Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  2:19 πμ
 
wm small
Τρίτη, 02 Οκτωβρίου 2018 14:55

Ομιλία του καθηγητή Χρήστου Στρεμμένου, με τίτλο «Έξοδος από τον ενεργειακό Μεσαίωνα» (Δευ 15/10/2018 19.30)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Καθηγητής Χρήστος Στρεμμένος, Πρέσβης εκ προσωπικοτήτων στη Ρώμη (1982-1987) τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018, τιμά με την παρουσία του το Τμήμα Πνευματικών και Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου.

Η ομιλία του καθηγητή, έχει τον τίτλο «Έξοδος από τον ενεργειακό Μεσαίωνα» και θα γίνει στις 19.30, στο Παπαστράτειο Μέγαρο. Απευθύνεται σε κάθε ακροατή, που ενδιαφέρεται για ενεργειακά θέματα και την παραγωγή άφθονης, καθαρής και φτηνής ενέργειας.

Ο Χρήστος Στρεμμένος γεννήθηκε στον Προυσό Ευρυτανίας. Τελείωσε τις γυμνασιακές σπουδές του στο Αγρίνιο και τις Πανεπιστημιακές στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια στην Ιταλία, από το οποίο πήρε το πτυχίο Χημικού Μηχανικού με άριστα.

Υπήρξε ερευνητής για μια επταετία, στο Ιταλικό Εθνικό Κέντρο Ερευνών (C.N.R.) και ακολούθως Καθηγητής Μοριακής Φασματοσκοπίας στο Πανεπιστήμιο Μπολόνιας.

Τα τελευταία 14 χρόνια της θεσμικής έρευνας, ασχολήθηκε αποκλειστικά με την βελτίωση της ψυχρής σύντηξης υδρογόνου, δευτερίου, με σπουδαία αποτελέσματα και διακρίσεις σε διεθνές επίπεδο.

 

Διαβάστηκε 1353 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.