Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  2:21 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 01 Οκτωβρίου 2018 19:20

Με μεγάλη επιτυχία και φέτος ολοκληρώθηκε η «Γιορτή Κάστανου» στο Ανω Κεράσοβο την Κυριακή 30/9/2018

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το AgrinioBestOf.gr βρέθηκε για πρώτη φορά φέτος στην «Γιορτή Κάστανου» που γίνεται στο Ανω Κεράσοβο της Μακρυνείας. Η εκδήλωση έγινε την Κυριακή 30/9/2018 από το μεσημέρι και πλήθος επισκεπτών είχε την ευκαιρία να γευθεί τα κάστανα και άλλα εδέσματα που προσέφερε ο σύλλογος του χωριού. Δεν έλειψε και το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με πολύ κέφι και χορό. Η Χρύσα Σπαή μίλησε τόσο με μέλη του συλλόγου όσο και με καλλιτέχνες που συμμετείχαν και σας μεταφέρει τις δηλώσεις τους.

giorti kastanou 2018 04

giorti kastanou 2018 01

giorti kastanou 2018 17

giorti kastanou 2018 06

giorti kastanou 2018 14

giorti kastanou 2018 20

Ο προσωρινός πρόεδρος του Πολιτιστικού Περιβαλοντικού Συλλόγου του Ανω Κερασόβου «Παναγία Κερασοβίτισσα» κος Χρήστος Ζολώτας μας δήλωσε: « Σήμερα έχουμε εδώ την γιορτή κάστανου καθότι το Ανω Κεράσοβο έχει μπεί σε μια δυναμική παραγωγή καστάνου και σε μορφή εξαγωγής. Προσπαθούμε και μέσω του συλλόγου μας να οργανωθούμε καλύτερα και να προωθήσυμε το προϊον οσο γίνεται πιο ανταγωνιστικά στην αγορά και οργανώνουμε και αυτή την εκδήλωση. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και την προβολή. Το κάστανο του Ανω Κερασόβου είναι μοναδικό, ευελπιστούμε να το βγάλουμε και σε άλλη μορφή σαν προϊον. Ο σύλλογος είναι καινούργιος, η εκδήλωση περιλαμβάνει χορό, κάστανο ψητό και βραστό, σουβλάκια, λουκάνικα κλπ. Οπως βλέπετε ο κόσμος διασκεδάζει και εμείς θέλουμε να περνάει καλά. Ευχαριστούμε πάρα πολύ όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους και υποσχόμαστε τα καλύτερα για το μέλλον.»

giorti kastanou 2018 10

giorti kastanou 2018 21

Η ταμίας του συλλόγου κα Παππά Βασιλική μας δήλωσε: «Ο σύλλογος ονομάζεται «Παναγία Κερασοβίτισσα» και ιδρύθηκε το 2018. Το κάστανο είναι το βασικό προϊόν και ενασχόληση των κατοίκων του χωριού μας. Στην εκδήλωση υπάρχει άφθονο φαγητό και πλούσιο χορευτικό πρόγραμμα. Θέλουμε να το πλαισώνει ο κόσμος και είναι όλοι ευπρόσδεκτοι σε επόμενες εκδηλώσεις.»

Η κα Μαρία Πετροπούλου έιναι μέλος του συλλόγου «Παναγία Κερασοβίτισσα» και μας δήλωσε: «Το κάστανο είναι βασική ενασχόληση των κατοίκων του χωριού και μέσα από την εκδήλωση προσπαθούμε να κάνουμε γνωστό το προϊόν αλλά και το χωριό μας παραπέρα και περιμένουμε από τον κόσμο να μας ξαναεπισκευθεί.»

giorti kastanou 2018 11

giorti kastanou 2018 15
giorti kastanou 2018 28

Η κα Σαλτογιάννη Βασιλική κατάγεται από τις Φυτείες Ξηρομέρου είναι τραγουδίστρια, συμμετείχε στην εκδήλωση και μας δήλωσε: «Σήμερα στο Ανω Κεράσοβο έχουμε την γιορτή του Κάστανου και έχει στηθεί μια ωραία γιορτή. Εχουμε ξανάρθει εδώ και περάσαμε πολύ ωραία. Ηρθαμε εδώ να τραγουδήσουμε, να διασκεδάσουμε τον κόσμο με δημοτικά και λαικά τραγούδια. Ο σύλλογος προσφέρει κάστανα και διάφορα εδέσματα καθώς και τσίπουρο στους επισκέπτες και ολοι περνάμε ευχάριστα. Ερχομαι για τρίτη συνεχόμενη χρονιά εδώ. Με αγαπάει ο κόσμος, είναι όλοι πολύ φιλόξενοι και τους αγαπώ και εγω βέβαια. Τα κάστανα μου αρέσουν πολύ και πιστεύω ότι συμβολίζουν τον ερχομό του χειμώνα, το τζάκι και όλα τα σχετικά. Συμμετέχοντας σε πολιτιστικές εκδηλώσεις αισθανόμαστε πολύ όμορφα που μας επιλέγει ο κόσμος, που στηρίζουμε την παράδοση και συμμετέχει ο κόσμος και μάλιστα και ο νέος κόσμος. Προσπαθούμε μέσα από το προγραμμά μας που περιέχει από όλες τις κατηγορίες τραγουδιών να περνάνε ολοι καλά.»

