Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  1:19 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 08 Οκτωβρίου 2018 11:58

Το Δη.Πε.Θε. Αγρινίου φιλοξενεί τον Νίκο Δημούση σε ένα ρεσιτάλ κιθάρας με γνωστές μελωδίες, στις 12, 13 και 14 Οκτωβρίου, ώρα 9.00 μ.μ. στη ΝΕΑ ΣΚΗΝΗ του Δη.Πε.Θε. Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

«Θα φέρω το πιο κοινότυπο παράδειγμα: την ευχαρίστηση που νιώθουμε ακούγοντας το μουρμούρισμα του αγέραστα φυλλώματα, το φλοίσβο του κύματος, το τραγούδι ενός πουλιού. Όλα τούτα μας ευχαριστούν, μας αποσπούν, μας γεννούν ικανοποίηση. Μπορεί ακόμα να φτάσουμε στο σημείο να πούμε: «Τι ωραία μουσική». Φυσικά μιλάμε μόνο μεταφορικά, κάνουμε μια σύγκριση. Η σύγκριση όμως δεν αποτελεί και τελική κρίση. Οι φυσικοί αυτοί ήχοι μας υποβάλλουν την έννοια της μουσικής αλλά οι ίδιοι δεν είναι ακόμα μουσική... Είναι υποσχέσεις για μουσική. Για να εκπληρωθούν χρειάζεται ένα ανθρώπινο πλάσμα. Ένα ανθρώπινο πλάσμα που θα είναι βέβαια ευαίσθητο στις πολλές φωνές της φύσης, αλλά που, θα νιώθει την ανάγκην α τις βάλει σε μια τάξη και που θα είναι ταυτόχρονα προικισμένο γι’ αυτό το σκοπό με πολλά ειδικά προσόντα.»

ΙΓΚΟΡ ΣΤΡΑΒΙΝΣΚΥ: «Μουσική Ποιητική»,

μετάφραση: ΜΙΧΑΛΗ  ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ, εκδόσεις ΝΕΦΕΛΗ

Τιμή εισιτηρίου: 10 € Γενική είσοδος

Κρατήσεις εισιτηρίων:

Τις εργάσιμες ημέρες στο τηλέφωνο:

26410- 21158 από τις 9.00 π.μ – 13.00 μ.μ.

Η πώληση εισιτηρίων θα γίνεται στο Ταμείο του θεάτρου στις 12,13 και 14 Οκτωβρίου (από τις  20.00 – 21.00 μ.μ. )

  • Την ιδιαιτερότητα της παράστασης την καθορίζει ο περιορισμένος αριθμός θέσεων (26 ανά παράσταση)
  • ο ΝΙΚΟΣ ΔΗΜΟΥΣΗΣ γεννήθηκε στο Αγρίνιο. Σπούδασε κιθάρα δίπλα στους ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟ και ΛΙΖΑ ΖΩΗ. Ζει κι εργάζεται στο Αγρίνιο ως Μουσικός και Φυσικός.

 

Διαβάστηκε 1622 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.