Τρίτη, 16η Απριλίου 2024  8:19 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2015 15:28

Εντός Σεπτεμβρίου οι πληρωμές Απριλίου για τους παρόχους του ΕΟΠΥΥ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την εκ νέου δέσμευση του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρη Κοντού, ότι εντός του Σεπτεμβρίου θα αποπληρωθούν όλοι οι πάροχοι  υγείας για υπηρεσίες που προσέφεραν στους ασφαλισμένους τον μήνα Απρίλιο έλαβε ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Μιχαήλ Βλασταράκος κατά τη συνεδρίαση της τελευταίας συνεδρίασης του Οργανισμού.

Παράλληλα, ενημερώθηκε από τον κ. Κοντό ότι δόθηκαν οδηγίες προς τις περιφερειακές διευθύνσεις να γίνει γρήγορηεκκαθάριση των παραστατικών δαπανών και να αποδοθεί στους παρόχους το 10% που έχει παρακρατηθεί για υπηρεσίες που έχουν προσφέρει από το 2012 έως το 2015.

Κατά τη συνάντηση ο κ. Βλασταράκος ζήτησε να επισπευτεί η διαδικασία πληρωμής των παρόχων, για υπηρεσίες που παρείχαν τους τελευταίους τέσσερις μήνες, δεδομένης της πληροφόρησής του ότι θα αποδοθούν στον ΕΟΠΥΥ από το Υπουργείο Εργασίας, εντός του Σεπτεμβρίου, 310 εκ. ευρώ για εισφορές που παρανόμως έχουν παρακρατηθεί από τα  Ασφαλιστικά Ταμεία.  

Συνάντηση με Πρόεδρο ΕΟΦ 

Το μεσημέρι της Πέμπτης επίσης ο κ. Βλασταράκος συναντήθηκε  με την Πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) κα Κατερίνα Αντωνίου, προκειμένου να συζητήσει ζητήματα που αφορούν την πολιτική φαρμάκου και ειδικότερα την Υ.Α. για την επίτευξη του στόχου αύξησης της συνταγογράφησης γενοσήμων κατά 5% το μήνα, ώστε η διείσδυσή τους στην αγορά να φθάσει στο 35%, από 20% που είναι σήμερα.

Θέση του ΠΙΣ είναι πως πρέπει να διευκρινιστούν τα γενόσημα ανά θεραπευτική κατηγορία, καθώς και τα off patent φάρμακα, και να ενσωματωθούν στο σύστημα της ΗΔΙΚΑ, ώστε οι ιατροί να συμβάλουν καθοριστικά στην αύξηση της διείσδυσης των αξιόπιστων γενοσήμων (όπως είναι τα ελληνικά) στην αγορά, με επιστημονικά και όχι λογιστικά κριτήρια και χωρίς την απειλή επιβολής ποινών.

«Η αύξηση της χρήσης των αξιόπιστων γενοσήμων είναι θεμιτή και επιθυμητή από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, υπό την προϋπόθεση, ότι δεν δημιουργεί προβλήματα στην περίθαλψη των ασφαλισμένων και στην ιατρική λειτουργία» σημειώνει με νόημα ο κ. Βλασταράκος, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως σε περίπτωση που δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματα του Συλλόγου, τότε θα υπάρξει εισήγηση στο Δ.Σ. που συνεδριάζει την Παρασκευή, να κατατεθεί στο ΣτΕ αίτηση ακύρωσης της Υπουργικής Απόφασης, για την επίτευξη στόχου των γενοσήμων, με τις παραπάνω προϋποθέσεις.

stogiatro.gr

Διαβάστηκε 2361 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.