Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  2:59 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 01 Οκτωβρίου 2018 19:01

Αγρίνιο: Έτοιμα τα χελιδόνια για το μεγάλο ταξίδι… (φωτο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Είναι η εποχή που τα χελιδόνια μεταναστεύουν προς πιο ευκρατα κλίματα για να ξεχειμωνιάσουν. Αυτήν την εποχή μπορούμε να τα δούμε κατά ομάδες να τρέφονται με ιπτάμενα μυρμήγκια για να μαζέψουν δυνάμεις ( αρκετό λίπος), που τα πουλιά το χρησιμοποιούν σαν καύσιμο για το μεγάλο ταξίδι!

Σταυλοχελίδονα, Μιλτοχελίδονα & Οχθοχελίδονα όλα μαζί, μέχρι να δωθεί το έναυσμα από κάποιο για να ξεκινήσουν να πετούν για άλλους τόπους. Η απόσταση που διανύουν, πετώντας σε μεγάλα σμήνη, πλησιάζει τα δέκα χιλιάδες χιλιόμετρα. Πρόκειται για ταξίδι που διαρκεί πολλές εβδομάδες, καθώς τα χελιδόνια αναγκάζονται να σταματούν αρκετές φορές για να βρουν τροφή και να ξεκουραστούν. Για να κατορθώσουν να φτάσουν στους τόπους ξεχειμωνιάσματος πρέπει να περάσουν πάνω από την θάλασσα, και εκεί η τροφή σπανίζει! Κάποια δεν θα τα καταφέρουν!

Κοιτώντας αυτούς τους φτερωτούς φίλους, που μας κρατούν συντροφιά την άνοιξη και το καλοκαίρι φωλιάζοντας στα σπίτια μας & μας εξολοθρεύουν τα κουνούπια επίσης, δεν μπορείς από το να τα θαυμάσεις, μιας και τα πουλιά δεν γνωρίζουν από σύνορα όταν μεταναστεύουν! Αυτό είναι πραγματική ελευθερία!

Κείμενο: Νίκος Πατερέκας (Φωτογράφος Άγριας Ζωής)

Φωτογραφίες άρθρου: Νίκος Πατερέκας

Κύρια φωτογραφία: Δημήτρης Λαΐνας

agriniopress.gr

 

Διαβάστηκε 2981 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.