giorti kastanou 2018 31

Ο κος Σπύρος Κουτρουμάνος κατάγεται από το Ματσούκι Αγρινίου, είναι τραγουδιστής συμεμτείχε στο πρόγραμμα και μας δήλωσε: «Ερχομαι για τέταρτη φορά στην συγκεκριμένη γιορτή, με αγαπάνε και τους αγαπάω. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δημοτικό και λαϊκό τραγούδι. Επικροτούμε αυτές τις εκδηλώσεις καθότι όλοι πρέπει να στηρίζουμε και να συνεχίσουμε την παράδοση. Φέτος ο κόσμος ζήτησε να ξεκινήσει η εκδήλωση από το μεσημέρι. Τα κάστανα συμβολίζουν τον χειμώνα. Είναι γνωστό ότι το κάστανο του Ανω Κερασόβου είναι το πιο νόστιμο στην γή. Εχει μεγάλη ζήτηση και στο εξωτερικό. Ευχομαι σε όλο τον κόσμο καλό χειμώνα. Ευχαριστώ όλους όσους με στηρίζουν και εύχομαι υγεία σε όλους.»

giorti kastanou 2018 38

Ο κος Σωτήρης Γαλανός κατάγεται από την Λεπενού Βάλτου, είναι δεξιοτέχνης του κλαρίνου, παίζει δεκαπέντε χρόνια επαγγελματικά και μας δήλωσε: «Η εκδήλωση εδώ είναι πάρα πολύ ωραία, έχω ξανάρθει και στηρίζω αυτές τις εκδηλώσεις καθότι μέσα από αυτές συνεχίζεται η παράδοση και μαθαίνουν και οι νέοι τα δημοτικά τραγούδια. Το κάστανο είναι σήμα κατατεθέν για την περιοχή εδώ και είναι γνωστό σε ολη την Ελλάδα και όχι μόνο. Εύχομαι καλή διασκέδαση στον κόσμο και να έχουμε καλό χειμώνα.»

giorti kastanou 2018 13

giorti kastanou 2018 42

Η δεσποινίς Μάγδα Λιάπη κατάγεται από το Αγρίνιο, ασχολείται γύρω επτά χρόνια με το λαϊκό τραγούδι και μας δήλωσε: «Έρχομαι για δεύτερη χρονιά εδώ. Η σημερινή εκδήλωση είναι πάρα πολύ ωραία περιλαμβάνει μουσική για όλα τα γούστα και για όλες τις ηλικίες με δημοτικά και λαικά τραγούδια. Το κάστανο του Αρακύνθου είναι πολύ ωραίο και γνωστό στον κόσμο. Εύχομαι υγεία σε όλους. Ευχαριστώ όλους όσους μας στηρίζουν και μας ακολουθούν. Εγω φέτος μετά από τις 13 Οκτώβρη θα εμφανίζομαι με τον Αιμίλιο Αυφαντόπουλο, την Αλεξάνδρα Τσούμη και την Βασιλική Ηλιάδη, στο PAN-CAFE στο γήπεδο του Παναιτωλικού.»

giorti kastanou 2018 25

giorti kastanou 2018 45

Ο κος Αιμίλιος Αυφαντόπουλος κατάγεται από το Αγρίνιο είναι τραγουδιστής και μας δήλωσε: «Ευχαριστώ το AgrinioBestOf.gr για την προβολή καθότι είναι η δεύτερη φορά που μου παίρνετε συνέντευξη. Στην γιορτή καστάνου έρχομαι για δευτερη φορά φέτος. Είναι μια πάρα πολύ ωραία γιορτή. Αυτές οι εκδηλώσεις είναι καλό να γίνονται. Φέρνουν τον κόσμο πιο κοντά. Σήμερα το προγραμμά μας εχει και λαϊκό και δημοτικό τραγούδι. Φέτος θα εμφανίζομαι στο PAN-CAFÉ παρέα με την Μάγδα Λιάπη και άλλες πολύ καλές φωνές. Θα είναι η τέταρτη χρονιά που θα είμαι εκεί και πιστεύω ότι θα έχουμε ένα πολύ καλό χειμώνα όπως έχουμε πάντα. Το κάστανο είναι παραδοσιακό προϊόν της περιοχής και οι γιορτές αυτές είναι πολύ καλό να γίνονται. Ευχαριστούμε το AgrinioBestOf.gr και ολο τον κόσμο για την στήριξη. Εύχομαι υγεία σε ολο τον κόσμο και καλό χειμώνα."

giorti kastanou 2018 46

giorti kastanou 2018 47

giorti kastanou 2018 48

giorti kastanou 2018 49

giorti kastanou 2018 50

giorti kastanou 2018 51

giorti kastanou 2018 52

giorti kastanou 2018 53

giorti kastanou 2018 54

giorti kastanou 2018 55

.

 Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AgrinioBestOf.gr

 

Διαβάστηκε 10122 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 06 Φεβρουαρίου 2021 00:01
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Χρύσα Σπαή

Η Χρύσα Σπαή τελείωσε Δημοσιογραφία στα Δ.Ι.Ε.K. Αγρινίου και συνεργάζεται με το AitoloakarnaniaBest.gr γράφοντας άρθρα και κάνοντας συνεντεύξεις. Πιστεύει οτι η περιοχή μας έχει να δείξει ενδιαφέρουσα πολιτιστική κίνηση, ενδιαφέροντες ανθρώπους και υπέροχα τοπία και μέσω της δουλειάς της στο παρών site, θα προσπαθήσει να τα αναδείξει. Εκτός αυτού έχει επιμορφωθεί σε θέματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης, τουρισμού, μάρκετινγκ και διαφήμησης. Διαθέτει επίσης τίτλους σπουδών ηθοποιίας και βιβλιοθηκονομίας. 

facebook.com/profile.php?id=100009676997033