Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 06 Οκτωβρίου 2018 22:23

Για πρώτη φορά Γεωργιανοί Παραδοσιακοί χοροί στην Πάτρα απο το συγκρότημα "Ο Καύκασος". Συμμετέχει στο 1ο Αντάμωμα Απόδημου Ελληνισμού

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Συμμετέχει στο 1ο Αντάμωμα Απόδημου Ελληνισμού το συγκρότημα παραδοσιακού Γεωργιανού χορού  - «ο Καύκασος»

Για πρώτη φορά έρχεται στην πόλη μας το διεθνούς φήμης συγκρότημα - «ο Καύκασος»

Αποτελείται επί των πλείστων από τους δεύτερης γενιάς μετανάστες (σπουδαστές & εργα­ζομένους) Γεωργιανούς, Έλληνες και Ομογενείς Έλληνες από την Γεωργία.

Το Συγκρότημα μαζί με το στούντιο έχει περίπου 80 μόνιμα μέλη διαφόρων ηλικιών, και κατέχει μια εξαιρετική συλλογή παραδοσιακών κοστουμιών, φορεσιών και μουσικών οργά­νων της Γεωργίας στην Ελλάδα.

kaykasos 1

Εχει συμμετάσχει με μεγάλη επιτυχία σε διάφορα διεθνή και τοπικά φεστιβάλ στην Ελλάδα. Έχει εμφανιστεί σε γεωργιανά και ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια.      

kaykasos 2

Στην   καλλιτεχνική διεύθυνση είναι η  Ekaterina Gigolashvili-Matskari και Χοροδιδάσκαλος ο  Shota Tskvitishvili.

Το  1ο  ΑνΤάμωμα  Απόδημου Ελληνισμού  διοργανώνεται  από τον σύλλογο  Ελληνοουκρανικής  φιλίας ‘’Φάρος στις 13 Οκτώβρη στο γήπεδο του Απόλλωνα στην περιβόλα και θέλει να γίνει θεσμός και να πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην πόλη μας . Τα έσοδα από τη εκδήλωση θα διατεθούν στα ιδρύματα της πόλης.

Είναι η πρώτη φορά που ένας σύλλογος διοργανώνει μιας τόσο μεγάλης πολιτιστικής και τουριστικής σημασίας για την περιοχή μας εκδήλωση. Συνήθως τόσο μεγάλης σημασίας διοργανώσεις γίνονται αποκλειστικά είτε από την τοπική αυτοδιοίκηση είτε από το υπουργείο πολιτισμού.

 

Διαβάστηκε 3632 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.