Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 09 Οκτωβρίου 2018 17:18

Κοινωνικό Μέρισμα: Πότε θα δοθεί – Έτοιμη η πίστωση για 1,5 εκατ. δικαιούχους

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τα 4 δεδομένα στη νομοθετική ρύθμιση – Αυξάνονται οι δικαιούχοι επιδόματος στέγασης και αναδρομικών

Στην τελική ευθεία για την (οριστική) καταβολή κοινωνικού μερίσματος, αναδρομικών και επιδομάτων εισέρχεται ο κυβερνητικός σχεδιασμός. Σύμφωνα με το workenter, απαραίτητη προϋπόθεση για την πληρωμή στους δικαιούχους και τη νέα χρονιά ήταν το θετικό πρόσημο του πλεονάσματος.

Η δημοσιονομική πορεία των δύο προηγούμενων ετών που «μεταφράστηκε» σε διανομή μερίσματος, πρόκειται να επαναληφθεί προς το τέλος του έτους, »ξεκλειδώνοντας» τη διαδικασία νομοθετικής ρύθμισης, που -ήδη- βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Με βάση επίσημα στοιχεία, η πληρωμή «αγγίζει» περίπου 1,5 εκατ. δικαιούχους που θα δουν τα χρήματα εντός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος και πλαισίου, το οποίο τοποθετείται κοντά στο δεύτερο 15ήμερο του Δεκεμβρίου.

Τι περιλαμβάνει η νομοθετική ρύθμιση:

  • Με δεδομένο την έλευση του πετρελαίου θέρμανσης, που υπολογίζεται -όπως κάθε χρόνο- για τις 15 Οκτωβρίου, η κυβέρνηση επιδιώκει να ενσωματώσει κοινωνικό μέρισμα, αναδρομικά, επιδόματα στέγασης και πετρελαίου σε ένα «μπουκέτο» παροχών (το επίδομα θέρμανσης πληρώνεται από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο του 2019)
  • Τα κριτήρια, όπως και το ύψος των δικαιούχων, θα επηρεαστούν: α) από την απόφαση για τις συντάξεις ως αντίμετρα, β) από τα στοιχεία του (διευρυμένου) προϋπολογισμού, γ) από τον ελεύθερο δημοσιονομικό χώρο που δημιουργεί το πρωτογενές πλεόνασμα και δ) από τον συνολικό αριθμό για δικαιούχους αναδρομικών

Σημειώστε:

  1. Στην αρχική φάση της καταβολής αναδρομικών εντάσσονται ένστολοι, πανεπιστημιακοί, δικαστικοί και με πρόσφατη απόφαση, γιατροί του ΕΣΥ
  2. Οι δικαιούχοι θα λάβουν μέχρι το Δεκέμβριο τα ποσά, ενώ σε συγκεκριμένες περιπτώσεις θα ξεπεράσουν τις 11.000 ευρώ

Για το θέμα του επιδόματος στέγασης, ο υπ. Οικονομικών τόνισε στη Βουλή πως «…κατατίθεται η τροπολογία να αυξηθεί το ποσό…», ενώ ειλημμένη απόφαση θα πρέπει να θεωρείται το μπόνους στους κατοίκους των νησιών και εκείνων που χάνουν το ευνοϊκό καθεστώς ΦΠΑ.

ΠΗΓΗ

 

Διαβάστηκε 1822 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.