Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  8:38 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2018 16:56

Το πρόγραμμα των απευθείας μεταδόσεων απο την Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Metropolitan  Opera της Νέας Υόρκης

Οι ζωντανές μεταδόσεις της σεζόν 2018-19

ξεκινούν στις 6 Οκτωβρίου με την Anna Netrebko

στoν ομώνυμο ρόλο της « Αΐντα »του Verdi

Το  ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου ξεκινάει  και φέτος τη Χειμερινή σαιζόν 2018-2019 με τη φιλοξενία και την παρουσίαση του βραβευμένου προγράμματος « The Met: Live in HD» της Metropolitan  Opera της Νέας Υόρκης, σε συνεργασία με τον Όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ, φέρνοντας σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο τα μεγαλύτερα έργα της παγκόσμιας όπερας σε ζωντανή μετάδοση, μέσα από την αίθουσα του θεάτρου μας.

New York, NY—The Met: Live in HD. Η βραβευμένη σειρά ζωντανών μεταδόσεων υψηλής ευκρίνειας της Met, θα ξεκινήσει για 13η  σεζόν στις 6 Οκτωβρίου με την περίφημη παραγωγή της «Αΐντα» του Verdi. Πρωταγωνιστεί μια από τις πιο φημισμένες σοπράνο του κόσμου, η Anna Netrebko.

H Met ανακοίνωσε την ανάληψη της θέσης του νέου Μουσικού Διευθυντή από τον Yannick Nézet-Séguin, κατά την έναρξη της σεζόν 2018-19, δύο χρόνια νωρίτερα από ότι αναμενόταν.

“Είναι υπέροχο για τον οργανισμό μας ότι ο Yannick Nézet-Séguin θα πάρει τη θέση του Μουσικού Διευθυντή, δύο σεζόν νωρίτερα από ότι προγραμματίζαμε”, λέει ο Γενικός Διευθυντής Peter Gelb.  “Η ορχήστρα τον λατρεύει, η χορωδία τον λατρεύει, όλοι στο κτίριο τον λατρεύουν. Είναι λαμπρός καλλιτέχνης και υπό την διεύθυνσή του, η ΜΕΤ δεν μπορεί παρά να πάει μπροστά.

Επίσης, ανακοινώθηκε ότι το Ίδρυμα Neubauer Family, χρηματοδότης  και χορηγός των μεταδόσεων The Met: Live in HD, δώρισε 15 εκατομμύρια δολάρια προκειμένου να υποστηρίξει την θέση Μουσικού Διευθυντή και να τιμηθεί ο διορισμός του κου Nézet-Séguin.Σε αναγνώριση της προσφοράς αυτής,η θέση του Μουσικού Διευθυντή θα φέρει πλέον το όνομα της Jeanette Lerman-Neubauer. Ο Peter Gelb δήλωσε: “Η Met είναι ιδιαίτερα τυχερή ώστε να ενισχύεται με τις γενναιόδωρες χορηγίες δυο πιστών υποστηρικτών της, οι οποίοι ενστερνίζονται την ιδέα δυναμικών χορηγιών που μπορούν να αλλάξουν τις ισορροπίες”.

Η περίοδος 2018–19 του προγράμματος The Met: Live in HD περιλαμβάνει δέκα μεταδόσεις, με τέσσερις νέες παραγωγές:

