Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  2:52 μμ
 
wm small
Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2018 16:57

Το ηλιοβασίλεμα στις αράχνες του Αιτωλικού (φωτο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σε αξιοθέατο έχουν μετατραπεί οι αράχνες του Αιτωλικού, οι οποίες τις τελευταίες ημέρες έχουν γίνει θέμα στα μεγαλύτερα δίκτυα ενημέρωσης παγκοσμίως. Δείτε τις φωτογραφίες από το ηλιοβασίλεμα στις αράχνες του Αιτωλικού. Κείμενο – φωτογραφίες: Γιάννης Γιαννακόπουλος.

«Το ηλιοβασίλεμα προσδίδει μία άλλη εικόνα στις αράχνες που συνεχίζουν να παραμένουν στην ανατολική όχθη της λιμνοθάλασσας. Αποτελούν ήδη και αξιοθέατο με αρκετούς επισκέπτες να φθάνουν στην περιοχή βασικά για να τις φωτογραφίσουν.

Η αγανάκτηση των κατοίκων όμως δεν είναι τόσο για τις αράχνες (που με την αλλαγή του καιρού θα εξαφανιστούν) αλλά για τα χρόνια προβλήματα της περιοχής που τα περισσότερα δημιουργήθηκαν από τραγικά λάθη του παρελθόντος (όπως η εκτροπή την γλυκών νερών της Λυσιμαχίας στη λιμνοθάλασσα με αποτέλεσμα την διαταραχή του οικοσυστήματος) η από κακοτεχνίες (όπως αυτή του βιολογικού καθαρισμού που δεν λειτουργεί).

Αυτά μας τα είπαν κάτοικοι με μεγάλη αγανάκτηση.

Εκείνο όμως που σίγουρα παραμένει δεδομένο είναι η δυσοσμία που προέρχεται από το υδρόθειο που είναι εγκλωβισμένο στην αβαθή λιμνοθάλασσα και είναι προϊόν ευτροφισμού. Πρόβλημα επίσης είναι και η έλλειψη καθαρού πόσιμου νερού.

Πρέπει να δοθεί λύση στα προβλήματα αυτά και μάλιστα σύντομα.

Kαι να συμπληρώσω ότι παλαιότερα, που η λιμνοθάλασσα ήταν καθαρή τα αλιεύματα ήταν πλούσια και το Αιτωλικό αποτελούσε λουτρόπολη με την πλαζ στα Ρυπάκια. Επίσης πλαζ υπήρχε και στη Σταμνά στη βόρεια πλευρά της Λιμνοθάλασσας.

Οι αλόγιστες ανθρώπινες δραστηριότητες δημιούργησαν τα προβλήματα. Οσο για τον πρωτοφανή αριθμό των αράχνων το ξανατονίζω ότι πρόκειται για ένα λογικό φυσικό φαινόμενο που το προκάλεσε ο υπερπληθυσμός των κουνουπιών και των σκνηπών».

agriniopress.gr

Διαβάστηκε 3019 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2018 17:12
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.