Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 01 Οκτωβρίου 2018 17:22

Ενημερωτική συνάντηση «ΔΡΩ» με βουλευτές νομού μας

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πραγματοποιήθηκε  την Παρασκευή 28-9-2018 συνάντηση των μελών της «ΔΡΩ- Κίνηση Πολιτών για την Αιτωλοακαρνανία» με Βουλευτές του Νομού Αιτωλ/νιας, ώστε οι τελευταίοι να ενημερωθούν για την «Διαδρομή Φύσης και Πολιτισμού» με άξονα τα πέντε αρχαία θέατρα  του Νομού.  Στη συνάντηση αυτή παραβρέθηκαν οι βουλευτές Νικόλαος Μωραίτης και Δημήτριος Κωνσταντόπουλος, για πρώτη φορά, καθώς επίσης και η κ. Μαρία Τριανταφύλλου, με την οποία η ΔΡΩ συναντήθηκε πρόσφατα.

Η κ. Τριανταφύλλου τόνισε ότι στον σχεδιασμό του ΕΣΠΑ αποτελεί βασικό δομικό πρόβλημα η απουσία κονδυλίων για τον Πολιτισμό, γεγονός που δυσκολεύει την ένταξη ανάλογων έργων και παράλληλα επισήμανε την ανάγκη το Υπουργείο Πολιτισμού να ασκεί τον αποφασιστικό ρόλο στην εφαρμογή προγραμμάτων πολιτισμού.

O κ. Μωραίτης μετέφερε τη θέση του Κ.Κ.Ε. που είναι η συγκρότηση ενός ενιαίου δημόσιου κοινωνικοποιημένου φορέα για τον Πολιτισμό και η αναγκαιότητα ο Πολιτισμός να είναι λαϊκό δικαίωμα χωρίς εμπορευματοποίηση, σε συνδυασμό με την ανάγκη για ενίσχυση του λαϊκού κινήματος, ώστε με τη συνεργασία όλων των φορέων του Νομού να δοθούν συνολικές λύσεις.

Ο κ. Κωνσταντόπουλος αναφέρθηκε  στη δυνατότητα να ενταχθεί το έργο στο τρέχον ΕΣΠΑ  και προς αυτή την κατεύθυνση πρότεινε  να συνεργαστούν όλοι οι φορείς και η ΔΡΩ με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

Η ΔΡΩ συνεχίζει, σύμφωνα με το προγραμματισμό της, τις δράσεις ενημέρωσης των φορέων της περιοχής, καθώς και υπόλοιπων βουλευτών του νομού.

Διαβάστηκε 1001 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2018 14:05
Συντακτική Ομάδα του AgrinioBestOf.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Αφήστε σχόλιο...