Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2018 00:29

Ξεκίνησε με μεγάλη επιτυχία στο Αγρίνιο το 2ο Περιφερειακό Καρδιολογικό Συνέδριο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με μεγάλη επιτυχία άνοιξε σήμερα τις πύλες του και ολοκληρώνεται αύριο, στο Παπαστράτειο Μέγαρο, το 2ο Περιφερειακό Καρδιολογικό Συνέδριο που πραγματοποιείται στο Αγρίνιο.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, λαμβάνουν χώρα σημαντικές δράσεις πρόληψης υγείας, από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, σε συνεργασία με τον Δήμο Αγρινίου, στο πλαίσιο του 2ου Περιφερειακού Καρδιολογικού Συνεδρίου Δυτικής Ελλάδας με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς (σήμερα 29 Σεπτεμβρίου).

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα το μεσημέρι, στο Παπαστράτειο Μέγαρο, πραγματοποιήθηκε για επαγγελματίες υγείας, δωρεάν πιστοποιημένο Σεμινάριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης.

Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) είναι η υποστήριξη των ζωτικών λειτουργιών, δηλαδή της αναπνοής και της κυκλοφορίας, με απλά μέσα, μέχρι να φθάσει η εξειδικευμένη βοήθεια. Περιλαμβάνει την εφαρμογή Θωρακικών Συμπιέσεων και Εμφυσήσεων, καθώς και Απινίδωσης. Απινίδωση είναι η χορήγηση ηλεκτρικού ρεύματος και Απινιδωτής η συσκευή που διοχετεύει αυτό το κατάλληλο ηλεκτρικό ρεύμα στην καρδιά.

Οι Εργαζόμενοι Υγείας (ιατροί, νοσηλευτές, διασώστες ΕΚΑΒ και όσοι εργάζονται σε δομές υγείας) πρέπει να είναι εκπαιδευμένοι στην ΚΑΡΠΑ.

Μετά το σεμινάριο στον ίδιο χώρο, Καθηγητές Καρδιολογίας και άλλοι έγκριτοι επιστήμονες ενημέρωσαν τους πολίτες, με εύληπτες και σύντομες ομιλίες, για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση των Καρδιαγγειακών Παθήσεων που αποτελούν την πρώτη αιτία θνησιμότητας στην Ελλάδα.

Επίσης, κατά την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς, που σηματοδοτεί παγκοσμίως την προσπάθεια για μείωση της θνητότητας και νοσηρότητας από τα Καρδιαγγειακά Νοσήματα, σε ειδικό περίπτερο στον πεζόδρομο της Χαριλάου Τρικούπη, αλλά και σε άλλα κεντρικά σημεία της πόλης, διανέμονται στους πολίτες εξειδικευμένα φυλλάδια για την ενημέρωσή τους σχετικά με την πρόληψη από τα Καρδιαγγειακά Νοσήματα.

Οι εργασίες του συνεδρίου συνεχίζονται αύριο το πρωί, στο Παπαστράτειο Μέγαρο.

sinidisi.gr

 

Διαβάστηκε 979 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.