  • «Σαμψών και Δαλιδά» του Saint-Saëns, σε σκηνοθεσία του Darko Tresnjak και διεύθυνση ορχήστρας του Sir Mark Elder με την Elīna Garanča και τον Roberto Alagna στους ομώνυμους ρόλους.
  • Την πρεμιέρα για τις ΗΠΑ της όπερας του Nico Muhly, «Μάρνι», βασισμένη στο γεμάτο σασπένς θρίλερ του Winston Graham, σε σκηνοθεσία του Michael Mayer με την Isabel Leonard στον ομώνυμο ρόλο.
  • Την νέα παραγωγή του Mayer τη «Λα Τραβιάτα» του Verdi, με διεύθυνση ορχήστρας από τον νέο Μουσικό Διευθυντή της Met Yannick Nézet-Séguin και πρωταγωνιστές την Diana Damrau, τον Juan Diego Flórezκαι τον Quinn Kelsey.
  • Την όπερα «Αντριάνα Λεκουβρέρ» του Cilea, με την Anna Netrebko στον ομώνυμο πρωταγωνιστικό ρόλο. Διεύθυνση ορχήστρας από τον Gianandrea Noseda στην νέα παραγωγή του Sir David McVicar.
  • Εκτός από την Αΐντα και τις τέσσερις νέες παραγωγές, η σειρά The Met: Live in HD θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στις αίθουσες το αριστούργημα του 20ου αιώνα «Οι Διάλογοι των Καρμελιτών» του Poulenc, σε διεύθυνση ορχήστρας από τον Yannick Nézet-Séguin.
  • Την κλασσική παράσταση «Το Κορίτσι της Δύσης» του Puccini με την Eva-Maria Westbroek στον ρόλο της Μίνι και τον κορυφαίο Jonas Kaufmann στον ρόλο του Ντικ Τζόνσον.
  • Την φημισμένη «Κάρμεν» του Bizet, σε παραγωγή του Richard Eyre, με πρωταγωνίστρια την Clémentine Margaine στον ρόλο της σαγηνευτικής τσιγγάνας και τον Roberto Alagna στον ρόλο του Δον Χοσέ.
  • Τη μαγευτική αναβίωση της όπερας του Donizetti «Το Κορίτσι του Συντάγματος» από τον Laurent Pelly, με τον Javier Camarena και την Pretty Yende στους κύριους ρόλους.
  • Την πιο δημοφιλή από τις τέσσερις όπερες του επικού Κύκλου του Δακτυλιδιού του Wagner, «Βαλκυρίa»,με τη Christine Goerke στο ρόλο της Μπρουνχίλντε.

 

Η σεζόν με μια ματιά—The Met: Live in HD 2018–19

Η σεζόν Live in HD αρχίζει το Σάββατο 6 Οκτωβρίου στις 19:55 με την Αΐντα.

Οι επόμενες μεταδόσεις έχουν ως εξής:

Σαμψών και Δαλιδά  (20 Οκτωβρίου στις 19:55)

Το Κορίτσι της Δύσης  (27 Οκτωβρίου στις 19:55)

Μάρνι  (10 Νοεμβρίου στις 19:55)

Λα Τραβιάτα  (15 Δεκεμβρίου στις 19:55)

Αντριάνα Λεκουβρέρ  (12 Ιανουαρίου στις 19:55)

Κάρμεν  (2 Φεβρουαρίου στις 19:55)

Το Κορίτσι του Συντάγματος  (2 Μαρτίου στις 19:55)

Βαλκυρίες  (30 Μαρτίου στις 18:00)

Οι Διάλογοι των Καρμελιτών  (11 Μαΐου στις 19:00)

 

Αναλυτικό Πρόγραμμα The Met: Live in HD 2018–19

 

Αϊντα (Giuseppe Verdi) ΑΝΑΒΙΩΣΗ

6 Οκτωβρίου 2018 στις 19:55

Διευθυντή ςορχήστρας: Nicola Luisotti

Σκηνοθεσία: Sonja Frisell

Σκηνικά: Gianni Quaranta

Κοστούμια: Dada Saligeri

Φωτισμοί: Gil Wechsler

Διανομή: Αΐντα (Anna Netrebko), Άμνερις (Anita Rachvelishvili), Ρανταμές (Aleksandrs Antonenko), Aμονάσρο (Quinn Kelsey), Βασιλιάς (Ryan Speedo Green)

Διάρκεια: 3 ώρες & 36 λεπτά

Η κορυφαία σοπράνο Anna Netrebko εμφανίζεται για πρώτη φορά στη Μet στο ρόλο της Αΐντα, με τη μέτζο-σοπράνο Anita Rachvelishvili στο ρόλο της αντίζηλού της, της Άμνερις. Ο Aleksandrs Antonenko είναι ο πολεμιστής Ρανταμές και ο Nicola Luisotti θα ανέβει στο πόντιουμ της Met, σε αυτή τη μνημειώδη παραγωγή.

 

Σαμψών και Δαλιδά (Camille Saint-Saëns)   ΝΕΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ

20 Οκτωβρίου 2018 στις 19:55

Διευθυντής ορχήστρας:  Sir Mark Elder

Σκηνοθεσία: Darko Tresnjak

Σκηνικά: Alexander Dodge

Κοστούμια: Linda J. Cho

Φωτισμοί: Donald Holder

Διανομή: Σαμψών (Roberto Alagna), Δαλιδά (Elīna Garanča),Αρχιερέας (Laurent Naouri),Αμπιμελέχ (Elchin Azizov),γέρο-εβραίος (Dmitry Belosselskiy)

Διάρκεια: 3 ώρες & 4 λεπτά

Στο βιβλικό έπος του Saint-Saëns Σαμψών και Δαλιδά”, εμφανίζονται η Elīna Garanča και ο Roberto Alagna στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Η τελευταία φορά που το ζεύγος είχε εμφανιστεί μαζί ήταν στην περίφημη Κάρμεν του Βizet το 2010.

