Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  3:52 μμ
 
wm small
Σάββατο, 06 Οκτωβρίου 2018 21:29

Παναιτωλικός-Λεβαδειακός 2-1

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η ταυτόχρονη παρουσία Μοράρ-Καμαρά στην 11άδα ανέβασε επιθετικά τον Παναιτωλικό, ο οποίος επικράτησε 2-1 του Λεβαδειακού. Παρότι... καρδιοχτύπησαν στο τέλος, οι Αγρινιώτες πραγματοποίησαν την καλύτερη φετινή τους εμφάνιση.

Μονόδρομος ήταν σήμερα η νίκη για τον Παναιτωλικό κόντρα στον Λεβαδειακό και όχι μόνο την πήρε (2-1), αλλά για περίπου 80 έπαιξε και καλή μπάλα. Με πιο επιθετική φιλοσοφία σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν, τα «καναρίνια» κυριάρχησαν και απώλεσαν ευκαιρίες για περισσότερα γκολ. Ομως στο φινάλε οι Βοιωτοί όχι μόνο ξαναμπήκαν στο ματς, αλλά θα μπορούσαν και να «κλέψουν» τον βαθμό. 
 
Οι γηπεδούχοι είχαν τον Κυριακίδη κάτω από τα γκολπόστ, τους Μαρινάκη, Μιχάι, Μαλή, Ρότσα στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά,τουςι Ερικσον, Μάρκος Πάουλο στο «6» και «8» αντίστοιχα, τον Μάζουρεκ οργανωτή, τον Ντίας δεξιά, τον Μοράρ αριστερά και τον Καμαρά στην κορυφή της επίθεσης. Ουσιαστικά όμως ο Ρότσα «κράταγε» όλη την πλευρά, καθώς ο Ρουμάνος πατούσε περιοχή, την πρώτη φορά που συνυπήρξε με τον Καμαρά στο αρχικό σχήμα. Κάτι που εκ των υστέρων αποδείχθηκε «κομβικό» για την ομάδα του. 
 
Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν με τον  Επασί στο τέρμα, τους Τσαμπούρη, Ζησόπουλο, Αντιλέχου, Παντελιάδη στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Μητρόπουλο, Καραχάλιο στον άξονα, τους Ναγκίς, Σαβαντογκό στα άκρα, τον Σουμπίνιο οργανωτή και τον Μαρκόβσκι στην κορυφή της επίθεσης. 
 
Το πρώτο ημίχρονο ανήκε αποκλειστικά στα «καναρίνια». Οι Βοιωτοί έδωσαν από την αρχή χώρο και είχαν σαφή προσανατολισμό να «χτυπήσουν» στην κόντρα, όμως μόνο μία φορά τους βγήκε φάση, όταν στο 32' ο Σαβαντογκό βρήκε χώρο, αλλά δεν έκανε καλή πάσα στον Μαρκόβσκι που καραδοκούσε. Το μεγαλύτερο μέρος του υπόλοιπου διαστήματος παίχθηκε στο δικό τους μισό του γηπεδούχοι και οι «κυανοκίτρινοι» άγγιξαν δύο φορές το γκολ.
 
Η πρώτη στο 15' όταν ο Μάζουρεκ από καλή θέση μέσα στην περιοχή σούταρε άουτ και η άλλη στο 37', όταν ο Καμαρά μετά από σέντρα του Μαρινάκη, έκανε εξ' επαφής την προβολή, αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά πάνω από την εστία του Επασί. Γενικότερα ο μπακ του Παναιτωλικού μαζί με τον Ντίας δημιουργούσαν πολλά ρήγματα από την πλευρά τους και η ανάπαυλα βρήκε τους γηπεδούχους να έχουν κατοχή μπάλας 72% και 5 τελικές, έναντι μίας του Λεβαδειακού.
 
Το πρώτο ημίχρονο ανήκε αποκλειστικά στα «καναρίνια». Οι Βοιωτοί έδωσαν από την αρχή χώρο και είχαν σαφή προσανατολισμό να «χτυπήσουν» στην κόντρα, όμως μόνο μία φορά τους βγήκε φάση, όταν στο 32' ο Σαβαντογκό βρήκε χώρο, αλλά δεν έκανε καλή πάσα στον Μαρκόβσκι που καραδοκούσε. Το μεγαλύτερο μέρος του υπόλοιπου διαστήματος παίχθηκε στο δικό τους μισό του γηπεδούχοι και οι «κυανοκίτρινοι» άγγιξαν δύο φορές το γκολ. Η πρώτη στο 15' όταν ο Μάζουρεκ από καλή θέση μέσα στην περιοχή σούταρε άουτ και η άλλη στο 37', όταν ο Καμαρά μετά από σέντρα του Μαρινάκη, έκανε εξ' επαφής την προβολή, αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά πάνω από την εστία του Επασί. Γενικότερα ο μπακ του Παναιτωλικού μαζί με τον Ντίας δημιουργούσαν πολλά ρήγματα από την πλευρά τους και η ανάπαυλα βρήκε τους γηπεδούχους να έχουν κατοχή μπάλας 72% και 5 τελικές, έναντι μίας του Λεβαδειακού.
 
