Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  3:17 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2018 17:12

Ο Χάβος «επιστρέφει» στο Αγρίνιο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο 48χρονος τεχνικός θα βρεθεί απόψε για πρώτη φορά φιλοξενούμενος σε ένα γήπεδο που για χρόνια ήταν το... σπίτι του 

Το φαινόμενο ορισμένοι προπονητές να συνδέουν το όνομά τους με μία ομάδα δεν είναι σύνηθες. Βλέπετε είναι τέτοια η φύση του επαγγέλματός τους που δύσκολα μένουν για χρόνια σε έναν πάγκο. Ομως ο Μάκης Χάβος είναι μία... εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα και το βράδυ είναι μαθηματικά βέβαιο πως θα αισθανθεί περίεργα, καθώς σε λίγες ώρες θα βρεθεί φιλοξενούμενος στο Αγρίνιο, σε ένα γήπεδο που αγάπησε και αγαπήθηκε αρκετά. 
Ο 49χρονος κόουτς ανέλαβε τον Παναιτωλικό τον Γενάρη του 2013, στη μέση της κατάταξης της Football League και έκτοτε «ρίζωσε» εκεί. Παρότι στο ντεμπούτο του έχασε από τον Ηρακλή Ψαχνών, οδήγησε τα «καναρίνια» στην άνοδο και συνέβαλε στην εδραίωσή τους στη μεγάλη κατηγορία. Το καλοκαίρι του 2015, ύστερα από 2,5 σεζόν, αποχώρησε αλλά αυτό αποδείχθηκε προσωρινό, καθώς επέστρεψε στις αρχές του 2017 και έμεινε έναν επιπλέον ημερολογιακό χρόνο στην ομάδα. Μέχρι τις 6 Ιανουαρίου του 2018, όταν και έφυγε ξανά σαν φίλος, ύστερα από ένα ντεμαράζ αρνητικών αποτελεσμάτων. Τα οποία όμως δεν«σβήνουν» την προσφορά του στην ομάδα και για αυτό άλλωστε όλοι τον εκτιμούν βαθύτατα. 
Απόψε κατά τις 5 και κάτι που θα φτάσει στο Γ.Φ.Σ.Π. η αποστολή της Λαμίας  που πλέον έχει τα «ηνία», σίγουρα θα νιώσει... κάπως και ίσως μπερδευτεί και πάει στα αποδυτήρια των γηπεδούχων αντί για εκείνα των φιλοξενουμένων. Ο κόσμος είναι σίγουρο πως θα τον χειροκροτήσει, ενώ θα έχει και πολλά «τετ α τετ» με παλιούς φίλους και γνωστούς. Ας θυμηθούμε με... πινελιές την παρουσία του στον Παναιτωλικό με τον οποίο θα είναι αντίπαλος μόνο για τα 90 και κάτι λεπτά του ματς.  
ΤΟ ΡΕΚΟΡ ΤΟΥ
Συνολικά ο Χάβος κοουτσάρισε τους «κυανοκίτρινους» σε 137 παιχνίδια όλων των διοργανώσεων και το ρεκόρ του είναι 52-36-49. 
ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ «ΣΤΑΘΜΟΣ» 
Φυσικά και η νίκη στον Βόλο επί του τοπικού Ολυμπιακού στις 19 Ιουνίου του 2013. Ο Παναιτωλικός των πολλών απουσιών, για να πάρει την άνοδο, ήθελε μην χάσει στην τελευταία αγωνιστική των τότε πλέι οφ της Football League, ενώ οι γηπεδούχοι με νίκη θα έπαιρναν εκείνοι το πολυπόθητο «εισιτήριο». Υστερα από ένα συγκλονιστικό ματς, τα «καναρίνια» κέρδισαν με 2-1 (Καμαρά, Κουτσοσπύρος) σε ένα παιχνίδι όπου για όσους θυμούνται... έλαμψε το άστρο του νεαρού τότε Μπακάκη. 
Η ΦΩΤΟ
Την επομένη της μεγάλης νίκης στο Πανθεσσαλικό, ο Παναιτωλικός διοργάνωσε μία μίνι-φιέστα για την άνοδό του. Οι παίκτες των «κυανοκίτρινων» σήκωσαν στα χέρια τον προπονητή τους, αναγνωρίζοντας την προσφορά του. 
 
ΝΙΚΕΣ ΜΕ «ΜΕΓΑΛΟΥΣ»
Επί ημερών του Χάβου, ο Παναιτωλικός κέρδισε για πρώτη φορά στην ιστορία του τόσο τον Παναθηναϊκό όσο και τον ΠΑΟΚ. Στις 5 Ιανουαρίου του 2014 επικράτησε στο Αγρίνιο με 1-0 του «τριφυλλιού» και στις 24 Αυγούστου του 2013, σε κεκλεισμένων των θυρών παιχνίδι, με 2-0 του ΠΑΟΚ. Μάλιστα κόντρα στον «Δικέφαλου του Βορρά» πήρε και την πρώτη νίκη της ιστορίας του στην Τούμπα, με 2-1 στις 31 Ιανουαρίου του 2015. 
Η ΑΤΑΚΑ
Αρχές της σεζόν 2017/18 και ο Παναιτωλικός παραθέτει συνέντευξη Τύπου ενόψει της νέας χρονιάς. Ο Χάβος ήταν ξεκάθαρος για το πώς θέλει να βλέπει την ομάδα. «Οποιος δεν μπορεί την πίεση... σπίτι του. Είτε είναι παίκτης, είτε προπονητής...». Σε ανύποπτη στιγμή είχε αναφέρει πως «ο Παναιτωλικός είναι μεγάλη ομάδα και πρέπει να το καταλάβουν όλοι», ενώ σε μία συνέντευξή του στο gazzetta.gr , με μία... φράση είχε πει τα... πάντα για τα «καναρίνια». «Στο Αγρίνιο... βασιλεύει ο Παναιτωλικός». 
 
ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Ο 48χρονος κόουτς διατηρεί άριστες επαφές τόσο με τον Φώτη Κωστούλα, όσο και τον Μάκη Μπελεβώνη, αλλά και όλους στην ομάδα. Παρότι δύο φορές αποχώρησε, σε αμφότερες το «διαζύγιο» ήταν φιλικό και παραμένουν φίλοι. Μάλιστα πρόσφατα ήταν «σκασμένος», επειδή υπήρξαν δημοσιεύματα επιστημονικής φαντασίας ότι βρέθηκε στο Αγρίνιο για να κάνει... παράπονα για κάποια παλαιότερα ζητήματα που εκκρεμούσαν. «Εγώ; Τι είναι αυτά που λέτε;», έλεγε στο περιβάλλον του. 
 
gazzetta.gr
 
 
Διαβάστηκε 1135 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.