Ο Laurent Naouri συμπρωταγωνιστεί στον ρόλο του Αρχιερέα, ο Elchin Azizov στον ρόλο του Φιλισταίου βασιλιά Αμπιμελέχ και ο Dmitry Belosselskiy στον ρόλο του γέρο-εβραίου.

Ο Darko Tresnjak,τιμημένος με Tony Award για σκηνοθεσία στο “A Gentleman’s Guideto Love & Murder”, κάνει ντεμπούτο στη Met σκηνοθετώντας την συγκεκριμένη όπερα για πρώτη φορά μετά από είκοσι χρόνια. Ο Sir Mark Elder διευθύνει.

 

Το Κορίτσι της Δύσης (Giacomo Puccini)   ΑΝΑΒΙΩΣΗ

27 Οκτωβρίου 2018 στις 19:55

Διευθυντής ορχήστρας: Marco Armiliato

Σκηνοθεσία: Giancarlo Del Monaco

Σκηνικά: Michael Scott

Κοστούμια: Michael Scott

Φωτισμοί: Gil Wechsler

Διανομή: Μίνι (Eva-Maria Westbroek), Ντικ Τζόνσον (Jonas Kaufmann), Νικ (Carlo Bosi), Τζακ Ρανς (Željko Lučić), Σονόρα (Michael Todd Simpson), Άσμπι (Matthew Rose), Τζέικ Γουάλας (Oren Gradus)

Διάρκεια: 3 ώρες &22 λεπτά

Σε αυτό το ρομαντικό έπος της Άγριας Δύσης, η σοπράνο Eva-Maria Westbroek εμφανίζεται στο ρόλο της πιστολέρο ηρωίδας του Puccini, στο πλευρό του φημισμένου τενόρου Jonas Kaufmann ο οποίος κάνει την πολυαναμενόμενη επανεμφάνιση του στο πρόγραμμα Live in HD στο ρόλο του παράνομου Ντικ Τζόνσον. Ο βαρύτονος Željko Lučić είναι ο άγρυπνος σερίφης Τζακανς. Διευθύνει ο Marco Armiliato.

 

Μάρν ι (Nico Muhly/Libretto Nicholas Wright)   ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΤΗ MET /  ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΕ HD

10 Νοεμβρίου 2018 στις 19:55

Διευθυντής ορχήστρας: Robert Spano

Σκηνοθεσία: Michael Mayer

Σκηνικάκαιπροβολές: Julian Crouch and 59 Productions

Κοστούμια: Arianne Phillips

Φωτισμοί: Kevin Adams

Διανομή: Μάρνι (Isabel Leonard), κα.Ρούτλαντ (Janis Kelly), μητέρα της Μάρνι (Denyce Graves), Τέρι Ρούτλαντ (Iestyn Davies), Μαρκ Ρούτλαντ (Christopher Maltman).

Διάρκεια: 2ώρες & 52 λεπτά

Η σύγχρονη όπερα Μάρνι του NicoMuhly, βασισμένη σε μυθιστόρημα του Winston Graham, που είχε εμπνεύσει το γεμάτο σασπένς θρίλερ του Hitchock κάνει φέτος πρεμιέρα στη Met και στο πρόγραμμα Live in HD. H Isabel Leonard εμφανίζεται στον ομώνυμο ρόλο,με τον Christopher Maltman στο ρόλο του εκβιαστή συζύγου ΜαρκΡούτλαντ, τον Iestyn Davies στον ρόλο του αδελφού τουΤέρι, την Janis Kelly ως κα. Ρούτλαντ, και την περίφημη mezzo-soprano Denyce Graves στον ρόλο της μητέρας της Μάρνι. Ο Robert Spano κάνει το ντεμπούτο του ως διευθυντής ορχήστρας.

Η Μάρνι είναι σύμπραξη και συμπαραγωγή με την English National Opera, εκεί όπου είχε ανέβει αρχικά το 2017.

