Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  12:45 μμ
 
wm small
Σάββατο, 06 Οκτωβρίου 2018 01:41

Αλέξανδρος Γερολυμάτος: Ο Αγρινιώτης τραγουδιστής μίλησε για όλα στο agriniofun

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Συνέντευξη του νεαρού τραγουδιστή στον Αλέξανδρο Κουτσιούμπα και το agriniofun

Ο Αγρινιώτης τραγουδιστής Αλέξανδρος Γερολυμάτος μίλησε στο agriniofun για πρώτη φορά και αναφέρθηκε στο τραγούδι με το οποίο ασχολείται επαγγελματικά, τον ρωτήσαμε πράγματα που ο καθένας θα ήθελε να μάθει όσον αφορά τη μουσική και φυσικά μας μίλησε και για το νέο του τραγούδι που κάνει πάταγο στο youtube και ήδη πλησιάζει τις 200.000 προβολές. Αυτά κι άλλα πολλά στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Αλέξανδρο Κουτσιούμπα.

Καλησπέρα Αλέξανδρε, κάνεις ποδαρικό στο νέο μας blog, πρώτη συνέντευξη μιλώντας για μουσική. Πρώτα απ’ όλα πες μας λίγα λόγια για το νέο σου τραγούδι με τίτλο «Απόψε λείπεις» που πρόσφατα κυκλοφόρησε και μάλιστα κάνει πάταγο στο  ytube. 

Καλησπέρα Αλέξανδρε! Ναι είναι η πρώτη μου συνέντευξη στο blog σας και είμαι πολύ χαρούμενος γι’αυτό! Όσον αφορά το νέο μου τραγούδι, είναι ένα τραγούδι που από την πρώτη στιγμή που το άκουσα με άγγιξαν οι στίχοι του γιατί κι εγώ στο πρόσφατο παρελθόν εγώ ζήσει την εμπειρία αυτή που αναφέρει η Λίνα Παπαβασιλείου με τους στίχους της! Φυσικά το ταλέντο της Λίνας σε συνδυασμό με το ταλέντο του Γιάννη Φρασέρη στο να γράφει μουσική, είναι το βασικό στοιχείο που αυτό το τραγούδι το αγαπάει ο κόσμος! Εγώ είμαι ένα μέσο που εμπιστεύθηκαν αυτοί οι δύο δημιουργοί για να μεταφέρω το συγκεκριμένο τραγούδι στον κόσμο και τους ευχαριστώ πάρα πολύ γι’αυτό!

Αυτό το πολύ όμορφο κομμάτι μπορεί να γίνει το εφαλτήριο για κάτι μεγαλύτερο στη συνέχεια, όσον αφορά την καριέρα σου στη μουσική;

Όπως γνωρίζουμε ο χώρος της μουσικής βιομηχανίας στην Ελλάδα και όχι μόνο, είναι δύσκολος και δύσβατος! Πρέπει να «συνωμοτήσουν» αρκετοί παράγοντες ώστε ένας καλλιτέχνης να έχει πορεία. Η αλήθεια είναι ότι το να έχεις στο βιογραφικό σου ένα καλό τραγούδι είναι το πρώτο σημαντικό βήμα! Οι επιλογές σου στην συνέχεια και η εμπιστοσύνη που θα σου δείξουν τα κατάλληλα άτομα στην κατάλληλη στιγμή είναι εξίσου σημαντικά ώστε ένας καλλιτέχνης να συνεχίσει.

Τη φετινή σεζόν θα εμφανίζεσαι στα νυχτερινά μαγαζιά του Αγρινίου ή μπορεί να σε δούμε και στην Αθήνα;

Ανέκαθεν οι χώροι που εμφανίζονται θα πρέπει να έχουν τα στοιχεία που θα με κάνουν να νιώσω οικεία ώστε να εμφανιστώ. Δεν επιλέγω να τραγουδήσω σε χώρους που δεν με εκφράζουν με απώτερο σκοπό τα χρήματα στο τέλος της βραδιάς. Υπάρχουν προτάσεις και από το Αγρίνιο και από επαρχίες άλλες, αλλά και από την Αθήνα. Όλες τις επεξεργάζομαι. Η επιλογή μου θα είναι εκεί που αυτά που θα μου προσφέρουν θα με κάνουν να νιώσω πιο οικεία. Ποντάρω πάντα στην σωστή και δίκαιη συνεργασία που θα κερδίσουμε όλοι! Ο καθένας στο κομμάτι του.

Η ενασχόλησή σου με το τραγούδι, ξεκίνησε από μικρή ηλικία ή σου προέκυψε μεγαλώνοντας;

Από μικρό παιδί θυμάμαι τον εαυτό μου με ένα μικρόφωνο στο χέρι. Δεν ξέρω πως είναι να ζεις χωρίς να δημιουργείς μουσική και πραγματικά νιώθω πολύ τυχερός γι’αυτό! Είναι κάτι που γεμίζει τις μπαταρίες μου, που μου διώχνει το άγχος(που όλοι έχουμε) και γενικότερα με κάνει χαρούμενο.