Στο δεύτερο μισό η «κυριαρχία» των γηπεδούχων μετουσιώθηκε σε ουσία, έστω και  με... περιπετειώδη τρόπο. Βλέπετε άνοιξαν το σκορ με καραμπόλα, όταν στο 49' ο Ντίας θέλησε να βρει τους Ερισκον, Καμαρά, ο Αντιλέχου έδιωξε, όμως η μπάλα κόντραρε στον Σουηδό, άλλαξε πορεία και «κρέμασε» τον Επασί. Το γκολ των γηπεδούχων τους ξεκλείδωσε, συνέχισαν να πιέζουν και στο 59' διπλασίασαν τα τέρματά τους με τον Μοράρ, που έγινε αποδέκτης της μπάλας από τον Καμαρά και ωραία ενέργειά του. Αμέσως μετά (63') ο Ρουμάνος αστόχησε από την άσπρη βούλα (η εσχάτη των ποινών καταλογίστηκε σε ανατροπή του Μάζουρεκ από τον Καραχάλιο), στο 64' αποβλήθηκε ο Ναγκίς και όλα προέβαλαν και λογικά, ιδανικά για τον Παναιτωλικό. Ο οποίος στο 80' ακόμη δεν είχε δεχθεί καν τελική από τον Λεβαδειακό στο δεύτερο μισό και είχε 11, έναντι 1 των αντιπάλων του.
 
Κάπου εκεί όμως οι γηπεδούχοι πίστεψαν πως ο αγώνας τελείωσε και οι φιλοξενούμενοι παρότι με αριθμητικό μειονέκτημα, πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Στο  86' μείωσαν με ωραίο σουτ του Σαβαντογκό και στο 90'+2' απώλεσαν μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσουν, όταν ο Ιωαννίδης εκμεταλλεύτηκε ότι «έκατσε» όλη η άμυνα του Παναιτωλικού, αλλά από πλεονεκτική θέση σούταρε άουτ.
 
MVP: Οι Καμαρά και Μοράρ. Για πρώτη φορά βρέθηκαν μαζί στο αρχικό σχήμα και ο Παναιτωλικός ήταν πολύ καλός δημιουργικά και εκτελεστικά. Ο Ρουμάνος έπαιζε περιφερειακός, στη φάση του δεύτερου γκολ συνδυάστηκαν άψογα, πρέσαραν ψηλά και από κοινού οδήγησαν τα «καναρίνια» στη νίκη. 

Στο ύψος του: Ο Παναιτωλικός ήταν πολύ καλός και δεν υπήρξε παίκτης του που υστέρησε. Ενα «κλικ» παραπάνω ξεχώρισαν οι Μαρινάκης, Ντίας οι οποίοι από τη δεξιά πλευρά έβγαλαν πολλές φάσεις., αλλά και οι Μιχάι, Μαλής που δεν επέτρεψαν στον Μαρκόβσκι να φανεί. Οπως και ο Ερικσον που «κυριάρχησε» στον άξονα. 

Αδύναμος κρίκος: Ο Ναγκίς. Οχι γιατί αποβλήθηκε, αλλά επειδή δεν βοήθησε καθόλου τον Λεβαδειακό, στα 64 λεπτά που αγωνίστηκε. Ο Σαβαντογκό από την άλλη πλευρά έτρεξε την ομάδα του 2-3 φορές στην κόντρα,  σκόραρε εκείνος όμως δεν έπραξε κάτι ανάλογο και δεν «συνείσφερε» ούτε ανασταλτικά. 

Η γκάφα: Η αντίδραση της άμυνας του Παναιτωλικού στη φάση του 90'+2'. «Εκατσε» όλη σε στημένη μπάλα, μπερδεύτηκε και ο Ιωαννίδης βρέθηκε μόνος του απέναντι από τον Κυριακίδη. Ομως δεν το πλήρωσε. 

Το «στραγάλι»: Αρκετές φάσεις είχε το ματς για τον ρέφερι Ζαχαριάδη. Αρχικά ο βοηθός του Παπαδάκης υπέδειξε στο πρώτο ημίχρονο λανθασμένα τον Μάρκος Πάουλο σε θέση οφ σάιντ, όταν ήταν απέναντι από τον Επασί. Στη φάση του πέναλτι που καταλογίστηκε υπέρ του Παναιτωλικόυ φαίνεται να υπάρχει παράβαση, ενώ ο τηλεοπτικός φακός δεν μας έδειξε γιατί αποβλήθηκε ο Ναγκίς με δεύτερη κίτρινη, αν ήταν δηλαδή λόγω «θεάτρου» ή κάτι είπε. 

Το ταμείο του gazzetta.gr: Ο Παναιτωλικός ήταν καλύτερος για 80' και αν ο Μοράρ είχε ευστοχήσει στο πέναλτι του 63', ουσιαστικά το ματς θα είχε «τελειώσει» εκεί. Ο αντίλογος ήταν πως άνοιξε το σκορ με ένα τυχερό γκολ, ενώ ο Λεβαδειακός απώλεσε στο 90'+2' μοναδική φάση για να ισοφαρίσει. Ωστόσο στη «σούμα» οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι, κράτησαν μπάλα στα επίπεδα του 70%) και είχαν 13 τελικές έναντι 4 του Λεβαδειακού, εκ των οποίων οι 3 στο τελευταίο δεκάλεπτο.   

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κυριακίδης, Μιχάι, Μαρινάκης, Μαλής, Ρότσα, Έρικσον, Πάουλο, Μάζουρεκ  (66' Ουίλιαν), Μοράρ, Ντίας (84' Μανά), Καμαρά (75' Λουσέρο). 

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Επασί, Τσαμπούρης, Ζησόπουλος, Αντιλέχου, Παντελιάδης, Μητρόπουλος, Καραχάλιος (65 Ομο), Σουμπίνιο (64' Γιακουμάκης), Μαρκόβσκι (75' Ιωαννίδης), Σαβαντογκό, Νανγκίς.

gazzeta.gr
 
Διαβάστηκε 2124 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2018 10:59
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.