 

Λα Τραβιάτα (GiuseppeVerdi)   ΝΕΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ

15 Δεκεμβρίου 2018 στις 19:55

Διευθυντήςορχήστρας: YannickNézet-Séguin

Σκηνοθεσία: Michael Mayer

Σκηνικά: Christine Jones

Κοστούμια: Susan Hilferty

Φωτισμοί: Kevin Adams

Διανομή: ViolettaValéry (Diana Damrau), Alfredo Germont (Juan Diego Flórez), Giorgio Germont (Quinn Kelsey)

Διάρκεια: 3 ώρες & 7 λεπτά

Ο  νέος Μουσικός Διευθυντής της Met Yannick Nézet-Séguin διευθύνει τη διαχρονική τραγωδία του Verdi, Λα Τραβιάτα. Σε παραγωγή του Michael Mayer, αυτή η νέα παραγωγή εκτυλίσσεται σε ένα εκθαμβωτικό σκηνικό του 18ου αιώνα που αλλάζει με τις εποχές. Η Diana Damrau είναι η καταδικασμένη ηρωίδα Βιολέττα, απέναντι στον Juan Diego Flórez στον ρόλο του εραστή της, του Αλφρέντο και τον Quinn Kelsey στον ρόλο του προστατευτικού πατέρα του Αλφρέντο, Τζόρτζιο Ζερμόν.

 

Αντριάνα Λεκουβρέρ (Francesco Cilea)  ΝΕΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ / ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΕ HD

12 Ιανουαρίου 2019 στις 19:55

Διευθυντής ορχήστρας: Gianandrea Noseda

Σκηνοθεσία: Sir David Mc Vicar

Σκηνικά: Charles Edwards

Κοστούμια: Brigitte Reiffenstuel

Φωτισμοί: Adam Silverman

Διανομή: Αντριάνα Λεκουβρέρ (AnnaNetrebko), πριγκήπισσα της Μπουγιόν (AnitaRachvelishvili), Maurizio (Piotr Beczała), Αββάς (Carlo Bosi), Μισονέ (Ambrogio Maestri), πρίγκηπας της Μπουγιόν (Maurizio Muraro)

Διάρκεια: 3ώρες & 33 λεπτά

Η κορυφαία Anna Netrebko εμφανίζεται για πρώτη φορά στη Met στον ρόλο της Αντριάνα Λεκουβρέρ, της μεγάλης ηθοποιού του 18ου αιώνα. Ο Piotr Beczała στον ρόλο του αγαπημένου της, του ήρωα πολέμου Μαουρίτσιο. Ο Gianandrea Noseda διευθύνει την τραγωδία του Cilea σε σκηνοθεσία του Sir David McVicar, ο οποίος τοποθετεί ιδιοφυώς μέρος της δράσης να εκτυλίσσεται σε μια αναπαράσταση ενός θεάτρου Μπαρόκ. Η διανομή ρόλων περιλαμβάνει την Anita Rachvelishvili ως πριγκίπισσα της Μπουγιόν, αντίζηλο της Αντριάνα για την καρδιά του Μαουρίτσιο,  τον Ambrogio Maestri ως Μισονέ, πιστό φίλο της Αντριάνα, και τον CarloBosi στον ρόλο του διπρόσωπου Αββά.

Η Αντριάνα Λεκουβρέρ είναι συμπαραγωγή του Royal Opera House, Covent Garden του Λονδίνου, του Gran Teatre del Liceu της Βαρκελώνης, της Wiener Staatsoper, της San Francisco Opera και της L’Opéra Nationalde Paris.

Κάρμεν (Georges Bizet)    ΑΝΑΒΙΩΣΗ

2 Φεβρουαρίου 2019 στις 19:55

Διευθυντής ορχήστρας: Louis Langrée

Σκηνοθεσία: Sir Richard Eyre

Σκηνικά: Rob Howell

Κοστούμια: Rob Howell

Φωτισμοί: Peter Mumford

Διανομή: Κάρμεν (Clémentine Margaine), Μικαέλα (Aleksandra Kurzak), Δον Χοσέ (Roberto Alagna),Εσκαμίγιο (Alexander Vinogradov)

Διάρκεια: 3ώρες & 21 λεπτά

Η Clémentine Margaine είναι η ακαταμάχητη πλανεύτρα του έργου, δίπλα στον Roberto Alagna που μάγεψε το κοινό του Live in HD,στον ρόλο του Δον Χοσέ το 2010. Ο Louis Langrée διευθύνει την πολυαγαπημένη παραγωγή της Met, στη φαντασμαγορική σκηνοθεσία του Sir Richard Eyre.

 

Το Κορίτσι του Συντάγματος (Gaetano Donizetti)  ΑΝΑΒΙΩΣΗ

2 Μαρτίου 2019 στις 19:55

Διευθυντής ορχήστρας: Enrique Mazzola

Σκηνοθεσία: Laurent Pelly

Σκηνικά: Chantal  Thomas

Κοστούμια: Laurent  Pelly

Φωτισμοί: Joël Adam

Διανομή: Μαρί (Pretty Yende), Tόνιο (Javier Camarena), (Stephanie Blythe), Σουλπίκιος (Maurizio Muraro).

