Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2018 02:12

Έκθεση ζωγραφικής της Μπαρμπαρέλας Σφήκα στη «Διέξοδο» (Σαβ 20/10 - Κυρ 4/11/2018)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το Σάββατο 20 Οκτωβρίου στις 7:30 το  βράδυ εγκαινιάζεται στο  ανώγειο του Ιστορικού Μουσείου «Διέξοδος» στο Μεσολόγγι, έκθεση της εικαστικού  Μπαρμπαρέλας Σφήκα με έργα ζωγραφικής  από λάδι σε μουσαμά. Δημιουργίες  που πηγάζουν από την έμπνευσή της  με αφορμή μια εικόνα, μία μνήμη ή ένα συναίσθημα   που η  ζωγράφος,  αφού με τον χρωστήρα της τους έδωσε ζωή,   τις  εκθέτει σε κοινή θέαση.

Η Μπαρμπαρέλλα Σφήκα είναι καθηγήτρια  καλλιτεχνικών μαθημάτων στη Μέση Εκπαίδευση.   Γεννήθηκε στην Αθήνα.  Τα πρώτα της βήματα στο σχέδιο τα έκανε δίπλα  στον γλύπτη Νίκο Στέφο.  Ακολούθως  σπούδασε ζωγραφική  στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με καθηγητές τον Νίκο Κεσσανλή και τον Δημοσθένη Κοκκινίδη. Αποφοίτησε με  βαθμό άριστα και συνέχισε σπουδές  στο Εργαστήριο γλυπτικής της ίδιας σχολής με καθηγητή τον Θεόδωρο Παπαγιάννη.

Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος και της Ένωσης Καθηγητών Καλλιτεχνικών   Μαθημάτων Μέσης Εκπαίδευσης.

Της έχει απονεμηθεί  το «Αργυρό Μετάλλιο της Προεδρίας της Ιταλικής Δημοκρατίας» συνεπεία διακρίσεώς της σε διαγωνισμό εβδομήντα καλλιτεχνών απ΄όλο τον κόσμο που διεξήχθη στο Κιέτι της Ιταλίας.

Την τελευταία δεκαπενταετία έχει  πραγματοποιήσει ατομικές εκθέσεις στην Αθήνα, στη Βηρυτό, στη Σόφια, στις Βρυξέλλες, στην Αμφιλοχία και στο Αγρίνιο ενώ έχει λάβει μέρος σε δεκάδες ομαδικές εκθέσεις που πραγματοποιήθηκαν τόσο στην Ελλάδα (Αθήνα, Γλυφάδα, Αιγάλεω, Πειραιάς, Πέραμα, Σαλαμίνα, Θεσσαλονίκη, Μύκονος, Κρήτη, Σάμος) όσο και στο εξωτερικό (Λίβανος – Βηρυτός, Ιταλία – Κιέτι, Τουρκία – Άγκυρα).

Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά μέχρι τις 4 Νοεμβρίου (εκτός Δευτέρας και Τρίτης) από τις 11 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι και από τις 7 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο.

mparmparela sfika afisa istorias

 

Διαβάστηκε 1833 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.