Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  2:07 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2018 16:34

Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου: Ολοκληρώθηκε η τελετή Αδελφοποίησης με τον Δήμο Αμμοχώστου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ολοκληρώθηκε το Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018 στην Κύπρο, η τελετή Αδελφοποίησης του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου με τον Δήμο Αμμοχώστου.

Η υπογραφή του Πρωτοκόλλου Αδελφοποίησης έγινε μεταξύ του Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Δημητρίου Μπαλαμπάνη και του Δημάρχου της κατεχόμενης πόλης Αλέξη Γαλανού, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αμμοχώστου που βρίσκεται σήμερα στην Δερύνεια. 

Αμέσως μετά την τελετή, ακολούθησε Αντικατοχική εκδήλωση, παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.

Απευθυνόμενος στον Δήμαρχο και τα μέλη του Δ.Σ. Αμμοχώστου ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου στην ομιλία του αναφέρθηκε στην μακρά και ειλικρινή φιλία μεταξύ του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και των Κυπριακών πόλεων, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «…είναι μεγάλη τιμή για την Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου να ολοκληρώνει μέσα στην αποψινή εκδήλωση την αδελφοποίησή της με την εμβληματική πόλη, το Δήμο της Αμμοχώστου.

Κοινός ο εχθρός που δοκίμασε και τις δύο πόλεις, παρόμοια γεγονότα ποτισμένα με αίμα και θυσίες πιστοποίησαν τις δάφνες και τη μαρτυρικότητα ένθεν και ένθεν.  Τούτοι, ακριβώς, είναι οι λόγοι που η ιστορία της πόλης της Αμμοχώστου συγκινεί και εμπνέει κάθε Μεσολογγίτη.  Είναι η αδικία της παράνομης κατοχής του ιστορικού και πανέμορφου τόπου που κλείνουν τα αιματοβαμμένα τείχη της που συγκλονίζει το αδάμαστο πνεύμα των Ελεύθερων Πολιορκημένων. Είναι η γνώση της μοναξιάς σ έναν αγώνα που οι μεγάλοι του κόσμου παραβλέπουν επιτρέποντας στους εποίκους του ψευδοκράτους να πατούν και να καταπατούν ό τι δεν τους ανήκει, ό τι έκλεψαν και λεηλάτησαν μέσα σε ταραγμένους πολιτικά καιρούς. Είναι η πεποίθηση πως το σπίτι μας όσο ταπεινό, όσο χωμένο σε θάλασσα ή άμμο κι αν είναι, είναι το παρελθόν και η συνέχειά μας».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Δημήτρης Μπαλαμπάνης  επεσήμανε πως «Η Αμμόχωστος ζητά αυτό ακριβώς ακόμα σήμερα. Σαράντα τέσσερα χρόνια μετά βοά για την αποκατάσταση της αδικίας που την απέκοψε βίαια από τη συνέχειά της. Ζητά να επιστρέψει στο αρχαιότατο λίκνο της.

Στον αγώνα αυτό των αδελφών μας θα είμαστε στρατιώτες στο πλάι τους και αρωγοί στην προσπάθειά τους και την παγκόσμια προβολή της.

Είθε να ναι η ευόδωση του κοινού μας ονείρου σύντομη και αναίμακτη».

Εκτός του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, εκ μέρους του Δήμου επίσης συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΜ Γεώργος Κοντογιάννης και η Πρόεδρος της Β/θμιας Σχολικής Επιτροπής Ειρήνη Καλαμάκη.   

 

Διαβάστηκε 1687 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.