Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 04 Οκτωβρίου 2018 18:06

Ν. Μωραΐτης: «Καμία διάθεση να προστατέψει τους αιγοπροβατοτρόφους από τους γαλακτοβιομήχανους δεν έδειξε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης» (ΔΕΙΤΕ VIDEO)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Καμία διάθεση να προστατέψει τους αιγοπροβατοτρόφους από τους γαλακτοβιομήχανους δεν έδειξε η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, επικαλούμενη τον περιβόητο «ελεύθερο ανταγωνισμό» που ευνοεί τα «μεγάλα ψάρια». Η πολιτική στήριξης του κεφαλαίου, εις βάρος των κτηνοτρόφων, επιβεβαιώθηκε περίτρανα κατά τη διάρκεια συζήτησης στη Βουλή, της Επίκαιρης Ερώτησης που κατέθεσε το ΚΚΕ για τη συνεχή πτώση της τιμής του αιγοπρόβειου γάλακτος.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Μωραΐτης, τόνισε ότι οι κτηνοτρόφοι της χώρας βρίσκονται σε πλήρη κατάρρευση και οδηγούνται σε βίαιο ξεκλήρισμα.«Μέσα στην ελεύθερη αγορά που έχετε θεό σας, οι κτηνοτρόφοι συνθλίβονται στις μυλόπετρες του ανταγωνισμού για μεγαλύτερο κέρδος», σημείωσε, με αφορμή τις πολύ χαμηλές τιμές στο αιγοπρόβειο γάλα που δίνουν οι γαλακτοβιομηχανίες για να εξασφαλίσουν φθηνότερη πρώτη ύλη. Μάλιστα, υπογράμμισε πως ενώ οι παραγωγοί πουλούν πάμφθηνα το γάλα, τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι απλησίαστα για τα λαϊκά στρώματα, λόγω των υψηλών τιμών που πωλούνται στην αγορά. Επίσης, τόνισε πως η κατάσταση γίνεται ακόμα χειρότερη εξαιτίας των νόμιμων και παράνομων εισαγωγών γάλακτος.

Η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Ολυμπία Τελιγιορίδου, αρκέστηκε να εκφράσει …«κατανόηση», επιβεβαιώνοντας απόλυτα την κριτική του ΚΚΕ. «Δεν μπορούμε στο πλαίσιο του ανταγωνισμού να ορίσουμε ποια θα είναι η τιμή από τις γαλακτοβιομηχανίες», ανέφερε, δηλώντας πως αρμόδια είναι η Επιτροπή Ανταγωνισμού.

sinidisi.gr

 

Διαβάστηκε 2988 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.