Μπορεί σήμερα κάποιος απ’την ενασχόλησή του με τη μουσική και συγκεκριμένα το τραγούδι, να βιοποριστεί; Είναι ένα επάγγελμα που σου προσφέρει οικονομικά μία άνετη ζωή;

Όχι! Εκτός αν είσαι κάποιος πετυχημένος καλλιτέχνης. Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, η μισή Ελλάδα τραγουδάει. Οι πετυχημένοι είναι λίγοι. Άρα καταλαβαίνουμε ότι το να ζήσεις από την μουσική είναι εξαιρετικά δύσκολο. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι σταματάμε να ασχολούμαστε. Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, ποτέ δεν ξέρεις πότε ένα τραγούδι που θα κυκλοφορήσεις θα κάνει επιτυχία. Απαιτείται διαρκής συνέπεια και ποτέ να μην τα παρατάμε. Η αλήθεια είναι ότι η μουσική είναι ένα ακριβό χόμπι και δυστυχώς στις δύσκολες εποχές που ζούμε δεν βρίσκουμε τα χρήματα στον δρόμο ώστε να τα διαθέσουμε για ένα τραγούδι. Παρ’ όλα αυτά ο «δρόμος της επιτυχίας» είναι η συνέπεια και οι σωστές επιλογές!

Μιλώντας πάντα μουσικά, έχεις κάποιο πρότυπο; Ποιόν καλλιτέχνη θαυμάζεις;

Με έλκουν γενικώς οι ερωτικές φωνές! Αυτές που δίνουν έμφαση στον στίχο και όχι στον ρυθμό. Αγαπώ την φωνή του Γιάννη Πάριου, του Αντώνη Ρέμου, του Νίκου Βέρτη. Λέω τους πρώτους τρεις που μου έρχονται αυτή την στιγμή στο μυαλό. Υπάρχουν φυσικά πολλοί καλοί τραγουδιστές που μπορείς να πάρεις ωραία στοιχεία. Το σημαντικότερο όμως είναι να μην πατάς πάνω σε αυτούς. Πρέπει να παίρνεις τα στοιχεία που σε αντιπροσωπεύουν, να τα φιλτράρεις και να τα ενσωματώνεις πάνω στον δικό σου τρόπο!

Για όποιον ξεκινάει τώρα το τραγούδι, θεωρείς ότι η επαρχία μπορεί να του κάνει καλό, ή θα πρέπει να μεταβεί στην πρωτεύουσα για να εξελιχθεί και μετέπειτα να αποκτήσει αναγνωρισιμότητα;

Όλα έχουν βήματα. Θεωρώ ότι η ψυχολογία ενός ανθρώπου είναι πολύ σημαντική για την εξέλιξη του! Η επαρχία έχει το καλό ότι επειδή ο πληθυσμός είναι λιγότερος είναι πιο εύκολο να σε μάθουν σε αντίθεση με την πρωτεύουσα και αυτό είναι πολύ σημαντικό στην ψυχολογία σου. Παρ’ όλα αυτά, όλες οι επαρχίες έχουν ένα ταβάνι. Φτάνεις μέχρι ένα σημείο, μετά αναλώνεσαι και κάνεις κύκλους. Άρα πρέπει να ξέρεις πότε θα ακουμπήσεις αυτό το ταβάνι ώστε να κάνεις το επόμενο βήμα. Βέβαια όταν ξεκινάς από την πρωτεύουσα σου λένε «πήγαινε πρώτα στην επαρχία να »ψηθείς» και μετά »ξαναέλα» (χαχα). Είναι μια αλήθεια!

Είσαι ικανοποιημένος απ’την πορεία σου έως τώρα;

Κάθε άνθρωπος θα πρέπει να είναι ικανοποιημένος με τον εαυτό του και να μην μετανιώνει για τίποτα. Όλες οι επιλογές του παρελθόντος είναι αυτές που με έκαναν αυτή τη στιγμή μια προσωπικότητα με τα θετικά και τα αρνητικά που έχω. Αυτή την προσωπικότητα την αγαπώ!

Τα μελλοντικά σου σχέδια; Έχεις κάποιο όνειρο; Φιλοδοξίες φαντάζομαι υπάρχουν.

Ποτέ δεν έκανα μεγάλα όνειρα και ποτέ δεν έβαζα μεγάλους στόχους. Έβαζα όμως πολλούς μικρούς και κοντινούς που έχεις περισσότερες πιθανότητες να τους εκπληρώσεις. Στόχος μου αυτή τη στιγμή είναι το τραγούδι αυτό να συνεχίσει να το αγαπάει ο κόσμος! Μακρινός μου στόχος είναι να έχω την υγεία μου!

