κωπηλασίας. Μαθαίνεις να ισορροπείς και γυμνάζεις όλο το σώμα προσπαθώντας να μην φύγει η σανίδα σου. Για δύσκολους λύτες. 

Kangoo

Αγοράζεις τα kangoo παπούτσια (περίπου σαν τα rollerblades), τα φοράς και ξεκινάς να πηδάς σαν καγκουρό. Αρχίζεις το τρέξιμο ή τις ασκήσεις cross training. Δεν κινδυνεύεις από τραυματισμό, τουναντίον είναι φτιαγμένα να κάνουν τις ασκήσεις ευκολότερες και να καίνε διπλάσιες θερμίδες μιας και χρησιμοποιείς περισσότερο τους μύες των ποδιών για να πηδήξεις. Ξεκάθαρα cardio άσκηση μιας και θα κάνεις zumba πηδώντας 60 λεπτά. Ιδανική άσκηση για παραγωγή ενδορφινών. Οι κυρίες να επενδύσετε σε ένα καλό αθλητικό σουτιέν. 

Slacklining

Στην Ικαρία, στην παραλία Λιβάδι έκαναν slacklining όλο το καλοκαίρι κάτι ψαγμένοι σέρφερ και φυσικά δοκίμασαν να ισορροπήσουν πάνω σε τεντωμένο σκοινί όλοι οι λουόμενοι. Χρειάζεσαι ένα ακροβατικό σκοινί και να το δέσεις λίγους πόντους πάνω από το έδαφος (για αρχάριους). Τι κάνεις; Προσπαθείς να ισορροπήσεις, δηλαδή δουλεύεις όλους τους μύες του κορμού σου. Μπορείς να το κάνεις όπου θέλεις και κοστίζει ελάχιστα. Όταν μάθεις να ισορροπείς μπορείς να κάνεις ακόμη και γιόγκα στο σκοινί (γιατί οι διάφοροι τύπου yoga είναι trend επίσης). Θα νιώθετε λες και περπατάτε σε ένα στενό τραμπολίνο. Αν καταφέρετε βέβαια να περπατήσετε. Ίσως κάνετε και meditation. 

Naked Yoga 

To trend ξεκίνησε στο Instagram ο δημοφιλής λογαριασμός Nude Yoga Girl το Νοέμβριο του 2015 και τον πρώτο μήνα μετρούσε ήδη 30 χιλιάδες followers. Σήμερα ο λογαριασμός έχει σχεδόν 698.000 followers και ολοένα αυξάνεται η τάση του #NYGYoga.

Σίγουρα απαιτείται μια ευλυγισία για τις προτεινόμενες πόζες. Η 27χρονη κοπέλα που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία της έχει δηλώσει σε συνεντεύξεις της μέσω email ότι θέλει με αυτό τον τρόπο να περάσει το μήνυμά της αποδοχής του σώματος (body positive). Μετά την hot yoga, την beer yoga και την goat yoga αυτή είναι η νέα yoga που αγαπούν οι millennials. Οι yogis πετάνε τα ρούχα τους κι αυτό έχει πέραση μιας κι έχουν ξεκινήσει classes για γυμνούς μαθητές για δυνατές εμπειρίες. 

http://pronews.gr

 

Διαβάστηκε 3578 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.