Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  1:13 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 08 Οκτωβρίου 2018 19:26

Το "1ο ΑνΤάμωμα Απόδημου Ελληνισμού" στην Πάτρα (Σαβ 13/10/2018) το πρόγραμμα της εκδήλωσης

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

H «καρδιά» μας βρίσκεται εδώ και η «ψυχή» μας στην ομογένεια!

Το 1ο Αντάμωμα Απόδημου Ελληνισμού είναι πλέον γεγονός.

Οι προετοιμασίες για τη διοργάνωση της μεγάλης εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018 στο γήπεδο του Απόλλωνα στην Περιβόλα είναι πυρετώδεις.

Ο Συλλογος  Ελληνοουκρανικής  Φιλίας «Φάρος» με κεντρικό σύνθημα «Όλοι μαζί μπορούμε ... περισσότερα» θα ενώσει για πρώτη φορά τους Έλληνες της διασποράς με την πατρίδα τους μέσα από τον πολιτισμό, τη μουσική και τον χορό με σημείο αναφοράς την παράδοση του τόπου μας.

Στο 1ο Αντάμωμα Απόδημου Ελληνισμού, το οποίο θα τιμήσουν με την παρουσία τους, η Πρέσβης της Ουκρανίας, Ναταλία Κονζένκο, ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού, Μιχαήλ Κόκκινος, ο Δήμαρχος της ουκρανικής πόλης, Ζμερεμκά, Σβίτλακ Γιουρί που θα συνοδεύεται από εμπορικούς ακολούθους με θεματικά αντικείμενα τον τουρισμό και το αθλητισμό, θα συμμετέχουν 13 χορευτικά συγκροτήματα από την Ουκρανία, τη Γεωργία και την Ελλάδα.

Την έναρξη της εκδήλωσης θα κηρύξει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, Απόστολος Κατσιφάρας, ενώ το Αντάμωμα έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς μέρος των εσόδων θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση ευαγών Ιδρυμάτων της Πάτρας.

Παράλληλα, θα βραβευθούν άνθρωποι από τη Δυτική Ελλάδα, οι οποίοι διαχρονικά έχουν σημαντική προσφορά στην τοπική κοινωνία.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

18.30- 18.45 Προσέλευση

18.45 Έναρξη της εκδήλωσης από τον Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδος, Απόστολο Κατσιφάρα

19.00 Ομιλία κ. Μυλωνάς Παναγιώτης – λαογράφος, μουσικολόγος με θέμα: “Ο ρόλος της παράδοσης”

19.15 Βραβεύσεις

19.30 Παρέλαση χορευτικών συγκροτημάτων – Φιλαρμονική Λεχαινών

19.45-21.30 Παρουσίαση χορών και δρώμενων από τα 13 χορευτικά

21.30 Συναυλία από την ορχήστρα «Τα χρώματα της Ήλιδας»

22.30 Λήξη.

Να σημειωθεί, πως στο πλαίσιο της παρουσίας τους στην Πάτρα, τόσο η Πρέσβης της Ουκρανίας, όσο και ο Δήμαρχος Ζμερεμκά, Σβίτλακ Γιουρί θα έχουν σειρά επαφών με εκπροσώπους των τοπικών Αρχών και φορέων με σκοπό την ανταλλαγή προτάσεων συνεργασίας στον επιχειρηματικό, πολιτιστικό και αθλητικό τομέα.

 

Διαβάστηκε 1902 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 08 Οκτωβρίου 2018 19:36
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.