Τρίτη, 16η Απριλίου 2024  2:22 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2018 17:20

Μεσολόγγι: Δυο εκδηλώσεις στη μνήμη της Ακακίας Κορδόση (Σ/Κ 17-18/10/2018)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Δήμος της Ιερής Πόλης και το Πνευματικό του Κέντρο τιμώντας τη μνήμη της πεζογράφου Ακακίας Κορδόση που πρόσφατα έφυγε από τη ζωή, διοργανώνουν το Σαββατοκύριακο 17 – 18 Οκτωβρίου δύο εκδηλώσεις.

Η πρώτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015 στις 7.30 το απόγευμα και περιλαμβάνει σειρά ολιγόλεπτων ομιλιών από την φίλη της Βάσω Μπίσσα, την μαθήτριά της Λένα Κοπανέλη, την συνάδελφό της Μάχη Παπαζήση, τον γλύπτη – θαυμαστή της Βασίλη Παπασάικα, την ομότεχνό της Ελένη Πριοβόλου και τον «αδελφό» της Βασίλη Πάικο.

Η δεύτερη θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015 στις 11 το πρωί στον συνοικισμό «Πλώσταινα» όπου, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής «Διονύσιος Σολωμός», θα γίνει η ονοματοθεσία της πλατείας που βρίσκεται εκεί καθώς και τα αποκαλυπτήρια του μνημείου της.

Λόγω των πάμπολλων φίλων της Ακακίας ο Δήμος θα αποστείλει ατομικές προσκλήσεις μόνο σε όσους επιβάλλεται από το πρωτόκολλο.

«Όσοι λοιπόν φίλοι της θέλουν μαζί με τη Δημοτική Αρχή και το Πνευματικό του Κέντρο να τιμήσουν τη μνήμη της, καλούνται να παραστούν στις εκδηλώσεις χωρίς ιδιαίτερη πρόκληση», αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση του Κέντρου Λόγου και Τέχνης «Διέξοδος» στο facebook.

 

 

Διαβάστηκε 1520 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.