Διάρκεια: 2ώρες &35 λεπτά

Οι αστέρες του μπελκάντο, Pretty Yende και Javier Camarena ενώνονται σε μια πραγματική γιορτή φωνητικών πυροτεχνημάτων στη σκηνή της Met. Ο Maurizio Muraro είναι ο λοχίας Σουλπίκιος και η Stephanie Blythe η αλλοδαπή Μαρκησία του Μπέρκενφιλντ. Ο Enrique Mazzola διευθύνει.

Το Κορίτσι του Συντάγματος είναι συμπαραγωγή της  Metropolitan Opera, της Royal Opera House του Λονδίνου και της Wiener Staatsoper της Βιέννης.

 

Βαλκυρία (Richard Wagner)  ΑΝΑΒΙΩΣΗ

30 Μαρτίου 2019 στις 18:00

Διευθυντής ορχήστρας: Philippe Jordan

Σκηνοθεσία: Robert Lepage

Σκηνικά: Carl Fillion

Κοστούμια: François St-Aubin

Φωτισμοί: Etienne Boucher

Διανομή: Μπρουνχίλντα (Christine Goerke),Ζίγκλιντε (Eva-Maria Westbroek), Ζίγκμουντ (Stuart Skelton), Φρίκα (Jamie Barton), Βόταν (Greer Grimsley), Χούντινγκ (GüntherGroissböck)

Διάρκεια: 4 ώρες & 55 λεπτά

Μετά από αρκετές σεζόν επανέρχεται στο πρόγραμμα Live in HD το δεύτερο μέρος της ρομαντικής τετραλογίας του Κύκλου του Δαχτυλιδιού του Wagner. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο η επική σοπράνο Christine Goerke ως η πολεμίστρια θεά Μπρουνχίλντε, που η διαμάχη της με τα θνητά δίδυμα αδέλφια Ζίγκμουντ και Ζιγκλίντε, που αποδίδουν ο Stuart Skelton και η Eva-Maria Westbroek, την οδηγεί σε ένα ταξίδι από τη Βαλχάλα στην ανθρωπότητα επί γης. Διευθύνει ο Philippe Jordan.

 

Διάλογοι των Καρμελιτών (FrancisPoulenc)  ΑΝΑΒΙΩΣΗ / ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΕ HD

11 Μαΐου 2019 στις 19:00

Διευθυντής ορχήστρας: Yannick Nézet-Séguin

Σκηνοθεσία: John Dexter

Σκηνικά: David Reppa

Κοστούμια: Jane Greenwood

Φωτισμοί: Gil Wechsler

Διανομή: Μπλανς ντε λα Φορς (Isabel Leonard), κα.Λιντουάν (Adrianne Pieczonka), Κονστάνς (Erin Morley), Μητέρα Μαρί (Karen Cargill), Ηγουμένη (Karita Mattila), Ιππότης ντε λα Φορς (David Portillo), Μαρκήσιος ντε λα Φορς (Dwayne Croft)

Διάρκεια: 3 ώρες &9 λεπτά

Ο νέος Μουσικός Διευθυντής της Met Yannick Nézet-Séguin διευθύνει μια υπέροχη διανομή στο σύγχρονο αριστούργημα του Poulenc που υμνεί την πίστη και την καρτερία. Η Isabel Leonard είναι η νεαρή Μπλανς ντε λα Φορς, δίπλα στην θρυλική Karita Mattila στον ρόλο της Ηγουμένης.

Τιμές εισιτηρίων :

Γενική Είσοδος: 15 €

Φοιτητικό/Άνεργοι/Παιδιά κάτω των 15 ετών: 10

Κρατήσεις εισιτηρίων:

Τις εργάσιμες ημέρες στο τηλέφωνο: 26410- 21158 από τις 9.00 π.μ – 13.00 μ.μ.

Η πώληση εισιτηρίων θα γίνεται στο Ταμείο του θεάτρου την ημέρα της μετάδοσης μία ώρα πριν την παράσταση.)

Τηλ.Ταμείου:

26410 -56135

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αίθουσα του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου βρίσκεται ανάμεσα στους χώρους Πολιτισμού που φιλοξενούν τις παραστάσεις της Μet.

Οι 10 παραστάσεις της σεζόν 2018-19, θα μεταδοθούν σε περισσότερες από 70 χώρες σε έξι ηπείρους

 

Διαβάστηκε 6318 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2018 15:06
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.