Έχεις συμμετάσχει ποτέ σε talent show ; Είναι καλό αυτό για την εξέλιξη κάποιου νέου καλλιτέχνη;

Όχι δεν έχω συμμετάσχει. Θεωρώ ότι δεν υπάρχει αντικειμενικότητα σε ένα project στο οποίο παρεμβάλλονται τρίτοι. Φυσικά μιλάω για το «ο γνωστός του γνωστού». Βέβαια ένα talent show σου προσφέρει μια προσωρινή αναγνωρισιμότητα την οποία όμως πρέπει να την εκμεταλλευτείς σωστά ώστε να μην καείς.

Τι είναι για σένα το τραγούδι με τρεις λέξεις;

Ξεκούραση.. έρωτας.. ευτυχία..

Αγαπημένο σου κομμάτι;

Πολύ δύσκολη ερώτηση για να την απαντήσει κάποιος. Χιλιάδες τραγούδια μπορώ να αναφέρω, αλλά ας αναφέρω το τραγούδι το οποίο απολαμβάνω πάντα να τραγουδάω, το γράμμα του Γιάννη Πάριου!

Ο κόσμος στην επαρχία αγκαλιάζει τη μουσική (σε όλο το φάσμα της);

Δυστυχώς όχι! Για μένα η μουσική είναι μία, κρατάω τα θετικά για εμένα στοιχεία από το κάθε είδος της. Βέβαια το γούστο του καθενός είναι διαφορετικό, ο καθένας είναι ελεύθερος να ακούσει και να διασκεδάσει με όποιον τρόπο επιθυμεί. Κανείς δεν πρέπει να τον κρίνει για την επιλογή του.

Τις προάλλες στον Άγιο Κωνσταντίνο Αγρινίου, όπως κάθε χρόνο διοργανώθηκε και φέτος το πανηγύρι. Οι καταγγελίες ήταν πάμπολλες, καθώς η μουσική ήταν τόσο έντονη όπως και η ώρα αρκετά περασμένη, με τους κατοίκους της περιοχής να μένουν άυπνοι. Ποια η θέση ενός καλλιτέχνη για όλο αυτό; Ευθύνεται τελικά και ο μουσικός ή η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά τους διοργανωτές; Ποια η άποψή σου;

Επειδή έτυχε να ζήσω κάποιο χρονικό διάστημα στο εξωτερικό και βασιζόμενος αν θέλεις στην κουλτούρα των ανθρώπων του εξωτερικού, θεωρώ ότι μέσα σε μια κατοικημένη περιοχή δεν πρέπει να παίζεις σε εντάσεις που ενοχλείς τους γύρω σου και πόσο μάλλον στα μέσα της εβδομάδας που ο κόσμος δουλεύει. Ίσως να έφταιγαν οι καιρικές συνθήκες; Ίσως κάτι άλλο; Δεν το γνωρίζω. Παρ’ όλα αυτά θεωρώ ότι ο οποιοσδήποτε που δεν αρκείται με την ένταση στα πλαίσια που δεν ενοχλεί τους γύρω του, να επιλέγει να παίξει σε χώρους εκτός κατοικημένης περιοχής(όπως γίνεται και στο εξωτερικό).

Με ποια μεγάλα ονόματα της μουσικής βιομηχανίας θα ήθελες αν σου δινόταν η ευκαιρία, να συνεργαστείς μελλοντικά;

Από όλους θα μπορούσες να αντλήσεις εμπειρίες. Βέβαια όλοι θα θέλαμε να δουλέψουμε με αυτούς που θαυμάζουμε, άρα θα πω τους ίδιους τρεις που ανέφερα και σε προηγούμενη ερώτηση.

Ποια η προτίμησή σου; Μπαλάντες ή χορευτικά κομμάτια;

Η αλήθεια είναι ότι είμαι »μπαλαντάκιας» . Με εκφράζουν πιο πολύ, αλλά σε ένα live χρειάζονται και τα δύο για να ικανοποιηθεί ο κόσμος και να έρθει πάλι να σε ξαναδεί.

Τέλος, αν θα έδινες κάποια συμβουλή σε όποιο νέο παιδί ξεκινάει τώρα το τραγούδι, ποια θα ήταν αυτή;

Να μην σταματήσει ποτέ να κυνηγάει το όνειρό του. Κάποια στιγμή θα το πλησιάσει και μπορεί να είναι και από τους τυχερούς που θα το ακουμπήσει!

Σε ευχαριστούμε πολύ για τη συνέντευξη που μας παραχώρησες. Καλή συνέχεια Αλέξανδρε και πάντα επιτυχίες!

Κι εγώ σ’ ευχαριστώ Αλέξανδρε.

Ακούστε το νέο τραγούδι του Αλέξανδρου Γερολυμάτου με τίτλο «Απόψε λείπεις»:

agriniovoice.gr

 

Διαβάστηκε 3180 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.