Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 05 Οκτωβρίου 2018 14:39

Σε αγωνιστική δράση ο Αγρινιώτης Αιμοκαθαιρόμενος αθλητής του πινγκ-πονγκ , bowling και στίβου Μάριος Μαρκόπουλος

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ξεκίνησαν πριν από λίγες ημέρες οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του Αγρινιώτη Αιμοκαθαιρόμενου αθλητή της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, bowling και στίβου Μάριου Μαρκόπουλου.

Στόχος του, είναι στο τέλος της αγωνιστικής χρονιάς και συγκεκριμένα την άνοιξη, να λάβει μέρος στους 31ους Πανελλήνιους Αγώνες Αιμοκαθαιρομένων και Μεταμοσχευμένων αλλά και στους Πανευρωπαϊκούς αγώνες Βετεράνων επιτραπέζιας αντισφαίρισης.

Η αγωνιστική χρονιά άρχισε ήδη από τις αρχές Σεπτεμβρίου, με το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας που αφορά την φυσική κατάσταση και συνεχίστηκε με τα πρώτα τουρνουά.

Συγκεκριμένα, το διήμερο 22-23 Σεπτεμβρίου συμμετείχε στο 18ο Sivissidis Qubica AMF open bowling που έγινε στο Sporting II bowling στην Αθήνα λαμβάνοντας την 7η θέση ανάμεσα σε 36 αθλητές.

Στις 30 Σεπτεμβρίου σειρά είχε το Ταταύλα Ping Pong Open όπου πήρε την 12η θέση σε 19 αθλητές χωρίς να πιάσει καλή απόδοση.

Φυσικά, το αγωνιστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει συμμετοχές σε πολλά ακόμη τουρνουά προετοιμασίας και στο Πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης ΠΟΦΕΠΑ της περιφέρειας Κρήτης με την ομάδα του ΗΡΑΚΛΕΙΟ Ο.Α.Α.

Ο Μάριος θα συμμετέχει προβάλλοντας το μήνυμα της ΔΩΡΕΑΣ ΟΡΓΑΝΩΝ και σε αγώνες δρόμου 5.000μ. συμβάλλοντας στην προσπάθεια για ενημέρωση της κοινωνίας. Μέσα από την συζήτηση και την ενημέρωση όλοι οι συνάνθρωποί μας μπορούν να καταλάβουν την σημασία της Δωρεάς Οργάνων και την σωτήρια για τους συνασθενείς του Μάριου μεταμόσχευση!

Πέρα από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις, θα βρίσκεται κοντά σε εκδηλώσεις και δράσεις ως πρεσβευτής της ιδέας της Δωρεάς Οργάνων αλλά και ως παράδειγμα προς μίμηση σε όλους τους συνασθενείς του νεφροπαθείς και τα υπόλοιπα ΑμεΑ, υποστηρίζοντας την ισότιμη μεταχείρισή και απαιτώντας τον σεβασμό τους από την κοινωνία.

Ο Μάριος Μαρκόπουλος είναι πρωταθλητής Ελλάδας από το 2006 μέχρι σήμερα, χρυσός στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Αιμοκαθαιρομένων και Μεταμοσχευμένων 2006, 2008, 2012, 2014, 2016, 2018 αργυρός στους ίδιους αγώνες το 2006, 2008, 2010, 2012 και χάλκινος το 2008,2016,2018.

Προσπαθεί μέσω του αθλητισμού να διατηρηθεί σε μια καλή φυσική κατάσταση που βοηθά στην ποιότητα ζωής ενός ανθρώπου με Χρόνια Νεφρική Ανεπάρκεια που υποβάλλεται σε αιμοκάθαρση. Επίσης, μέσω του αθλητισμού προβάλει την ιδέα της Δωρεάς Οργάνων, ενός δώρου ζωής προς όλους όσους το χρειάζονται!

Ο Μάριος ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΘΕΡΜΑ τους προπονητές του Ευθύμη Αμερικάνο (επιτραπέζια αντισφαίριση), Παύλο Κεχαγιά (bowling), Αντώνη Καλπουζάνη (στίβος) που του προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, τον Σύλλογο Αθλουμένων Νεφροπαθών, και τους υποστηρικτές του.

Στηρίξτε και παρακολουθήστε την προσπάθειά του μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα:
Facebook: Marios Markopoulos Μάριος Μαρκόπουλος
Ιnstagram: MarioMarkopoulos
Youtube: Marios Markopoulos Μάριος Μαρκόπουλος
 
agrinionews.gr
 
Διαβάστηκε 1545 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.