Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 08 Οκτωβρίου 2018 14:45

Στις Βρυξέλλες ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας για την Ολομέλειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπή των Περιφερειών και την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα των Περιφερειών και των Πόλεων

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται από σήμερα Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018,  ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, προκειμένου  να συμμετάσχει, στις εργασίες της 131ης Ολομέλειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών (ΕτΠ) και της 16ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας των Περιφερειών και των Πόλεων (European Week of Region and CitiesEWRC), που πραγματοποιούνται 8-11 Οκτωβρίου 2018.

«Είναι ένα πολύ σημαντικό τετραήμερο διαβούλευσης και διεκδίκησης. Καθώς βαδίζουμε προς την ολοκλήρωση της θητείας των Ευρωπαϊκών θεσμών, βρισκόμαστε μπροστά σε σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον της ΕΕ και των κύριων πολιτικών της μετά το 2020» τονίζει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας και συμπληρώνει: «Η εξασφάλιση μιας ισχυρής και αποτελεσματικής Πολιτικής Συνοχής για όλες τις Περιφέρειες μετά το 2020, αποτελεί βασικό πολιτικό στόχο της ΕτΠ. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η Πολιτική Συνοχής είναι η πιο ορατή πηγή αλληλεγγύης στην ΕΕ. Δεδομένου δε ότι εφαρμόζεται στις Περιφέρειες, αποτελεί επίσης ένα βασικό εργαλείο για την προσέγγιση της ΕΕ με τους πολίτες της, αποδεικνύοντας, σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, τα οφέλη της Ευρώπης στους πολίτες της».

Η 16η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα των Περιφερειών και των Πόλεων                                           

Όπως κάθε χρόνο, η Σύνοδος του Οκτωβρίου της Ολομέλειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, γίνεται παράλληλα με την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα των Περιφερειών και των Πόλεων (#EURegionsWeek), που διοργανώνουν κάθε από κοινού η Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών (ΕτΠ) και η Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΓΔ REGIO).

Πρόκειται για μια τετραήμερη εκδήλωση, κατά την οποία εκπρόσωποι Περιφερειακών και Τοπικών Αρχών, των Ευρωπαϊκών θεσμών, εμπειρογνώμονες και πανεπιστημιακοί έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ορθές πρακτικές και τεχνογνωσία στον τομέα της περιφερειακής και αστικής ανάπτυξης.

«Οι Περιφέρειες και οι Δήμοι συμμετέχουν στον σχεδιασμό των περισσότερων πολιτικών της ΕΕ, και έχουν την ευθύνη του ενός τρίτου των δημοσίων δαπανών (2.100 δισ. ευρώ ετησίως), καθώς και των δύο τρίτων των δημοσίων επενδύσεων (περίπου 200 δισ. ευρώ), σε επίπεδο ΕΕ» τονίζει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Η φετινή 16η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα των Περιφερειών και των Πόλεων, με κεντρικό θέμα «Για μία ισχυρότερη Πολιτική Συνοχής μετά το 2020», συγκεντρώνει στις Βρυξέλλες περίπου 6.000 συμμετέχοντες και 600 ομιλητές από όλη την Ευρώπη και όχι μόνο, για ένα πρόγραμμα περίπου 100 εργαστηρίων, εκθέσεων και εκδηλώσεων δικτύωσης με θέμα την περιφερειακή και τοπική ανάπτυξη.

Η 131η Σύνοδος Ολομέλειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας συμμετέχει και στην τριήμερη Ολομέλεια της Επιτροπής των Περιφερειών, όπου θα συζητηθούν θέματα ιδιαίτερου ενδιαφέροντος, όπως

  • Η οικονομική κατάσταση της ΕΕ, με τις γνωμοδοτήσεις «Δέσμη μέτρων για το πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο για την περίοδο 2021-2027» και «Δέσμη μέτρων για τη δίκαιη φορολόγηση». Αναμένεται η έκδοση ψηφίσματος για τις «Οικονομικές πολιτικές της Ευρωζώνης, ενόψει της Ετήσιας επισκόπησης της ανάπτυξης για το 2019».
  • Οι  σημαντικές πολιτικές της ΕΕ «Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας» και «Μηχανισμός Συνδέοντας την Ευρώπη».
  • Το μεταναστευτικό, με διάλογο μεταξύ των μελών και υιοθέτηση της γνωμοδότησης «Πρόταση περί δημιουργίας Ταμείου Ασύλου και Μετανάστευσης».
  • Το  περιβάλλον, με τις γνωμοδοτήσεις «Πρόγραμμα για το Περιβάλλον και τη Δράση για το Κλίμα (LIFE)», «Η συμβολή των πόλεων και των περιφερειών της ΕΕ στην 14η Διάσκεψη των μερών (COP14) της Σύμβασης για τη βιολογική ποικιλότητα (Convention on Biological Diversity/CBD) και στη στρατηγική της ΕΕ για τη βιοποικιλότητα μετά το 2020», «Ευρωπαϊκή στρατηγική για τις πλαστικές ύλες σε μια κυκλική οικονομία», «Πρόταση οδηγίας για τα πλαστικά μιας χρήσης» και «Καθαροί λιμένες και θάλασσες: λιμενικές εγκαταστάσεις παραλαβής για την παράδοση των αποβλήτων από πλοία».
  • Η  έρευνα και καινοτομία και στην εκπαίδευση, με τις γνωμοδοτήσεις «Ορίζων-Ευρώπη: το 9ο πρόγραμμα-πλαίσιο για την έρευνα και την καινοτομία» και «Σχέδιο δράσης για την ψηφιακή εκπαίδευση».

 

Διαβάστηκε 1723 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.